Tuorein sisältö

Håkan Hellström: Det Kommer Alrig Va Över För Mig

J.A. Kaunisto

19.07.2013 klo 22.26 | Luettu: 3926 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Håkan Hellström, tuo Ruotsin Olavi Uusivirta tai Morrissey, osuu tuoreella pop/rock-tuotoksellaan Det Kommer Aldrig Va Över För Mig jälleen lähelle napakymppiä. Broder Daniel -yhtyeestä tutun tunteellisen rokkarin debyyttisoolo Känn Ingen Sorg För Mig Göteborg räjäytti aikoinaan pankin ja miehen paatoksellisen tunteikas brittirockin kaikuja kantava rock osuu edelleen suoraan sydämeen.

Det Kommer Aldrig Va Över För Mig muistelee menneitä, myös soundien osalta. Ilmassa on 80/90-luvun muistumia, varsinkin U2 ja Kent tulee vastaan usean kulman takaa. Kiekon nimibiisi tapailee etäisesti U2:n uran alkuvuosien soundia, Du kan gå din egen väg vakuuttaa Sprigsteenin mieleen tuovalla poltteella. När lyktorna tänds kietoo otteeseen ylitsevuotavan tunteen ja vahvan Kent-sukuisuuden avulla.

Pistol testailee tummempaa mustahuulisyntikkaa The Curen tyyliin mutta varsinaisen aikuisen miehen vuodatushetken tarjoilee Valborg. Joy Division ja The Cure -fiilareilla leikittelevä Livets teater on kiekon viileintä antia. Jousilla vahvistettu Morrissey-pastissi Det tog så lång tid att bli ung on retroilevan soundinsa avulla todellinen haikeilevan (ja haikailevan) tunnelmoinnin soundtrack-siivu.

Hellström kertoo tarinoita ja muistelee kaiholla mutta surumielisyys ohitetaan helposti. Tunnetta on pelissä enemmän kuin tohtori määrää - menneiden päivien valokuvamuistoja säteilevä albumi on nostalgiassa rypevästä asenteestaan huolimatta lämminhenkinen teos. Ja mikä tärkeintä, Håkan Hellström on henkeen ja vereen aito rock-tähti.

V2.fi | J.A. Kaunisto
< Breaking Bad - 5. ka... The Wolverine... >

Keskustelut (1 viestiä)

Aasi

23.07.2013 klo 17.22 1 tykkää tästä

Onkos tää nyt se baarimikko Håkan from Ruotsinlaivalla 24H?
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova