Tuorein sisältö

What's Cooking? with Jamie Oliver

Arvioitu: Nintendo DS
Genre: Älypelit
Pelaajia: 1
Ikärajoitus: 3
Kehittäjä: Atari
Julkaisija: Atari
Julkaisupäivä: 21.10.2008
Pelin kotisivut
Vieras

18.05.2009 klo 12.25 | Luettu: 5854 kertaa | Teksti: Vieras

Jamien kanssa keittiössä
Britannian suosikkikokki Jamie Oliver on lainannut persoonansa ja äänensä DS-peliin, What's Cooking? with Jamie Oliver. Peli on jaettu kahteen osaan: toinen puolisko sisältää kokkauspelin ja toisen on tarkoitus toimia interaktiivisena keittokirjana. Ruuanlaiton ystävänä ja Cooking Mamat ja Cake Maniat pelanneena lähdinkin siis innokkaasti kokeilemaan, millaista olisi kokkaus Jamien kanssa.

Kokkaamisen riemua


Cookbook sisältää useita Jamien luomia reseptejä alkuruoista jälkiruokiin. Jokaisesta ruuasta on valikossa tarjolla herkullisen näköisen kuvan lisäksi lyhyt kuvaus sekä valmistusaika ja annosmäärä. Reseptit voi erikseen myös lajitella esimerkiksi halutun ruoka-aineen tai valmistusajan perusteella. Sopivan reseptin löydyttyä voi siihen tarvittavat ainekset siirtää suoraan erilliseen ostoskorimoodiin. Ideana on, että pelin voi ottaa mukaan kauppaan, eikä erillistä paperista ostoslistaa tarvita. Koriin pystyy siirtämään myös useamman reseptin ainekset kerralla. Kun kaupassa on käyty ja ostokset tehty, kokkaaminen voi alkaa. Peli neuvoo sinulle vaihe vaiheelta, kuinka valitsemasi ruoka valmistetaan ja toivottaa lopuksi vielä hyvää ruokahalua.

Itse en oikeasti kokeillut kokkaamista keittokirjan avulla, mutta voisin kuvitella sen toimivan melko hyvin. Perinteisen keittokirjaan sijaan DS vie keittiön pöydältä huomattavasti vähemmän tilaa, ja "sivujen" kääntely onnistuu styluksen avulla näpsäkästi. Myös paperisen ostoslistan korvikkeena DS sujahtaa taskuun helposti. Jos jotain vielä jää kaipaamaan, niin avuttomampi kokkaaja hyötyisi ehkä sanallisten ohjeiden lisäksi myös erillisistä kuvista jokaisessa ruuanlaittovaiheesta. Suomen kieltäkään peli ei osaa, joten kielitaitoakin vaaditaan.

Palaneita pannukakkuja


Kun keittokirjaan on tutustuttu, on aika siirtyä keittiön puolelle. Cooking Gamessa voi virtuaalisessa koekeittiössä valmistaa ruokia Jamien reseptien mukaan tai luoda kokonaan omia reseptejä keittokirjaa varten. Pelaamaan päästäkseen on suoritettava tutoriaaliosuus, jossa Jamie kannustaa ja opettaa sinua käyttämään keittiönsä eri puolia. Siispä veitsi ja pannu kauniiseen käteen ja eikun kokeilemaan.

Peli ei valitettavasti oikein toimi. Jo pelkkä tutoriaali saa pään pyörälle kokeneemmaltakin kokkaajalta. Veitsi lipeää kädestä yhä uudestaan ja astioita raahataan ympäri keittiötä vailla päätä ja häntää. Jamien ääni kyllä yrittää kannustaa, mutta itseä alkaa enemmänkin itkettää, koska kontrollit ovat täysin olemattomat ja epäloogiset, eikä grafiikkakaan ole oikein mistään kotoisin.

Koska yrittänyttä ei laiteta, tutoriaalistakin selviää kun vain malttaa mielensä. Tämän jälkeen pääset kokkaamaan Jamien reseptejä, mutta valitettavasti virtuaalikokkaaminen Jamien kanssa ei ole lainkaan hauskaa. Kun pannukakku ei käänny, ainekset eivät mahdu pöydälle ja vesi ei kiehu, tulee pelaamisesta hauskan sijaan vain ärsyttävää, etkä todellakaan ole oppinut mitään oikeasta kokkaamisesta. Omien ruokien valmistaminen keittokirjaan lisäystä varten tuntuu myös täysin mahdottomalta. Peli ei tunnista reseptejäsi ja todennäköisesti päädyt tekemään kasan jotain, mikä ei ole ruokaa nähnytkään.

Yhteenvetona voisikin ehkä sanoa, että kätevää keittokirjaa kaipaaville peli on toimiva, mutta pelkkään pelaamiseen se ei sovellu. Virtuaalinen keittiö pilaa myös idean omien reseptien luomisesta ja niiden jakamisesta, koska niitä on käytännössä melko mahdoton valmistaa. Jos haluaa harrastaa kokkaamista vain virtuaalisesti, suosittelen hankkimaan Cooking Maman. Mielenterveyden lisäksi säilytät ehjänä ehkä myös DS:si.

Teksti: Terhi Rantasalo

V2.fi | Vieras

What's Cooking? with Jamie Oliver (Nintendo DS)

Kätevän keittokirjan pilaa epätoivoinen virtuaalikokkaaminen.
  • Laaja valikoima erilaisia reseptejä
  • Houkuttelevat kuvat ruoista
  • Surkeat kontrollit
  • Kehno grafiikka
  • Toimisi paremmin ilman pelimoodia
< Fallout 3 + DLC... Pikmin 2 (New Play C... >

Keskustelut (4 viestiä)

Jarkko

18.05.2009 klo 14.45

Kuitenkin taas kokkaa vaatteet päällä. Se mikään alaston kokki o.
lainaa
MaryPoppins

Rekisteröitynyt 10.02.2009

19.05.2009 klo 10.38

Jarkko kirjoitti:
Kuitenkin taas kokkaa vaatteet päällä. Se mikään alaston kokki o.

Ei se alastomuus ikinä siihen pukeutumiseen viitannutkaan.
lainaa
Jarkko

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

21.05.2009 klo 23.41

MaryPoppins kirjoitti:
Jarkko kirjoitti:
Kuitenkin taas kokkaa vaatteet päällä. Se mikään alaston kokki o.

Ei se alastomuus ikinä siihen pukeutumiseen viitannutkaan.


Muistan lisätä ensi kerralla hymiön ;)
lainaa
Jarzan

22.05.2009 klo 00.21

Jei. Hyvä arvostelu. Tiedän ainakin mitä "peliä" en hanki, jos ja kun se DS tähänkin talouteen tulee.
lainaa

Kirjoita kommentti


200


www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova