Tuorein sisältö

Lysfanga: The Time Shift Warrior

Arvioitu: Tietokonepelit
Genre: Strategiapelit, Toimintapelit
Pelaajia:
Ikärajoitus: 7
Kehittäjä: Sand Door Studio
Julkaisija: Spotlight by Quantic Dream
Julkaisupäivä: 13.03.2024
Pelin kotisivut
Miia Lyyra

25.03.2024 klo 15.00 | Luettu: 1296 kertaa | Teksti: Miia Lyyra

AJAN JUMALATAR AUTTAA SINUT SOTURIKSI
Quantic Dream on monelle pelaajalle tuttu, sillä firman käsistä maailmalle ovat lähteneet muun muassa Beyond: Two Souls, Heavy Rain ja Detroit: Become Human. Nyt yhtiön julkaisuasioista huolehtivan Spotlight by Quantic Dreamin tallista on ponkaissut Sand Door Studion kehittämä Lysfanga: The Time Shift Warrior. Hack and slash -tyylinen peli on pariisilaisen studion debyyttiteos.


Pelaaja astuu Imë-nimisen soturin saappaisiin, jonka tehtävänä on suojella valtakuntaa hyökkääviltä demonilaumoilta. Koitos on hyvin vaativa, joten aikaa hallitseva jumalatar antaa Imëlle voiman hallita aikaa. Soturi voikin kelata kelloa taaksepäin sekä luoda avukseen klooneja kukistamaan vastarinnan.

Pelimekaniikka on hyvin yksinkertainen, mutta sitäkin koukuttavampi. Jokainen ottelu on rajattu areenaan, jossa viholliset nököttävät omissa asemissaan. Vastustajia on kuitenkin usein suuri joukko ja kaikki tulisi lahdata ennen kun aika on loppu. Kellossa tikittävä aika rajallinen, joten Imën ainoa toivo on kääntää aikaa taaksepäin ja kloonata itseään, jokaisen juoksukerran jälkeen. Kloonatut soturit suorittavat aina sen reitin, jonka pelaaja on Imëllä viimeksi tehnyt. Isommankin katraan kutistaminen onnistuu helpommin, kun areenalla häärii useampi Imë.


Mitä pidemmälle valtakunnan suojelu etenee, sitä haastavammaksi tehtävät muuttuvat. Vastustajien määrä lisääntyy, mukaan tulee avautuvat ja sulkeutuvat ovet, kilvillä varustetut viholliset ja toisiaan suojelevat örrimöllit. Näistä selviytyminen vaatiikin jo suunnittelua, sillä joidenkin vastustajien kukistaminen voi vaatia useammankin kloonin yhtäaikaisen hyökkäyksen. Tässä vaiheessa heikoimpia (kuten minua) voi alkaa jo hirvittää, sillä homma muuttuu melko rivakasti vaikeaksi. Genrestä pitäville luvassa on kuitenkin aimo annos aivopähkinöitä purtavaksi. Vaikeuksista huolimatta koin taistelut koukuttavina, vaikka nekkuun tuli useammankin kerran. Lysfanga: The Time Shift Warrior on varmasti pikapelaajien unelma, sillä mekaniikka on kuin rakennettu näille ajan jumalille. Soturilta kun pystyy nipistämään aikaa sekunnin sadasosalla.

Oo! Kaso näitä maisemia!


Visuaalisesti Lysfanga: The Time Shift Warrior näyttää tyylikkäältä ja areenat eroavat tarpeeksi toisistaan ollakseen mielenkiintoisia. Tappelujen lomassa kaduilta ja toreilta voi etsiä muun muassa arkkuja tai ihastella vain maisemia. Taistelualueiden kasvaessa ja haasteiden vaikeutuessa graafinen tyyli nousee tärkeäksi. Areenoilla olevat tasoerot, kuten terassit, kivialttarit ja muut erottuvat selkeästi, mikä helpottaa liikkumista huomattavasti. Ajan ollessa rajallinen, ei huvittaisi yhtään jumittua rappusiin tai siltoihin.


Taistelujen lisäksi taustalla kulkee tarina, joka vaihtoehtoisesti vetää puoleensa tai jää pintapuoleiseksi. Jostain syystä minua löpinät eivät jaksaneet kiinnostaa niin paljoa, että olisin jaksanut katsoa kohtauksien antimia. Ehkä minulla oli liian kiire kukistamaan seuraavia vihollisia. Hieman etäiseksi jää myös Academy of Mayura, joka toimii tukikohtana. Siellä voi vaihtaa esimerkiksi soturille erilaiset kuteet tai somistaa huoneita muutamilla tauluilla. Lisäksi rakennuksessa sijaitsee pikamatkustuspiste. Tukikohta vaikuttaa kuitenkin keskeneräiseltä, ihan kun kehittäjät olisivat ajatelleet sen olleen jotain enemmän, kuin mitä se nyt on.

Plussaa aikamatkustelupeli saa myös Steam Deck -yhteensopivuudesta, sillä tykkään pelata usein hetken ennen nukkumaan menoa. Matkailu Imën kanssa on mukavaa myös pienemmältä ruudulta, vaikka käynnistyessä varoitellaan pienistä teksteistä ja muista yhteensopivuuksista. Tekstit olivat kuitenkin luettavissa vaivatta, eikä muitakaan ongelmia ollut. Peliä suositellaan pelattavan ohjaimella, joten myös tietokoneella tahkoavien kannattaa noudattaa suosituksia paremman kokemuksen saamiseksi.


Lysfanga: The Time Shift Warrior onnistuu olemaan koukuttava ja haastava, ainakin minun kaltaiselleni pelaajalle. Tekemistä riittää taitotasosta riippuen noin kymmenen tunnin ajaksi tai jopa enemmänkin. Uudelleenpeluuarvo on mittaamaton, jos sattuu olemaan esimerkiksi pikapelaaja ja nauttimaan kellon kanssa nahistelusta.

PC-tiedot: Nvidia RTX 3080, 10 GB, AMD Ryzen 9 5900X, 32 GB DDR4 3600MHz RAM
Steam Deck 512 Gt

V2.fi | Miia Lyyra

Lysfanga: The Time Shift Warrior (Tietokonepelit)

Aikaa vastaan taistelu on unelmasi? Tässä sinulle oivallinen peli haasteineen.
  • Omanlaisensa pelimekaniikka
  • Graafisesti selkeät kentät mm. tasoerot
  • Koukuttava ja uudelleenpeluuarvo
  • Pikapelausta harrastavien unelma
  • Steam Deck -yhteensopivuus
  • Muuttuu haasteelliseksi melko nopeasti
  • Mitäänsanomaton tarina
< Dragon’s Dogma II... Horizon: Forbidden W... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova