Tuorein sisältö

Avenging Angel

Arvioitu: Tietokonepelit
Genre: Roolipelit
Pelaajia: 1
Ikärajoitus: 1
Kehittäjä: Dark Amber Softworks
Julkaisija: Dark Amber Softworks
Julkaisupäivä: 15.06.2018
Pelin kotisivut
Miia Lyyra

25.12.2018 klo 17.00 | Luettu: 3647 kertaa | Teksti: Miia Lyyra

Matka post-apokalyptiseen aikakauteen
Kesän ja syksyn aikana olen saanut arvosteltavaksi muutamia suomalaisia pelejä ja matka senkun jatkuu! Tällä kertaa vuoroon pääsee kesäkuussa julkaistu, kouvolalaisen Dark Amber Softworksin vuosia työstämä Avenging Angel, joka on noin 10 000 vuotta eteenpäin nykyisestä ajasta sijoittuva ensimmäisen persoonan selviytymispeli. Steampunk vaikutteita huokuva teos sijoittuu alueellisesti skandinaviaan, joten pohjoismaalaista miljöötä on luvassa roppa kaupalla.

Älä horjahda, voit kuolla


Ensimmäisen kerran pelin nimeä katsoessani päässäni kuului vain heinäsirkkojen siritystä. Ystävämme Google kuitenkin osasi kertoa, ettei kyseessä ollut esimerkiksi yksikään hakupalvelun ehdottamista elokuvista eikä myöskään vuonna 1999 julkaistu Requiem: Avenging Angel. Pienoisen etsinnän jälkeen jäljet johtivat tuloksiin, joiden mukaan Dark Amber Softworksin ensimmäiset elonmerkit nähtiin jo vuonna 2013. Noin vuosi myöhemmin Avenging Angelista kuiskuteltiin pitkin poikin ja netin syövereistä löytyykin muun muassa demoversioita sekä ensimmäisiä kuvituksia hahmottamaan lopullisen tuotoksen ulkoasua.


Vaikka Avenging Angel edustaa pääasiallisesti FPS-genreä, siinä on mukana myös esimerkiksi pulmanratkontaa, eikä pieniltä roolipelivivahteiltakaan voi välttyä. Soppaan on lisätty vielä vähän alkemian opiskelua sekä erilaisten vermeiden rakentelua. Seikkailua voi pelata joko Vincent Recravenin tai Amity Sigrunen näkökulmasta, itse valitsin Vincentin, mutta minulle ei kuitenkaan missään vaiheessa selvinnyt olisiko valinnalla ollut mitään merkitystä esimerkiksi juonen kannalta.

Pelaaja istutetaan heti alkuvalikon jälkeen ilmalaivaan, josta lyhyen keskustelun jälkeen päästään laskeutumaan maan kamaralle. Ensimmäisessä talossa odottaa kuitenkin surullinen näkymä, kun itsemurhan tehneen ruumis makaa penkillä kasvot aurinkoa vasten. Sylissä on ase ja vieressä viesti, josta selviää mitä henkilön päässä liikkui ennen kohtalokasta hetkeä. Kuolleen kotona seikkailu päättyy kuitenkin lyhyeen, sillä sähköt ovat poissa ja näin ollen ovet lukossa. Pienten etsintöjen jälkeen löytyi kuitenkin masiina, jonka avulla virrat saadaan palautettua ja ovet aukeamaan.


Tehtävälista täyttyy toimeksiannoista ja kartalla vilkkuu merkkejä, joita kohti tulisi tallustella. Matka sujui ihan hyvin siihen asti, kunnes ensimmäinen bugi iskee. Astun alas rappuselta ja kuolen välittömästi. Hetkeä myöhemmin ampumaradalla astun alas korokkeelta, kun ruutu vilkkuu punaista ja taas tuli haaveri. Testailun aikana hahmo ottaa iskua mitä ihmeellisimmistä asioista ja ensiaputarvikkeet ovatkin kortilla heti alusta lähtien. Hetkeä myöhemmin huomaan olevani eksyksissä jossain päin maanalaista luolastoa ja taas pitää aloittaa uudelleen edellistä tallennusta klikkaamalla. Ei hyvä - tuntuu ettei millään pääse käsiksi tarinaan, kun koko ajan jokin asia häiritsee etenemistä

Paljon ongelmia, eikä päivityspakettia kuulu


Kokonaisuudessaan Avenging Angel on hieman sekava. Siitä ei oikein pääse jyvälle, mistä pelissä on kyse ja miten siinä kuuluisi edetä. Myös pelimekaniikka tuntuu olevan hieman kadoksissa ja visuaalinen loppuhionta on jäänyt puolitiehen. Grafiikat sisältävät paljon erilaisia bugeja, jotka näyttäytyvät esimerkiksi pilkkopimeinä kohtina, kokonaisten elementtien hajoamisena sekä erilaisina valotusvirheinä. Steampunk on aihealueena kuitenkin mielenkiintoinen, eikä sillä saralla ole liiaksi tarjontaa, joten siltä osin pelille olisi tilausta.


Avenging Angelissa on hyviäkin asioita, jotka eivät tosin pääse oikeuksiinsa. Mukana on muun muassa Goggle-lasit, jotka yhdistyvät taivaalla lentäviin lintuihin. Kakkuloiden avulla näkee myös lähialueella olevat tehtävät, ja ne auttavat löytämään tien, mikäli olet eksynyt (tosin minä en löytänyt vaikka kuinka pidin Goggleja päässä). Mukana on myös jonkin verran pulmatehtäviä, jotka rasittavat hermoja mukavalla tavalla. Ongelmista huolimatta teos ei ole saanut minkäänlaista päivityspakettia kesäkuun jälkeen, vaikka sellaisen on luvattu tulevan. Tämä jättää pienoisen kysymysmerkin Avenging Angelin tulevaisuudesta, varsinkin, kun nettisivujen mukaan teoksen pitäisi saapua vielä Xboxille sekä Windowsin kauppapaikallekin.


Täytyy kuitenkin todeta, että Dark Amber Softworks ansaitsee ison peukun näinkin kunnianhimoisesta projektista ja tavoitteesta. Pelinkehityksen aikajanan perusteella prosessi on ollut melko pitkä ja julkaisuun pääseminen on varmasti ollut työn takana. Vaikka kokonaisuutena Avenging Angelia ei voi paljolti kehua, on syytä silti olla ylpeä kouvolalaisesta yritteliäisyydestä.

Testikokoonpano: Nvidia GTX 1060, 6 GB, Intel Core i7-7700K CPU, 16 GB DDR4 RAM

V2.fi | Miia Lyyra

Avenging Angel (Tietokonepelit)

10 000 vuoden päähän perustuva steampunk-räiskintäseikkailu, johon tulee suhtautua varauksellisesti keskeneräisyytensä vuoksi.
  • Vuorokauden vaihtelu
  • Steampunk!
  • Kun tutustut Anteroon
  • Sekava kokonaisuus
  • Keskeneräinen edelleen
  • Tarina ja ajatus pelin takana ei pääse esille
< Ride 3... Lego DC Super Villai... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova