Tuorein sisältö

Vitun Kova Ääni: Se Kuulee Jotai Äänii Ku Se Kattelee Tonne...

Veera Rouvinen

26.09.2012 klo 15.00 | Luettu: 8422 kertaa | Teksti: Veera Rouvinen

Vitun Kova Ääni -räpryhmän kolmas albumi ”Se Kuulee Jotai Äänii Ku Se Kattelee Tonne...” ilmestyi 31.8., kolme kuukautta alkuperäisestä julkaisuaikataulusta myöhässä. OG Ikosen ja Liigalaiskan lisäksi kokoonpanoon on liittynyt livekeikkailun mahdollistavat soittajat Lassi Ylönen (rummut), Olli Puolakka (basso), Tero Holopainen (kitara) sekä Kyläpäällikkö Kosonen (koskettimet ja saksofoni).

Levyn teemat vaihtelevat osuvasti räplyriikoiden kirjoittamisesta (Kuuroi) ja poikamaisesta itsetutkiskelusta pilven polttoon (Toiset Imut) ja siitä ainaisesta oravanpyörästä irtautumiseen (Muista Tyhjentää Välimuisti, Tauotta Tauol). Hirveän syvällisiä tai mullistavia lyriikoita ei levyltä siis bongaa. Sisäänpäin kääntyvä, oman elämän pienestä piiristä vauhkoaminen on räp-lyriikoissa aika yleinen ja erittäin kulunut lähtökohta. Tässä vaiheessa räpin historiaa odottaisikin jo jotain hieman omaperäisempää näkökulmaa asioihin. Jos ei muuta, niin lyriikoista käy ainakin hyvin selväksi mistä pojat pitävät: oman navan tuijottelusta, hiisaamisesta sekä maailman ”syvällisestä” pohdiskelusta.

Musiikillisesti levy on ihan kohtalainen. Biiseihin on onnistututtu luomaan mukavia, eläviä biittejä, joita täydentävät esimerkiksi ajoittaiset saksofonin törähtelyt. Rento soittelu ja keinuvat rytmit saavat hyvälle mielelle. Mitään pankkia ei näilläkään sävellyksillä räjäytetä, mutta kyllä soittajien tuoma anti on ehdottomasti levyn parempi puolisko.

Levy kipusi julkaisuviikollaan Suomen Virallisen Albumilistan sijalle 29. Vertailun vuoksi sanottakoon, että Jani Petterin ”Haittaakse?” oli samaisella viikolla listasijalla 24. Levy on varmasti OG Ikosen ja Liigalaiskan faneille ehdoton ostos, mutta muille levy ei tarjoa juurikaan mitään uutta. Jos ei keskity pinallisiin lyriikoihin liikaa, niin levy menee mukavasti taustamusiikkina. Yhdestäkään biisistä ei kuitenkaan jää sellainen olo, että tekisi mieli kuunnella uudestaan.

V2.fi | Veera Rouvinen
< 21 Jump Street... Kukkulan tyttö, sata... >

Keskustelut (3 viestiä)

Rts

27.09.2012 klo 14.58

Onpa uskomattoman paska nimi, niin porukalla ku levylläki.
Myönnän että edellä mainitut kyllä johdatti lukemaan arvostelun.
lainaa
zulu

01.10.2012 klo 22.20

suosittelen tarkistamaan levyn Koivuniemen herrat - Jotain uutta auringon alla, jos on yhtään kiinnostunut tälläisestä "soul/funk/live meininki"-räpistä (vai miksi helvetiksi nyt sitä fiksusti kuvailisi). Huomattavasti tykimpi levy, ja paremmalla lyyrisellä ulosannilla kuin tämä Vitun kovan äänen tuorein (vaikkei kylläkään mikään paska levy tai poppoo olekkaan kyseessä). Kyseessähän on jo lähes legendaarisen (ainakin vakavimmissa hip-hop piireissä) Shakan bändi projekti, kaverihan tunnetaan parhaiten hip-hop duosta Jontti ja Shakasta. No mutta turhaapa sitä vaahtoomaan enempää tarkista itse...
lainaa
stereotypez

19.10.2012 klo 17.59

Osu toi arvio kyl hyvin kohdilleen, stereotyypit toistaa itseään, ei mitään uutta. Ulkomusiikillisesti ja sisällöllisesti same old, same boring old. Ja wau mitä riimejä: pienestä kii, sienestä kii.. Varsinaisen kekseliästä. Myötähäpeän tunnetta ei voi estää. Olis hienoo jos osaisivat keksiä sitä läppää jostain muustakin kuin nautintoaineista/päihteistä/huumeista. Käy nimittäin helposti niin, että kun alkaa julistamaan jonkin asian puolesta, jää se muu mitä siellä sanoituksissa on (ehkä tärkeämpikin sanottava) taka-alalle. Noooh, antaa pikkupoikien uhota, jos se saman kaavan toisto yhtään oloa helpottaa.
lainaa

Kirjoita kommentti
Muita tekstejä tältä kirjoittajalta

www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova