Tuorein sisältö

Henric Blomqvist & Friends : All Of Your Illusions

J.A. Kaunisto

13.07.2014 klo 21.52 | Luettu: 3152 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Pietarsaarelaisen kitaristi/lauluntekijä Henric Blomqvistin nimi ei välttämättä herätä ahaa-elämyksiä Pietarsaaren ulkopuolella. Mies on Solid Face -orkesterinsa kanssa levittänyt perinteisen hard rockin sanomaa jo vuosia. Enemmän kelloja kilauttaa Henric Blomqvist & Friends -kokoonpanon vierailevat vokalistit - Doogie White (Rainbow, Yngwie Malmsteen's Rising Force, Praying Mantas, Michael Schenker Group, Tank) ja Jari Tiura (Masterstroke, Michael Schenker Group). Levyllä laulavat myös Johan Mattjus (Altaria) ja Jukka Nummi (Dio-coverbändi Angry Machines). Levylle päätynyt musiikki on hyvinkin linjassa Deep Purplen, Dion ja Rainbown 70-ja 80-lukujen tuotannon kanssa.

Urku-ja syntikkasoundi on nostettu etulinjaan, mikä entisestään korostaa 70-lukulaista ilmastoa. Vaikka vokalistit vaihtuvat, tunnelmaa ammennetaan samoista lähteistä. Thunderbrigade on askeleen lähempänä nykypäivää ja varsinkin kertsin kohdalla meno on kuin J.Aholan AHOLA-kokoonpanon levyillä. Hituri Pain that gains nappaa solistikseen käheämmän äänen ("Ian Gillanin") ja onhan Black sky myös selkeän Purple-henkinen fiilistely. Doogie White -biisi Lonely as I am kuulostaa ainakin allekirjoittaneen korvaan selkeästi Rainbow-orkesterin jälkeläiseltä. Ehkäpä levyn parasta puhkumista tarjoilee J.Tiura rokkislovarissa Perfect dream.

Henric Blomqvistin levy on osaavien äijien pitkän kokemuksen lopputulosta. Kaikesta kuulee musiikillisen lokeron olevan suvereenisti hallussa. Myös kitarointi on tyylikästä, osaavaa mutta ei kuitenkaan itsetarkoituksellista oman egon pönkittämistä. All Of Your Illusions on hyvä levy. Ei millään lailla loistava tai epätavallisen korkeatasoinen mutta mainiota kuuntelumusiikkia perinteisen hard rockin ystäville.

V2.fi | J.A. Kaunisto
< Snowpiercer... Apinoiden planeetan ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova