Tuorein sisältö

Disease Of The Nation: The Rudum

J.A. Kaunisto

10.11.2011 klo 23.43 | Luettu: 4212 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Lappeenrannasta keikoille suuntaava genrelokerointia välttelevä äkkiväärä metalliorkesteri Disease Of The Nation on kaikkea muuta kuin yhden tempun ihme. Orkesterin sekopäisen raivoisasta ja monimuotoisesta ulostuksesta sattumien muodossa voi nostaa esille Stam1nan, Rytmihäiriön, FM2000:n ja System Of A Downin. Äärimetallia, kyllä mutta monen mutkan ja käännöksen kautta. Härmän puheella ja ylikansallisella kielellä hoidettavat vokaalit aiheuttavat myös hämmennystä, nimittäin suomeksi huudetut siivut ovat kuin eri levyltä. Pedofiilit eivät pääse taivaaseen erottuu Rytmihäiriö kohtaa FM2000-sukuisella räimeellä. Ystävä jatkaa vastaavilla surmacoren syntysijoilla. Kansakunnan tauti on taas bändin virallinen Stam1na-tribuutti.

Outoa ja eksoottista - Kamikaze queen. Coreulostusta ja deathmurinaa - Master of stupidity. Raakaa yliäänikaahausta poppikertsillä - Inefficient. Siliconed monsters - sadan metrin spurtteja ja SOAD. Give me your name - Waltari goes äärimetalli. Star in the world of lies - aaaaarrrrrrrgggggggg + jenkkilän deathcore-osastoa.

Disease Of The Nation - korpikuusen juurelta roiskittua kuoloncorea. Allekirjoittanut leikkaisi rieskalta kotimaan puheella säädetyt siivut - albumin älykkyysosamäärä nousee potenssiin kolme kyseisen toimenpiteen jäljiltä. Myös huumorielementit ovat kaksiteräinen miekka, kuulijakunnan vastaanottokyky vaihtelee ja liian näkyvästä leimasta on vaikea päästä eroon.

Monipuolisuus on rikkaus mutta veteen piirretty viiva onnistuneen genrefuusion ja ärsytyskynnyksen ylittävän linjattomuuden välillä on vaikea pala. Disease Of The Nation uskaltaa kuitenkin käyttää kevennettyjä kertosäkeitä ankaran irvistelyn keskellä ja tiedä vaikka bändistä muodostuu jatkossa omia teitään ja moninaisia kokeiluja läpikäyvä äärimetallin Waltari.

V2.fi | J.A. Kaunisto
< Immortals... Northern Discipline ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova