Tuorein sisältö

Twilight - Aamunkoi, osa 2

Ensi-ilta: 16.11.2012
Genre: Fantasia
Ikäraja: 12
Jari Tapani Peltonen

15.11.2012 klo 19.00 | Luettu: 31305 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Kuten kaverini tapasi yläasteella sanoa, minkäs hetero himoilleen voi.

Tyttö todella rakasti satavuotiasta kuollutta homoa, joka voisi repiä pääsi irti, ellei hän olisi nössö. Tyttö vei vanhan pojan alttarille ja kehräten otti zombiespermat sisäänsä hääyönä. Raukkaparan tultua raskaaksi ja sairaaksi, hän välitti vain rakkauslapsensa hyvinvoinnista. Tyttö kuoli synnytyksessä, vaikka homo yritti auttaa puremalla häntä tussuun ja toisaalle. Tästä suivaantuneena tytön hyvä ystävä ihmissusi vannoi surmaavansa sen lapsen, sen helvetinsikiön, mutta sitten susi rakastuikin vauvaan. Eikä tyttökään pysyvästi kuollut. Saagan päätösosa alkaa tilanteesta, jossa susi mielellään hoivaa epäkuolleen nuorenparin jälkeläistä, joka on hänen sielunkumppaninsa. Älkää tuomitko, susi virkkoo, sillä minkäs hetero himoilleen voi.

Rakastan edellistä elokuvaa, koska se on aito, outo, tunteellinen ja tyylikäs kauhuelokuva, joka hyödyntää uskomattoman huonon tarinan sairaimpia elementtejä. Twilight - Aamunkoi, osa 2 (The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2) vietteli minut aluksi. Laatudraamoista tunnettu ohjaaja Bill Condon ja Oscar-palkittu kuvaaja Guillermo Navarro luovat kaunista ja aistikasta kuvastoa kertoakseen mitä Bella tuntee ensimmäisinä hetkinään mahdikkaana vampyyrikeijuna. Bella on nyt fyysisesti voimakkaampi kuin Edward, joten minä pervona androgyyninä ymmärsin täysin, miksi kaappihomoksi epäilty vanhapoika ensimmäistä kertaa on luonteva Bellan seurassa. Sitten tulevat kauhuelementit ja kutkuttava kylmyys hiipii selkärankaan... Vampyyrit ovat Helvetin petoja! Murhanhimo on vähällä vallata Bellan. Todellinen koetus on lähellä, sillä ihmissusi Jacob aikuisten oikeasti on pedofiili, eikä tätä välttämättä kannata kertoa supermutsille joka on tunteellisessa tilassa.

Hyvin pian edellisessä osassa alkanut noste kuolee pois, eikä palaa. Riidat sovitaan. Jännitteet - homoepäilyt, kolmiodraama, halu muuttua vampyyriksi - ovat loppuun käsiteltyjä. Leffa ryhtyy selittämään, miksi lopussa täytyy olla tappelu niitä snobeja vastaan, jotka joku ehkä muistaa. Tämä on pettymys, jota osasin odottaa, mutta suuri pettymys. Kuvitellaanpa että Imperiumin vastaiskussa sankarit jäisivät jumiin jääplaneetalle koko leffan ajaksi. Tarina olisi silti yllättävän kiinnostava! Luke ja Leia harrastavat kuumaa seksiä, mikä johtaa loppuratkaisuun, jossa Leia kertoo Lukelle totuuden perhesuhteista, mikä saa Luken huutamaan "perkeleeee" ja hyppäämään rotkoon. Olisiko se mahtijännää, jos seuraava elokuva olisi sellainen kuin Jedin paluu on, vai jäisitkö kaipaamaan esiteltyjen sairaiden teemojen kutkuttavaa käsittelyä?

Pedofiilijuttu ei hallitse kokonaisuutta, mutta siitä sentään löytyy jotakin keskusteltavaa. Minä ihan oikeasti en yllättyisi, jos maailma loppuisi. Ilmastonmuutos ja talouskriisi uhkaavat. Israelissa jossa Harmageddonin laakso sijaitsee ja naapurimaissa kuohuu. Kristittyjä vainotaan toistaiseksi vain "barbaarimaissa", mutta meille vittuilu on suurta hupia. Yksi vuoden suosituimmista viihteen muodoista pyhittää pedofilian. Okei, pedofilia ei välttämättä ole kiva juttu, mutta ajattelepa. Diktaattori on tulossa tappamaan sinut ja kaikki läheisesi. Tämä on varmaa. Eikö ole ihan fiksua sanoa tyttärellesi "voi kulta pieni, pidä kiinni niistä niskakarvoista" ja Jammu-sedälle "suojele häntä - juokse - minä viivytän niitä paskiaisia"? Näin ne asenteet vähitellen muuttuvat.

Twilight - Aamunkoi, osa 2 pitää sisällään muutamia eri tavoin kiehtovia hetkiä. Enimmän aikaa keijuvampyyrit selittävät lukuisille uusille hahmoille, että Bellan ja Edwardin tytär ei ole lapsen tasolle jäävä tappokone. Jos tytär sellainen olisi, keijuvampyyrien johtajan Michael "hilpatihippaa hopsansaa" Sheenin olisi tuhottava lapsi. Paskaa jauhetaan ja jauhetaan ja kuivaa kusta impataan nenään. Moni asettuu Sheeniä vastaan omista syistään. Lopussa nähdään iso tappelu näyttävillä ja tahattoman koomisilla yksityiskohdilla, plus se ylivoimaisesti typerin olemassaoleva "yllätyskäänne", joka toimii joskus harvoin, jos koko tarina rakentuu sen ympärille (esim. Femme Fatale), mutta ei koskaan, jos sillä vain yritetään potkaista katsojaa päähän (esim. Raakalaiset).

Ja sitten se kaikki on ohi.

Ruikuttava, tyhjäkatseinen Bella vaaransi terveytensä ja muutti itsensä saadakseen munaa. Vampyyrinä hän kuitenkin potkii pyllyjä ja hallitsee omaa kohtaloaan. Tätä hän alusta saakka halusikin. Ehkä kirjailija Stephenie Meyer on feministi.

Jökkivä ja yökkivä Edward juoksi aluksi Bellaa karkuun onnitellen itseään epäitsekkyydestä: jos olen elänyt sata vuotta ilman pillua, ei jatkossakaan kannata riskeerata että hameväki muhun pettyy. Kunhan kunnon muija häntä vähän höykyttää, ooh, jopa seksuaaliset aloitteet alkavat innostaa Edwardia. Ehkä kirjailija Stephenie Meyeriltä syntyisi kekäleen kuumaa Mortal Kombat 3 -fanifiktiota (pyydän anteeksi sisäpiirivitsiä).

Jacob on viriili peto, joka ottaa paidan pois ja sanoo JOAAH! Jacob ehdottomasti tahtoo vedellä Bellaa kunnolla takaapäin, ja jos Bella nukahtaisi kesken telttaretken, ja Edward alkaisi vähän ehdottelemaan, ehkä Jacob olisi avoin uusille kokemuksille. Jacob on luotettava ystävä. Jos Jacob himoitsee vauvaa, hän odottaa kiltisti että lapsi on sukukypsä. Puolivampyyrit tulevat sukukypsiksi seitsemän vuoden iässä, joten ehkä kirjailija Stephenie Meyer on sairas, sairas paskiainen.


Yhteistyössä Filmtrailer.comin kanssa

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< A Very Harold & Kuma... Yö - Pelko Ja Rakkau... >

Keskustelut (16 viestiä)

HeDuXe

Rekisteröitynyt 12.01.2011

15.11.2012 klo 19.20 37 tykkää tästä

Paras arvostelu.

lainaa
VEIVINHEITTOVIHKO

15.11.2012 klo 20.13 2 tykkää tästä

Ei kaikki pedofiilit sekaannu lapsiin koskaan.
lainaa
apex

Rekisteröitynyt 21.12.2010

15.11.2012 klo 21.53 17 tykkää tästä

Peltonen jatkaa loistavien Twilight-arvostelujensa sarjaa. 5/5
lainaa
mogvisti

Rekisteröitynyt 12.04.2007

15.11.2012 klo 22.14 11 tykkää tästä

Vaikka olen kovin sanoin ruotinut JP:n arvosteluja, niin tämä on kyllä parasta, mitä olen lukenut vähään aikaan!

En uskonut sanovani tätä koskaan, mutta helvetin hyvää työtä! :D
lainaa
Stactic

15.11.2012 klo 22.17 6 tykkää tästä

Ei helvetti.. Tämä on todellakin ihan helvetin hyvä arvostelu.. Leffalle 1/5 mutta arvostelu 5/5!
lainaa
dev_null

15.11.2012 klo 23.53 10 tykkää tästä

Arvostelu on täyttä tekotaiteellista paskaa.
lainaa
MiXeriZe

Rekisteröitynyt 11.12.2010

16.11.2012 klo 01.07 1 tykkää tästä

VEIVINHEITTOVIHKO kirjoitti:
Ei kaikki pedofiilit sekaannu lapsiin koskaan.


Aika harva ihminen elää selibaatissa koko elämäänsä..

JiiPee on todella harvinaislaatuinen arvostelija, hyvässä ja pahassa. Hyvä arvostelu.

edit: tuon melko turhan mielipiteen arvostelusta ajattelin kertoa
Muokannut: MiXeriZe 16.11.2012 klo 01.10 lainaa
mitähelvettiäjiipee

16.11.2012 klo 01.43 2 tykkää tästä

Sanattomaksi vetää.
lainaa
newbcakes

16.11.2012 klo 02.36

Sitten vaan odottaan sitä seuraavaa osaa/reboottia.
Toivottavasti JP arvostelee nekin.
lainaa
jesh

16.11.2012 klo 19.37

Koko rainan pystyy tiivistämään tähän yhteen humoristiseen "traileriin": http://www.youtube.com/watch?v=AoLXRErjzco&feature=plcp
lainaa
perato

Moderaattori

Rekisteröitynyt 10.04.2007

17.11.2012 klo 11.35 4 tykkää tästä

Jännä, et jos Peltonen haukkuu jotai elokuvaa josta suurinosa tykkää nii arvostelut on ihan paskoja yms. yms. Sitte ku Peltonen haukkuu Twilightiä, (jota suurinosa tääl tuskin on edes katsonut), nii arvostelut on 5/5 ja täyttä kultaa.

Eniveis, ihan hauskahan näitä on ollu lukea, joskin omalla kohalla jäi se leffojen kattominen siihen ensimmäiseen osaan. Peltosta hieman lainaten, ei ne Madame Tussaudsista pöllityt näyttelijät oikee innostaneet, saati outo ja olematon tarina.
lainaa
jesh

17.11.2012 klo 14.06 2 tykkää tästä

perato: Twilight ei nyt rehellisesti sanottuna tee minkäänlaista kunniaa vampyyriteemalle. Jos vertaat tätä vaikka Vampire Diaries -sarjaan, huomaat selvän eron. Molempien totosten miespäähenkilöt ovat kuin toistensa kaksois olentoja, mutta Vampire Diariesin tyyppi hoitaa hommansa paljon paremmin, ja Kristen Stewart voi vain unelmoida Nina Dobrevin(Vampire Diaries) tasoisesta näyttelijäsuorituksesta. Nina kykenee esiintymään luonnollisesti pahiksena ja hyviksenä, kun Kristen vain katsoo suu auki hämmentyneenä ympärilleen. Ei se nätti naama pelkästään riitä.
lainaa
perato

Moderaattori

Rekisteröitynyt 10.04.2007

18.11.2012 klo 18.31

jesh kirjoitti:
perato: Twilight ei nyt rehellisesti sanottuna tee minkäänlaista kunniaa vampyyriteemalle. Jos vertaat tätä vaikka Vampire Diaries -sarjaan, huomaat selvän eron. Molempien totosten miespäähenkilöt ovat kuin toistensa kaksois olentoja, mutta Vampire Diariesin tyyppi hoitaa hommansa paljon paremmin, ja Kristen Stewart voi vain unelmoida Nina Dobrevin(Vampire Diaries) tasoisesta näyttelijäsuorituksesta. Nina kykenee esiintymään luonnollisesti pahiksena ja hyviksenä, kun Kristen vain katsoo suu auki hämmentyneenä ympärilleen. Ei se nätti naama pelkästään riitä.
Ja miksi tämä oli osoitettu mulle? Varsinkaan kun vampyyriteemalle ei voi tehä muuta kunniaa ku paskantamalla sen pönttöön ja vetämällä kymmenen kertaa varmuuden vuoksi.
lainaa
Hassu

18.11.2012 klo 21.09 3 tykkää tästä

Markkinoille lykätään sitten oikein kasapäin paskaa....on tvailaittia ja on codi blopsia.....noh vähän tasokkaampia julkasuja odotellessa!!!
lainaa
fly

18.11.2012 klo 23.03

Annan arvostelulle Le Havren!
lainaa
Twilight-fani 4-ever

27.11.2012 klo 14.56

Hei kuule sinä siellä elokuvan mollaajaa! Miten sä kehtaat noin haukkuu miljoonien ihmisten suosikkielokuvaa? Sä vaan haet huonoja puolia etkä koskaan voi hakea hyvii puolii! On siinäkin elokuvaarvostelija! Mä ainakin rakastin elokuvaa ja oikeat fanit on samaa mieltä! Joten lopeta elokuvan haukkumisen! Et tajua hyvien elokuvien päälle mitään!!
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova