Tuorein sisältö

Killzone 2

Arvioitu: Playstation 3
Genre: Sotapelit, Toimintapelit
Pelaajia: 1-
Ikärajoitus: 18
Kehittäjä: Guerrilla Games
Julkaisija: Sony Computer Entertainment
Julkaisupäivä: 25.02.2009
Pelin kotisivut
Mikko Heinonen

03.02.2009 klo 20.58 | Luettu: 80928 kertaa | Teksti: Mikko Heinonen

Tappavan tasokasta toimintaa
Mä suuren ilon ilmoitan / PS3-omistajille tulevan. E3-messujen messiaspeli teille nyt / on tänään tänne syntynyt. Ja mikä parasta, Killzone 2 täyttää useita - jos nyt kohta ei kaikkia - niistä odotuksista, joita älyttömän komean näköinen esittelyvideo asetti. Entistä kovempaan arvoon Guerrilla Gamesin suorituksen nostaa se, että ko. pätkä oli tunnetusti bullshot-kulttuurin huipentuma: video, joka oli tehty täysin kuvitteellisesta pelistä konseptivaiheessa olevalle laitteistolle.

Killzonea on tätä ennen nähty PS2:lla, jossa se ei juuri säväyttänyt, ja PSP:llä, jonka Killzone Liberation onkin eräs koko konsolin parhaista räiskintäpeleistä. Helghastien ja ihmisten välisen konfliktin ympärillä pyörivä
Killzone-universumi ei ehkä poikkea niin yhtään millään tapaa kaikista muista "ihmiset vastaan avaruusmöllit" -skenaarioista, mutta harvan FPS-pelin juonesta voisi muutenkaan kirjallisuuden Nobelia laittaa hakuun. Tärkeintä on, että vastapuoli on riittävän inhottava, jotta sitä haluaa kurmuttaa, ja että taistelu ei taukoa liian pitkäksi aikaa. Nämä testit Killzonen taustakyhäelmä läpäisee kirkkaasti.

Meinaan tästä lähtien ollaan rosvoretkellä


Kuin yhteisestä sopimuksesta näissä avaruusoopperoissa myös toinen tai viimeistään kolmas näytös otellaan vihulaisten kotiplaneetalla. Sinne käy nyt myös pelaajan hahmon Sevin matka, kun helghastien ja ihmisten välinen sota lähenee toivottavasti loppuaan. Ei niin yllättäen Helghan on synkähkö, rähjäinen ja ihmiselle vihamielinen sotatanner ja helghastit epäinhimillisiä, kurkkuäänellä korisevia ja punasilmäisiä hirvityksiä. Viimeinen ominaisuus on kylläkin erinomaisen kätevä, sillä kiitos pahisten punahehkuisen katseen on helppo erottaa omat ja viholliset toisistaan tummanharmaalla taistelukentällä.

Ja mitä tulee erinomaiseen kätevyyteen, toinen kehuja ansaitseva järjestely on se, että seuraavan checkpointin näkee helposti painamalla D-padia ylöspäin. Tietäen, että onnistun todella usein eksymään FPS-peleissäkin, ja että Killzonen kentät eivät sentään ole niitä aivan tiukimpia putkia, oli todella vapauttavaa päästä heti eteenpäin epäselvässä tilanteessa. Jos taas ei halua kädestä pitäen -ohjausta, voi jättää nappulan painamatta. Kääntöpuolena toki toiminto paljastaa sen, että kaikki todellakin perustuu tarkkaan käsikirjoitukseen ja ajoituksiin. Jos etsit peliä, joka mullistaa koko FPS-genren ja tarjoaa sylikaupalla uusia ideoita, jatka etsimistä. Jos sen sijaan haluat ehkä juuri parasta, mitä skriptatun räiskintäseikkailun alalla on tällä hetkellä tarjolla, on Killzone 2 oikea valinta.

Laadusta tinkimättä


Sen minkä Killzone 2 innovaatioissa menettää, se ottaa takaisin toteutuksen laadussa. Jo alkuhetkistä, jolloin pelaaja heitetään täysin saumattomasti alkuvideon jälkeen keskelle toimintaa, käy selväksi, että lupauksia graafisesta loistosta on nyt todella lähdetty lunastamaan. Termit kuten pop-up ja hidastelu eivät kuulu Guerrillan sanavarastoon, vaikka kentissä katsellaankin usein kauas ja korkealle. Hifistit tietenkin muistavat mainita, että FullHD:nä pelimaisemaa ei edelleenkään ihastella, vaan tyytyminen on 720p:hen. Ei silti, että sitä isollakaan telkkarilla mitenkään huomaisi. Myös perinteiset polygonimäärittelyn sekoilut, kuten puoliksi seinän sisään häviävät ihmiset, loistavat liki täysin poissaolollaan.

Yksinpelikampanja on 10 tehtävän verran erinomaisesti rytmitettyä väkivaltaoopperaa. Kukin tehtävä kestää helposti tunnin verran, joten keskivertopelaajalle paukuteltavaa on useammaksi illaksi, jonka jälkeen voi luonnollisesti nostaa vaikeusastetta tai lähteä jahtaamaan trophyja. Itse paukuttelin menemään keskimmäisellä tasolla, joka tuntui sopivan haastavalta: helghastit ottavat useita osumia ennen kuolemista ja tekoäly panee hanttiin, joten turha ramboilu karsiutuu, mutta samalla pelaajakin kestää sen verran kutia, että äkkikuolemat ovat kiitettävän harvassa. Nyky-FPS:ien tapaan kuolema koittaa vasta, kun on saanut monta osumaa eikä ole ehtinyt lainkaan parannella itseään. Ennen kuin tuoni korjaa omansa, muuttuu maisema mustavalkoiseksi hälyttämään pelaajaa suojautumisen tarpeesta. Kenttien teemoissa on jonkin verran vaihtelua, ja ilahduttavasti mukana on myös muuta kuin pelkkiä mustan ja harmaan sävyjä.

Ainakin kokeilemani esituotantoversio oli toteutettu niin, että puheet oli lokalisoitu tekstityksellä, ei jälkiäänittämällä. Pidin itse tästä ratkaisusta huomattavasti enemmän kuin vaikkapa Resistance 2:n dubbaamisesta, sillä alkuperäiset ääninäyttelijät ovat tehtävänsä tasalla ja lontoonkielinen puhe luo sopivasti toimintaelokuvan tunnelmaa. Esiversio toki ilmaisi itsensä myös tökkimällä videoissa ajoittain, mutta mukana seuranneen dokumentin mukaan nämä ongelmat poistuvat lopulliseen peliin mennessä.

Monta matsaajaa, totutut tantereet


Verkkopelissä Killzone 2 tukee jopa 32 pelaajaa kerrallaan. Koskapa arvosteluversiot olivat liikkeellä jo paria kuukautta ennen pelin julkaisua, oli SCEE ystävällisesti järjestänyt lehdistölle omia otteluitaan, joissa moninpeliä pääsi kokeilemaan. Ainakin testitilanteessa verkkopeli toimikin nopeasti ja pätkimättä - ainoastaan voicechat oli lähinnä rapinaa, metallisia kaikuja ja häiriöitä, mutta en tiedä johtuiko tämä yhteysongelmista vai pelijournojen epäsosiaalisuudesta.

Kysymys siitä, onko hyvännäköinen FPS-peli hauskaa isolla porukalla verkossa, on tietenkin kuin tiedustelisi veden märkyydestä tai Paavin katolisuudesta. Tunnin mittainen testisessio hujahti ohi hetkessä ja lisää jäi kaipaamaan. Tämä siitä huolimatta, että tälläkään saralla ei mitään uutta varsinaisesti esitelty. Tarjolla oli muunnelmaa lipunryöstöstä, tehtävä jossa piti salamurhata toisen tiimin tietty jäsen / suojella oman tiimin pomoa, tukipisteiden valtausta ja rehellistä deathmatchia. Kenttä-äänestykset, tulijoukkueet ja muut perinteiset pelivalinnat on luonnollisesti saatu mukaan.

Sen sijaan toisen synkeänharmaan tulevaisuussotapelin, Gears of War 2:n paikallista ja verkon kautta toimivaa yhteispeliä ei ole mukaan otettu, ja se on sääli. Yksinpelikampanjassa kun joutuu joka tapauksessa kuljettamaan mukanaan omaa joukkuetta, jonka AI-sotilaat lähinnä keskittyvät ottamaan osumaa vihollisilta pelaajan tukemisen sijaan. Samaan aikaan nämä AI-soltut kokevat myös "ihmeparantumisia", kun juoni edellyttää, että he jatkavatkin puhumista pelaajalle. Jopa todistin kertaalleen tilannetta, jossa lääkintämiestä huutanut tyyppi vain pomppasi pystyyn kesken kaiken ja alkoi räiskiä. Ei omiaan parantamaan immersiota.

Erittäin hyvä muttei täydellinen


No onko Killzone 2 sitten ennakkohypensä arvoinen, täyden kympin peli jne.? Ei ehkä ihan, mutta olisiko se oikein voinut ollakaan. Näissä messiaspeleissä kun on usein se ongelma, että internet-sotajoukot ovat ehtineet lyödä rumpua pelin mullistavuudesta jo ennen kuin riviäkään koodia on valmiina. Vastapuoli taas on ainakin yhtä hanakasti pelin puutteiden kimpussa, mielellään jo ennakkoversion perusteella hekin. Killzone 2 on kuitenkin kiistatta eräs parhaan näköisiä, ellei juuri se parhaan näköinen, markkinoilla oleva konsoli-FPS. Sen toteutuksesta saa turhaan etsiä helppoja tai vaikeampiakin virheitä - kotitehtävät on tehty. Yksinpelikampanjan viihdyttävyysarvo on erittäin korkea, ja verrattuna vaikkapa yhteen naapurikonsolin kolminäytöksiseen avaruussaagaan on homman mukaansatempaavuus aivan toista luokkaa.

Ikiklassikon statuksesta KZ2:n pudottaa kuitenkin toistaiseksi moninpeli. Jätän tähän luonnollisesti sen varauksen, että lopullinen versio ei ole vielä ulkona ja se voi tarjota muutakin, mutta lehdistötestin perusteella verkkopeli on tällaisenaan kovin perinteistä ja innovaatiot vähissä. Harmi, sillä tekninen toteutus ei jätä moitteen sijaa tälläkään osastolla.V2.fi | Mikko Heinonen

Killzone 2 (Playstation 3)

Killzone 2 on saapunut ja lunastaa liki kaikki odotukset. PS3-räiskijän pakkohankinta.
  • Järjettömän komea
  • Viihdyttävä yksinpeli
  • Kaikki mietitty, kaikki toimii
  • Uudet ideat kortilla
  • Ei kaksinpeliä
  • Verkkopelissä varmisteltu turhaankin
< The Lord of the Ring... Talvisota: Icy Hell... >

Keskustelut (52 viestiä)

Tonto-

Rekisteröitynyt 03.05.2008

03.02.2009 klo 21.28

Killzone Liberation ei ole fps-peli. Muuten pätevä arvostelu. Pakkohankintahan tämä Kz2 on, ei siitä pääse mihinkään.
lainaa
Goldi

03.02.2009 klo 21.31

Kyllä tekstin perusteella kiinnostaa niinkin paljon, että PS3:n hankinta himottaa entistä enemmän.

Ja muutaman viestin päästä syntyy konsolisota, kun joku Xbotti tule whinee, ettei se ole niin hyvä ja PS-fanboyt taas ylistämään tätä maailman parhaaksi peliksi.
lainaa
dssd

03.02.2009 klo 21.34

Ostoon meni.
lainaa
kakkerlak

Rekisteröitynyt 11.04.2007

03.02.2009 klo 21.38

Joo menee kyllä hankintaan, just kelasin et seuraavat pelit hankin vasta kesällä mutta onkohan noin... Sen verran rahan tarvetta et vois myydä noi flopit pois.:D
lainaa
HelG

Rekisteröitynyt 10.01.2009

03.02.2009 klo 22.11

Aijai kun eivät saaneet jaetun ruudun moninpeliä mukaan, olis siinä tapauksessa ollut syy nro.2 ostaa painstation imo...
lainaa
MJR2312

Rekisteröitynyt 03.09.2007

03.02.2009 klo 23.00

Tonto- kirjoitti:
Killzone Liberation ei ole fps-peli. Muuten pätevä arvostelu. Pakkohankintahan tämä Kz2 on, ei siitä pääse mihinkään.

Ei Liberationia ole missään FPS-peliksi väitettykään.

Peli kiinnostaa hetki hetkeltä enemmän. Jos kuitenkin demon perusteella päädyn ostopäätökseen, joutunen odottamaan jonkin aikaa, sillä uudet pelit ovat turhan kalliita eikä KZ2 kuitenkaan niin paljon kiinnosta.
lainaa
stammy

Rekisteröitynyt 30.07.2007

03.02.2009 klo 23.10

Noh noh Mikko. Rinnastus tähän toiseen Messiaaseen oli ilkeä temppu ja turhahko. ;) Toinen on kuiten ns. sandbox-räiskintää ja toinen enemmän scriptiin luottavaa. Parempi vertailukohde olisi varmaan CoD:it?

Muuten hyvä arvostelu ja peli on varmasti aivan loistava. On se ainakin ältsin mageen näkönen.
lainaa
cs_bot

Rekisteröitynyt 29.05.2007

03.02.2009 klo 23.20

Hohhoh, nyt tuli kyllä sellainen arvostelu, jota toivoinkin. Tämän arvostelun nähneenä, peli kyllä menee 99% varmasti ostoon.

Kiitokset siis Mikolle. :D
lainaa
EnTiedäEnSiedä

03.02.2009 klo 23.23

Nämä lauseet:
-Uudet ideat kortilla
-Jos etsit peliä, joka mullistaa koko FPS-genren ja tarjoaa sylikaupalla uusia ideoita, jatka etsimistä.

Vähentävät omaa mielenkiintoa.. Far Cry 2:ssa oli sentään avoin maailma, mutta hetken jälkeen se oli samaa vanhaa FPS:ää hienoilla grafiikoilla. Eli vaihtoon lähti parin päivän jälkeen. Demoa on kyllä pakko testata.
Veikkaan että tämä ei olisi saanut PC:llä kuin sen 85p, mutta onhan ne asteikot olleet aina erilaisia kun verrataan konsoleiden ja PC:n arvosteluita
lainaa
young_star

Rekisteröitynyt 26.02.2008

03.02.2009 klo 23.26

Jos ei raha rajoittaisi, tulisin nauttimaan tästäkin erittäin todennäköisesti. Mutta kun kaikkea ei vois saada niin nautitaan siitä mitä on. Helgas... ei kun Locustien pariin -->
lainaa
TheStar

Moderaattori

Rekisteröitynyt 13.04.2007

04.02.2009 klo 01.30

Ovatko muut huomanneet muuten, että tämän arvostelun pikkukuvake oikealla näyttää semmoiselta kalalta joka houkuttelee saalista sillä päästä roikkuvalla jutskul?

No, kuitenkin arvosteluun, hyvä peli varmasti kyseessä, mutta kiva nyt saada arvostelun muodossa jotain hillintää näihin suitsutuksiin siitä, että kuinka peli tulee saamaan täydet 100 pistettä ja luomaan kaiken fps-genressä uusiksi. :)
lainaa
pööpöileväapina

04.02.2009 klo 02.06

* Uudet ideat kortilla
* Ei kaksinpeliä
* Verkkopelissä varmisteltu turhaankin

Vähän jäi häiritsemään nuo miinukset.. Uudet ideat.. hmm.. mitä voidaan keksiä fps-peleihin uutta!? Eiköhän ne melkeen kaikki ole nähty..? Tuntuu, että vaikka peli olisi kaikinpuolin "täydellinen". Saa sieltä ongittua joitain pikkuseikkoja jolla lasketaan pelin arvosana.. Näinhän se kuuluukin jos asiat ovat oikeasti merkittäviä.

Nettipelistähän ei vielä tiedetä oikeen mitään ja kaksinpelistä ei ole varmuutta tuleeko se erillisenä päivityksenä (co-op).. Ei ollut final fantasyssakaan kaksinpeliä ja silti sai hiton hyvät arvosanat. En väitä etteikö ff:ät olisi hyviä TODELLAKAAN, mutta mietityttää (vai mahdottiinko taas verrata liikaa Gears of war 2:seen).. Vai ovatko ihmiset vain niin hiton nirsoja? Mitä nyt arvosteluja olen lukenut... voisin kuvitella antavani ainakin 98 pistettä ellei 100. Saapa nähdä kuin kokoversio tulee kauppoihin. Demosta ei uskalla toivoa mitään.

Kävipä vain motorstorm 2:ssakin tämä, että peli oli arvosteluja huomattavasti parempi.... tai on vieläkin. Äänet ei ärsytä kuin kaksinpelissä, jolloin voi hiljentää koneiden ääntä ihan itse ja laittaa musaa kovemmalle :D. Vähän sama kuin autossa, jos jokin on rikki.
lainaa
GanymeDes

Rekisteröitynyt 23.04.2007

04.02.2009 klo 05.33

En ollu aiemmin pätkääkään kiinnostunut tästä pelistä, enkä mitään siltä siten odottanutkaan, mutta tämän arvostelun luettuani taidan ostaa tämän.
lainaa
mdtrx

Rekisteröitynyt 10.04.2007

04.02.2009 klo 07.51

Noh, vertailisin enemmänkin Half-Lifeen. Pitäis kyl päästä kokee.
lainaa
Ville

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

04.02.2009 klo 08.54

Yo_mamma kirjoitti:
Opettele kakkerlak kirjottaa "paree" v*!#n tyhmä LOL


Son muuten murretta se.
lainaa
Oikeistaja

04.02.2009 klo 09.43

stammy kirjoitti:
Noh noh Mikko. Rinnastus tähän toiseen Messiaaseen oli ilkeä temppu ja turhahko. ;) Toinen on kuiten ns. sandbox-räiskintää ja toinen enemmän scriptiin luottavaa. Parempi vertailukohde olisi varmaan CoD:it?

Muuten hyvä arvostelu ja peli on varmasti aivan loistava. On se ainakin ältsin mageen näkönen.


Halo! Sandbox=)? Äläs nyt viiti satuja keksiä, vaikka killzone nyt vähän masteri kokkia kurittaa;) Codi kaukana tästä...
lainaa
TGT

04.02.2009 klo 09.45

TheStar kirjoitti:
Ovatko muut huomanneet muuten, että tämän arvostelun pikkukuvake oikealla näyttää semmoiselta kalalta joka houkuttelee saalista sillä päästä roikkuvalla jutskul?

No, kuitenkin arvosteluun, hyvä peli varmasti kyseessä, mutta kiva nyt saada arvostelun muodossa jotain hillintää näihin suitsutuksiin siitä, että kuinka peli tulee saamaan täydet 100 pistettä ja luomaan kaiken fps-genressä uusiksi. :)


Ei elämä mikä limepoika olet! Näytä edes yksi virallinen uutinen pelinkehittelijöiltä ketkä hehkuttavat pelin olevan täydellinen.....paha tehtävä vai? Tiedän, Tom Cruise teki aiheesta elokuvan=)
lainaa
Duster

Rekisteröitynyt 03.01.2008

04.02.2009 klo 09.53

Vaikuttaa kiinnostavalta. Tuli juuri sopivasti hankittua PS3:kin halvan punnan takia Amazon.co.uk:sta viimeviikolla ja olen muna pystyssä mättänyt Resistance 1 ja 2:sta. Olen jopa, haukuista huolimatta, pitänyt niitä hyvinä peleinä. Jos KZ2:n on vielä R1:stä ja R2:stakin parempi niin lisää nannaa on luvassa. Itse otan erittäin mieluusti vastaan tälläiset FPS putkipelit sisällöttömän avoimen maailman sijaan.

Peliin on sentään suojan taakse suojautuminen saatu sisällytettyä joka on mielestäni melko tärkeää nyky FPS tai 3rdPS peleissä.

Ei muuta kuin peli varaukseen. Ovat arvostelut sen verran vakuuttavia olleet.
lainaa
Vader

04.02.2009 klo 11.52

Duster kirjoitti:
Vaikuttaa kiinnostavalta. Tuli juuri sopivasti hankittua PS3:kin halvan punnan takia Amazon.co.uk:sta viimeviikolla ja olen muna pystyssä mättänyt Resistance 1 ja 2:sta. Olen jopa, haukuista huolimatta, pitänyt niitä hyvinä peleinä. Jos KZ2:n on vielä R1:stä ja R2:stakin parempi niin lisää nannaa on luvassa. Itse otan erittäin mieluusti vastaan tälläiset FPS putkipelit sisällöttömän avoimen maailman sijaan.

Peliin on sentään suojan taakse suojautuminen saatu sisällytettyä joka on mielestäni melko tärkeää nyky FPS tai 3rdPS peleissä.

Ei muuta kuin peli varaukseen. Ovat arvostelut sen verran vakuuttavia olleet.


Welcome to the darkside my young apprentice...
lainaa
Note

Moderaattori

Rekisteröitynyt 18.05.2007

04.02.2009 klo 12.26

pööpöileväapina kirjoitti:
* Uudet ideat kortilla
* Ei kaksinpeliä
* Verkkopelissä varmisteltu turhaankin

Vähän jäi häiritsemään nuo miinukset.. Uudet ideat.. hmm.. mitä voidaan keksiä fps-peleihin uutta!? Eiköhän ne melkeen kaikki ole nähty..?

*facepalm*
lainaa
ctrl-k

Moderaattori

Rekisteröitynyt 03.04.2007

04.02.2009 klo 13.44

Joop, tuo on väitteenä samanlainen kuin, että uusia romaaneja on turha kirjoittaa, koska kaikki ideat on kuitenkin käytetty.

Mikä tahansa fps-peli, joka kertoo tarinan, joka ei ole geneerinen kokoelma scifi- tai toimintatrillerikliseitä ja esittelee a) edes yhden mielenkiintoisen henkilöhahmon ja b) antaa pelaajalle mahdollisuuden vaikuttaa pelimaailmaan muutenkin kuin ampumalla, saa ainakin minun kirjoissani merkinnän innovoinnista.
lainaa
TheStar

Moderaattori

Rekisteröitynyt 13.04.2007

04.02.2009 klo 13.46

TGT kirjoitti:

Ei elämä mikä limepoika olet! Näytä edes yksi virallinen uutinen pelinkehittelijöiltä ketkä hehkuttavat pelin olevan täydellinen.....paha tehtävä vai? Tiedän, Tom Cruise teki aiheesta elokuvan=)


2 Playstation Magazinea, 1up, ps3bloggen.se ja pari muuta julkaisijaa ovat antaneet täydet pisteet, vähän löyhin perustein? Ei tästä nyt pitäisi suuttua jos jotain ei hyvää sanon pelistä, 94 pistettä pitäisi kuitenkin olla todella hyvät pisteet ja nykypäivänä onkin ongelmana, että alkuhypetyksen jälkeen peliä ei pelata edes pitkään ja annetaan alun perusteella aivan älyttömät pisteet. Kuten monen mainitsemalle GTA IV:lle kävi.

Ja pööpöileväapina on kyllä aika fanaattinen fani ps3 puolella, aika kumma olisi olla antamatta miinuksia peleihin puuttuvista ominaisuuksista, jos niihin saattaa tulla päivityksenä co-op. Tai jos tulisi päivityksenä uusia ideoita, verkkopeliin kaikkea uutta ja peli olisikin jo täydellinen sadan pisteen peli.

Mielestäni Mikko Heinonen on kirjoittanut todella hienosti lopussa, että kuinka nykypäivänä "messiaspelin" on mahdotonta olla täydellinen kun fanipojat joko suitsuttavat kaikkia uusia asioita aivan älyttömästi tai sitten valitetaan pelin puutteista ihan hirveästi. :/
lainaa
stammy

Rekisteröitynyt 30.07.2007

04.02.2009 klo 14.20

Oikeistaja kirjoitti:
stammy kirjoitti:
Noh noh Mikko. Rinnastus tähän toiseen Messiaaseen oli ilkeä temppu ja turhahko. ;) Toinen on kuiten ns. sandbox-räiskintää ja toinen enemmän scriptiin luottavaa. Parempi vertailukohde olisi varmaan CoD:it?

Muuten hyvä arvostelu ja peli on varmasti aivan loistava. On se ainakin ältsin mageen näkönen.


Halo! Sandbox=)? Äläs nyt viiti satuja keksiä, vaikka killzone nyt vähän masteri kokkia kurittaa;) Codi kaukana tästä...

No siis käytännössä nyky-räiskinnöissä on esiintynyt kahta eri tapaa lähestyä toimintaa ja pelin toteutusta. Tällaista sandbox-tyyliä (ei pidä sekoittaa sandbox-peleihin), joissa on pelaajalla on laajahko vapaus lähestyä toimintaa miten tykkää, tekoälyä ei ole scripteillä rajoitettu niin paljoa ja peli on suunniteltu mahdollisimman hyvää uudelleenpelattavuutta ja kaverin(/kavereiden) kanssa peluuta ajatellen. Sitten on taas vahvasti scriptatut putkijuoksu-toimintapläjäykset, joissa taisteluihin saadaan helvetisti munaa ja kiihkeää toimintaa uudelleenpeluu/kikkailumahdollisuuksien kustannuksella. On melko selviö, että yksin ensimmäistä kertaa pelatessa jälkimmäisestä saa enemmän irti, mutta ei se muuta sitä automaattisesti paremmaksi. Korjatkaa toki, jos olen väärässä, mutta arvostelujen ja videoiden perusteella sijoittaisin Killzone 2:n jälkimmäiseen kastiin Call of Dutyn kanssa, kun taas Halon sijoitan ensimmäiseen lokeroon.

Turha se on toki tällaisesta kitistä, mutta eiköhän Mikko sitä odottanutkin, kun moisen provon jätti herkuksi pitkän arvostelun loppuun. Olen "hc"-Halo-fani, sen myönnän, ja toki tartun tällaiseen punaiseen vaatteeseen. Mielestäni tuo vertaus vain oli turha ja tuskin kertoo mitään oleellista pelin laadusta tai vaikuttaa kenenkään ostopäätökseen (ottaen huomioon kaikki muut arvostelussa esitetyt hyvät pointit).

Pitäisiköhän Halon arvosteluun päivittää? "Yksinpelikampanjan viihdyttävyysarvo on erittäin korkea, ja verrattuna vaikkapa yhteen naapurikonsolin avaruussaagan toiseen osaan on homman hauskuus kolmen kaverin ja parin oluen kanssa aivan toista luokkaa." Tai sitten ei. Hölmöähän se on näitä keskenään verrata, kun toisessa uhrattiin edes 2 pelaajan co-op mahdollisuus grafiikan edestä, mikä toki edistää pelin mukaansatempaavuutta yksin pelatessa.
lainaa
ASD

04.02.2009 klo 15.37

http://www.badassgamer.co.cc/2009/02/killzone-2-review-bi
lainaa
TheStar

Moderaattori

Rekisteröitynyt 13.04.2007

04.02.2009 klo 16.01

ASD:n linkin lukemista voisi suositella kyllä kaikille. Huvittavaa tämä vastakkain asettelu, että PS3 vastaan XBOTIT. (ja kaiken yläpuolella on tietysti PC master race, mutta ei siitä enempää)

UGO:n gameblogissa annettiin grafiikoista A- ja pelin loppuarvosanaksi B+. Eikö B+ ole hyvä arvosana? On se, ja A- tarkoittaa, että pelissä on arvostelijan mukaan lähes täydelliset grafiikat. Ja kommenteissa heti verrataan Halo 3 - KZ2. KZ2 on tehty ihan eri aikana, niin tottakai siinä on paremmat grafiikat. Halo 3:ssa oli omana aikanaan todella hyvät grafiikat, ja se sai varmasti samanlaisia arvosanoja.

Linkissä myös puhutaan siitä kuinka arvostelijat ovat alkaneet antamaan huonompia pisteitä kaikille peleille, ja tämä on mielestäni ihan tervetullut lisäys. Lähes 100 pisteen saavan pelin tulisi olla oikeasti jo täydellinen peli, ja on pakko sanoa, että semmoista ei ole tullut vastaan. Sen sijaan hyvien pelien tulisikin kamppailla juuri asteikolla 85-95 jonka yläpäässä KZ2 nyt olisi. Grafiikoiden vertailu myös konsolien välillä on vähän kummallinen juttu, en tiedä arvostelijoista, mutta voisin kuvitella heidän antavan pisteitä konsolikohtaisista grafiikoista. Ei anneta pelille täyttä kymppiä ihan vain siksi, että kilpailevalla konsolilla ei ole yhtä hienoa peliä.

Mitä ikinä kukaan kirjoittaakin aiheesta, hänet tullaan leimaamaan joko LIMEPOJAKS LOL kuten minut, tai sitten PS3 joksikin. Ja kyllä tuo badassgamer.co.cc vähän kuulostaa siltä, että taitaa PS3 löytyä ainoana konsolina. En tiedä mikä kateus siinä piilee kun verrataan kokoajan toiseen konsoliin, on vain pakko kilpailla jostain asiasta. Voisin suositella jotain hyvää harrastusta kilpailua varten. xp
lainaa
PerusTrolli

Rekisteröitynyt 27.01.2009

04.02.2009 klo 16.49

Melko turha tätä peliä on kyllä Haloon verrata. Ensinnäkin Halolla on valtava fanipohja joka kasvaa kasvamistaan. Sarja on hyvin (yli)arvostettu, toisin kuin Killzone. Näyttää kuitenkin siltä, että Guerrilla on tullut virheiden kautta voittoon. Nykyään fps-peleistä valitetaan aina, että pitäisi keksiä uutta. Totuus on, ettei fps-peleihin tarvitse keksiä mitään uutta, ja ne voivat ovat vaikka kuinka skriptattuja putkia, kunhan niissä on tunnelma ja ulkoasu kohdallaan ja ne ovat hiottuja. Tässä esimerkkinä Half-Life 2 ja Call of Duty 4. Yhden konsolin omistajlle ja heidän kateellisuudelleen ja katkeruudelleen voin vain nauraa, sillä itse omistan kummatkin konsolit ja ostan kaikki pelit jotka minua miellyttävät. Halo 3 ja Killzone 2 tulevat sopimaan hyllyyn hyvin vierekkäin, ja olen tyytyväinen.
lainaa
Maitom

04.02.2009 klo 21.49

TheStar kirjoitti:
Linkissä myös puhutaan siitä kuinka arvostelijat ovat alkaneet antamaan huonompia pisteitä kaikille peleille, ja tämä on mielestäni ihan tervetullut lisäys. Lähes 100 pisteen saavan pelin tulisi olla oikeasti jo täydellinen peli, ja on pakko sanoa, että semmoista ei ole tullut vastaan.


Olen samaa mieltä, mutta miten ois monen erilaisen pelin sisältävä peli kuten vaikka Space Rangers 2 missä on vähän RPG:tä, vähän RTS:ssää ja vielä hitusen Tekstiepelejä(!yay!) ja kokonaisuudessaankin aivan loistava peli.
lainaa
vierailija7184

05.02.2009 klo 15.23

Aika eri aaltopituudella kuin pelit-lehdessä.
lainaa
Weedos

05.02.2009 klo 19.46

Tulipa testattua tuota demoa, kyl se vaan on nätti ku sika pienenä :)

sodan tunnelma kyl iski hyvin heti alkuunsa, varmasti tulee oleen viihdyttävät illat tiedossa sit ku vihdoin koko pelin saa.
lainaa
testaaja

05.02.2009 klo 20.59

****
+ Hieno.
- Ei co-oppia.
- Liian scriptattu.
lainaa
VarmaOstos

06.02.2009 klo 00.27

Demo oli hyvä, mutta valitettavan lyhyt. Kyllä tämä ostoon menee tuon perusteella, sen verran innokas FPS-pelaaja ollaan.

Miinuslistaan tulee kolme asiaa:
-teksturet läheltä hirveätä blurria niinkuin kaikissa PS3:n peleissä (muistelkaa MGS4:n hirvityksiä) - eli ei ole kaikkien aikojen kaunein peli ole vaikka moni arvostelu niin väittääkin. Kyllä moni boksin peli on edelleen paremman näköinen mutta ei olla enää kaukana - ihmeitä Hollannin pojat ovat vähemmällä muistilla siis tehneet.
- ei online co-oppia, miksi miksi miksi ei ? Sen avulla tämä voisi voittaa jopa GOW2:n.
- PS3n ohjain on edelleen sukka, ei siitä yli pääse. On taas tullut pelattua boksilla monta kuukautta (koska PS3lle ei ole pelejä) joten tuohon kestää tottua.

Mutta turhaa tässä on nupista, ostoon menee ja hyvältä viihteeltä vaikuttaa. Vaikuttaa siltä että PS3 saa ensimmäisen hyvä räiskinnän.
lainaa
Protec

Rekisteröitynyt 26.09.2007

06.02.2009 klo 11.11

Demoa tuli aamulla kokeiltua, myönnän että jos en tietäisi mikä peli olisi kyseessä niin voisin sen luulla olevan mikä tahansa nykypäivän tusinaräiskinnöistä. Mutta demon perustella antaisin arvosanan 86. Miinusta tulee ohjauksesta, kun sellainen millintarkka tähtääminen oli lähes mahdotonta.

Räiskintägenre juoksee paikallaan marsunpyörässä tällä hetkellä. Mitään uutta näissä peleissä ei ole ollut enää pitkään aikaan. Siksi sanoinkin että tämä peli voisi olla mikä tahansa tusinaräiskintä. Tämä voisi olla vaikka Battlefield 3000, Bad Company: Future Corps, Call Of Duty X, mielestäni ei poikkea juurikaan massasta. Ostoa harkitsen.
lainaa
Demonoid

Rekisteröitynyt 13.08.2007

06.02.2009 klo 11.16

Tonto- kirjoitti:
Killzone Liberation ei ole fps-peli. Muuten pätevä arvostelu. Pakkohankintahan tämä Kz2 on, ei siitä pääse mihinkään.

Niin, se onkin räiskintä-peli silti..
lainaa
kannattaaopetella

06.02.2009 klo 13.08

Protec kirjoitti:
Demoa tuli aamulla kokeiltua, myönnän että jos en tietäisi mikä peli olisi kyseessä niin voisin sen luulla olevan mikä tahansa nykypäivän tusinaräiskinnöistä. Mutta demon perustella antaisin arvosanan 86. Miinusta tulee ohjauksesta, kun sellainen millintarkka tähtääminen oli lähes mahdotonta.

Et vain osaa. Headshotteja tuli napsittua koko ajan.
lainaa
KZ2B

06.02.2009 klo 13.15

VarmaOstos kirjoitti:

-teksturet läheltä hirveätä blurria niinkuin kaikissa PS3:n peleissä (muistelkaa MGS4:n hirvityksiä) - eli ei ole kaikkien aikojen kaunein peli ole vaikka moni arvostelu niin väittääkin. Kyllä moni boksin peli on edelleen paremman näköinen mutta ei olla enää kaukana - ihmeitä Hollannin pojat ovat vähemmällä muistilla siis tehneet.

Höpöhöpö. Otahan ne vihreät lasit pois päästä niin näet paremmin totuuden. Näyttävää räiskintää oli demon perusteella. Ei tätä turhaan ole kehuttu tähän mennessä parhaimman näköiseksi konsolipeliksi.
lainaa
pööpöileväapina

06.02.2009 klo 13.20

VarmaOstos kirjoitti:

-teksturet läheltä hirveätä blurria niinkuin kaikissa PS3:n peleissä (muistelkaa MGS4:n hirvityksiä) - eli ei ole kaikkien aikojen kaunein peli ole vaikka moni arvostelu niin väittääkin. Kyllä moni boksin peli on edelleen paremman näköinen mutta ei olla enää kaukana - ihmeitä Hollannin pojat ovat vähemmällä muistilla siis tehneet.
- ei online co-oppia, miksi miksi miksi ei ? Sen avulla tämä voisi voittaa jopa GOW2:n.
- PS3n ohjain on edelleen sukka, ei siitä yli pääse. On taas tullut pelattua boksilla monta kuukautta (koska PS3lle ei ole pelejä) joten tuohon kestää tottua.

Mutta turhaa tässä on nupista, ostoon menee ja hyvältä viihteeltä vaikuttaa. Vaikuttaa siltä että PS3 saa ensimmäisen hyvä räiskinnän.


Itse eilen ryömisin pitkin kenttiä ja etsin niitä huonoja textuureita ja löysin ainoastaa jostain harvasta paikasta ja niilläkään ei ole mitään merkitystä itse peliin :D Suurin osa textuureista on hienointa mitä olen pelisaralla nähnyt! Seinissä + maassa todella hienoja yksityiskohtia. Kai sull HD-telkku edes oli kun textuureista valitat? :O ja ei kai se mikää mirai ole :D. Älkää siis normaalit ihmiset pelästykö. Hienolta näyttävät textuurit. Kuopikaa kaikki kulmat ja ihmetelkää ja yllättykää.
lainaa
pööpöileväapina

06.02.2009 klo 13.23

Kipinä, kivenmuruset -efektit ovat aika nannaa ja luodin reijät ovat tosiaan kuoppia eikä vain mitään textuureita ;).

Ostoon menee 100 varmasti! Vielä kun pääsis moninpelii pelaamaan :P.
lainaa
mir-aiai

06.02.2009 klo 13.29

pööpöileväapina kirjoitti:

Itse eilen ryömisin pitkin kenttiä ja etsin niitä huonoja textuureita ja löysin ainoastaa jostain harvasta paikasta ja niilläkään ei ole mitään merkitystä itse peliin :D Suurin osa textuureista on hienointa mitä olen pelisaralla nähnyt! Seinissä + maassa todella hienoja yksityiskohtia. Kai sull HD-telkku edes oli kun textuureista valitat? :O ja ei kai se mikää mirai ole :D. Älkää siis normaalit ihmiset pelästykö. Hienolta näyttävät textuurit. Kuopikaa kaikki kulmat ja ihmetelkää ja yllättykää.

Älä nyt morkkaa. Mulla on Mirai ja peli näytti silti hemmetin upealta :D
lainaa
pööpöileväapina

06.02.2009 klo 13.37

mir-aiai kirjoitti:
pööpöileväapina kirjoitti:

Itse eilen ryömisin pitkin kenttiä ja etsin niitä huonoja textuureita ja löysin ainoastaa jostain harvasta paikasta ja niilläkään ei ole mitään merkitystä itse peliin :D Suurin osa textuureista on hienointa mitä olen pelisaralla nähnyt! Seinissä + maassa todella hienoja yksityiskohtia. Kai sull HD-telkku edes oli kun textuureista valitat? :O ja ei kai se mikää mirai ole :D. Älkää siis normaalit ihmiset pelästykö. Hienolta näyttävät textuurit. Kuopikaa kaikki kulmat ja ihmetelkää ja yllättykää.

Älä nyt morkkaa. Mulla on Mirai ja peli näytti silti hemmetin upealta :D


gröhöm.. anteeks :). Heitin vaan jonkun. Hyvä jos Mirai toimii myös :D. Idea tuli varmasti kuitenkin selväksi. Ei putkitöllöllä mitään textuureita voida alkaa tutkimaan :D. Huomatkaa myös laittaa ps3:sta se HD tila päälle.. pelasin joskus Resistance 1:sen melkein läpi ennen kuin lisäsin listaan 720p:n :D Parani aika hyvin.
lainaa
Raziel

06.02.2009 klo 13.38

VarmaOstos kirjoitti:

- PS3n ohjain on edelleen sukka, ei siitä yli pääse. On taas tullut pelattua boksilla monta kuukautta (koska PS3lle ei ole pelejä) joten tuohon kestää tottua.

Mutta turhaa tässä on nupista, ostoon menee ja hyvältä viihteeltä vaikuttaa. Vaikuttaa siltä että PS3 saa ensimmäisen hyvä räiskinnän.

Osta sitten adapteri jolla saat boxin ohjaimen kiinni pleikkariin tai jonkun muun valmistajan ohjain, äläkä valita. Myös FragFx on kokeilemisen arvoinen ohjain räiskintäpeleihin. Ja "PS3:lle ei ole pelejä" alkaa olemaan jo hieman kulunut mantra. Jos et sattumoisin tiennyt niin PS3:lle löytyy jo melkein 300 peliä. Itsellänikin noin 15 peliä backlogissa mitä pitäisi läpäistä vaan kun ei aika meinaa riittää niihinkään ja uusia pelejä puskee koko ajan lisää (Killzone 2, Resident Evil 5, Bionic Commando jne). Hyviä räiskintöjäkin PS3:lta löytyy jo ennestään, vaikka muuta väitätkin. Samat multiplatformit (Call of Dutyt, Battlefield...) kuin boxilta ja yksinoikeuksista Resistancet ja Uncharted yms.
lainaa
Muntu

Rekisteröitynyt 08.12.2007

07.02.2009 klo 02.27

VarmaOstos kirjoitti:
Demo oli hyvä, mutta valitettavan lyhyt. Kyllä tämä ostoon menee tuon perusteella, sen verran innokas FPS-pelaaja ollaan.

Miinuslistaan tulee kolme asiaa:
-teksturet läheltä hirveätä blurria niinkuin kaikissa PS3:n peleissä (muistelkaa MGS4:n hirvityksiä) - eli ei ole kaikkien aikojen kaunein peli ole vaikka moni arvostelu niin väittääkin. Kyllä moni boksin peli on edelleen paremman näköinen mutta ei olla enää kaukana - ihmeitä Hollannin pojat ovat vähemmällä muistilla siis tehneet.
- ei online co-oppia, miksi miksi miksi ei ? Sen avulla tämä voisi voittaa jopa GOW2:n.
- PS3n ohjain on edelleen sukka, ei siitä yli pääse. On taas tullut pelattua boksilla monta kuukautta (koska PS3lle ei ole pelejä) joten tuohon kestää tottua.

Mutta turhaa tässä on nupista, ostoon menee ja hyvältä viihteeltä vaikuttaa. Vaikuttaa siltä että PS3 saa ensimmäisen hyvä räiskinnän.


:D

Hyvin maskeerautunut flamettaja/fanipoika.
lainaa
resialways

07.02.2009 klo 03.55

Vaikuttaa erittäin pätevältä. Pitäisi vain demo ladata, jotta saisi asiaan vahvistuksen. :) Hyvä, että PS3 alkaa nousta vähitellen pelimarkkinoilla taas ykköseksi.
lainaa
STFUxbot

07.02.2009 klo 13.37

VarmaOstos kirjoitti:
Demo oli hyvä, mutta valitettavan lyhyt. Kyllä tämä ostoon menee tuon perusteella, sen verran innokas FPS-pelaaja ollaan.

Miinuslistaan tulee kolme asiaa:
-teksturet läheltä hirveätä blurria niinkuin kaikissa PS3:n peleissä (muistelkaa MGS4:n hirvityksiä) - eli ei ole kaikkien aikojen kaunein peli ole vaikka moni arvostelu niin väittääkin. Kyllä moni boksin peli on edelleen paremman näköinen mutta ei olla enää kaukana - ihmeitä Hollannin pojat ovat vähemmällä muistilla siis tehneet.
- ei online co-oppia, miksi miksi miksi ei ? Sen avulla tämä voisi voittaa jopa GOW2:n.
- PS3n ohjain on edelleen sukka, ei siitä yli pääse. On taas tullut pelattua boksilla monta kuukautta (koska PS3lle ei ole pelejä) joten tuohon kestää tottua.

Mutta turhaa tässä on nupista, ostoon menee ja hyvältä viihteeltä vaikuttaa. Vaikuttaa siltä että PS3 saa ensimmäisen hyvä räiskinnän.


http://www.youtube.com/watch?v=HyophYBP_w4
lainaa
Rane

08.02.2009 klo 11.39

Ei kyllä voi ymmärtää tuota hypetystä. Onhan tuo varsin hyvän näköinen peli, mutta itse pelinä äärimmäisen keskivertoa räiskintää heikolla tuntumalla. Hyvää räiskintää kyllä kaipaisi eikä tämä nyt valitettavasti näytä täyttävän sitä tarvetta. Tämä siis demon perusteella.
lainaa
KaXze

Rekisteröitynyt 27.08.2008

08.02.2009 klo 22.02

Itse kokeilin demoa ja hyvä oli :D Grafiikat oli mahtavat, kyllä tuo tulee ostettua synttäreiden kunniaksi ihan pian ;)
lainaa
Demonoid

Rekisteröitynyt 13.08.2007

08.02.2009 klo 22.48

VarmaOstos kirjoitti:
Demo oli hyvä, mutta valitettavan lyhyt. Kyllä tämä ostoon menee tuon perusteella, sen verran innokas FPS-pelaaja ollaan.

Miinuslistaan tulee kolme asiaa:
-teksturet läheltä hirveätä blurria niinkuin kaikissa PS3:n peleissä (muistelkaa MGS4:n hirvityksiä) - eli ei ole kaikkien aikojen kaunein peli ole vaikka moni arvostelu niin väittääkin. Kyllä moni boksin peli on edelleen paremman näköinen mutta ei olla enää kaukana - ihmeitä Hollannin pojat ovat vähemmällä muistilla siis tehneet.
- ei online co-oppia, miksi miksi miksi ei ? Sen avulla tämä voisi voittaa jopa GOW2:n.
- PS3n ohjain on edelleen sukka, ei siitä yli pääse. On taas tullut pelattua boksilla monta kuukautta (koska PS3lle ei ole pelejä) joten tuohon kestää tottua.

Mutta turhaa tässä on nupista, ostoon menee ja hyvältä viihteeltä vaikuttaa. Vaikuttaa siltä että PS3 saa ensimmäisen hyvä räiskinnän.

Boxin pelit kauniimpia? Mitä sä selität??!!
Blurria tullaan käyttämään uuden sukupolven peleissä siksi että sen taidokas käyttä saa asiat realistisen näköisiksi...
Ja olet vain poropeukalo.. Xboxin ohjain on liian iso ja tatit liian jäykkiä... Ja minulle tatin sijoittelu on axiksessa parempi.. Eli aikalailla maku tottumus.. Kummallakin pelaan silti yhtähyvin.
lainaa
Neoncat

Rekisteröitynyt 10.04.2007

09.02.2009 klo 15.07

Tämä peli ei saanut tarpeeksi pisteitä! Vaadimme lisää pisteitä, koska tämä peli on vähintäänkin 100 pisteen arvoinen hypensä mukaan! Hypeä on aina seurattava, sillä se on hypen tahto!
lainaa
stank

10.02.2009 klo 11.04

Klassinen tapaus jossa peli saa ällistyttävän paljon negatiivista kritiikkiä suoraviivaisesta, juonettomasta ja skriptatusta etenemisestä. Tulee kritiikkiä siitä, ettei peli tuo genreen mitään uutta, vaan kopioi kopioiden kopioita, mutta pisteitä tulee silti. On kai ymmärrettävä että kyseessä on ei-innovatiivinen putkijuoksu jonka läpi näkee lähinnä Edge Magazinen tapaiset lehdet, jotka aidosti haluavat nähdä jotain uutta(7/10p). PS3:n kyky taipua split-screen tilaan on jo nähty, joten en ihmettele ettei sitä löydy pelistä. Arviot ovat niin ristiriitaisia, että pakko testata peli itse.
lainaa
HelG

Rekisteröitynyt 10.01.2009

10.02.2009 klo 18.02

stank kirjoitti:
PS3:n kyky taipua split-screen tilaan on jo nähty, joten en ihmettele ettei sitä löydy pelistä.

Jos kerran taipuu niin miksei sitten lisätä?
lainaa
JIIHAAA

10.02.2009 klo 19.38 1 tykkää tästä

"Jos kerran taipuu niin miksei sitten lisätä?"

Hommahan oli siitä kiinni että pelintekijät eivät halunneet uhrata kehittämäänsä graaffista ulkoasua jaetun ruudun pelitilan takia. Siksi sitä ei lisätty.
Toivotaan kuitenkin että kyseinen ominaisuus saataisiin käyttöön päivityksen muodossa tulevaisuudessa. Todellinen voima Killzone 2 piilee varmasti itse nettipelissä, mutta olisihan se kiva jos yksinpeliinkin on panostettu hyvin. Minua eniten kiinnostaa juuri tuo nettipelitila ja se että ampumis meininkiä voi harjoitella korkea tasoisten bottien kanssa. Pelin tekoäly kun on pahimmillaan niin rasittavaa kuulemma että hiukset meinaa lähteä :D Parin viikon päästä nähdään että pitääkö puheet paikkansa. Mutta eipä tässä enempää jorinaa kerrottavana.
lainaa
Execta

Rekisteröitynyt 10.04.2007

10.02.2009 klo 22.35

Vau, demo oli... loistava. Pakkohankinta, ei siitä tosin ollut epäilystäkään. Mutta pisteensä on ansainnut.
lainaa
Nännikarva

14.02.2009 klo 21.55 1 tykkää tästä

Ite oon boxi miehiä ja oon sitä mieltä että taitaapi olla parempi ku codit :) (codit on p**seest)
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova