Tuorein sisältö

Kameleontti : Henkiinjäämisharha

J.A. Kaunisto

10.01.2014 klo 23.04 | Luettu: 4477 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Tamperelainen metallisorviryhmä Kameleontti julkaisi debyyttialbuminsa vuonna 2009. Modernia metallia dödömausteilla - tuoreimmalla kiekolla Henkiinjäämisharha bändi jarruttaa hieman vauhtia ja katse kääntyy yhä selvemmin Pohjois-Amerikan suuntaan. Kameleontin groove metal kantaa viitekehyksiä Lamb Of Godin ja Machine Headin suuntaan mutta kotimaiset Medeia ja Nicole on edelleen helppo heittää samalle viivalle. Kameleontin vauhdin osalta seestynyt metallin louhinta antaa tummille sävyille enemmän puruvoimaa ja kylmännihkeät tekstit levittävät aggressiovokaalien avittamana lohdutonta auraa.

Testaa vaikka Gojiramainen raskashöyläys Henkiinjäämisharha, joka myllyttää tehokkaasti tymäkkää groove metallia mutta siivuun saadaan myös lisäväriä Pohjoismaisesta murheessa lanaamisesta. Puutteen harha roiskii yliäänihakkuutaan todella kireässä olotilassa - allekirjoittaneen ehdoton suosikki. Savupatsaat on jo turhankin yksioikoista kitaravallia. Talvisalama repii, raastaa ja painostaa kuulijansa vereslihalle. Viima lisää kertosäkeeseen tunnelmallista kuolonhenkäilyä. Myös Kaksi hautaa on opetettu harvinaisen ärhenteleväksi ja äkkiarvaamattomaksi riffijunaksi.

Medeian Janne Putkisaari on tuottajan ominaisuudessa kaivanut Kameleontista sen viimeisenkin ärräpään. Bändi onnistuu mainiosti yhdistämään Pohjolan murheen alhossa rypemistä tehokertoimilla pyörivään groove metal -myllyyn. Kameleontti ei kuitenkaan ole yhtä ehdoton kuin Nicole - mikä tyydytyksellä huomioidaan. Ankara paketti.

V2.fi | J.A. Kaunisto
< Ei kiitos... Oldboy... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova