Tuorein sisältö

Taken 3

Ensi-ilta: 16.01.2015
Genre: Toiminta, Trilleri
Ikäraja: 16
Jari Tapani Peltonen

15.01.2015 klo 18.00 | Luettu: 14949 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Liam Neesonin eläkerahastosaagan kolmas episodi tekee maksavista asiakkaista Piraattipuolueen kannattajia. Kameramiehinä toimivat ohjaajan hajulla houkutellut kärpäset, jotka taltioivat 2-3 sekuntia tyylikästä toimintaa, joka sekin on leikattu 5-6 osaan. Varsinaiset mokat tapahtuvat tarinapuolella. Ketään ei kidnapata. Tämä on Neesonin vaatimus. Hän (jos syöt jotakin, nielaise ennen kuin jatkat lukemista) arvostaa katsojien älyä. Huippu-uusi juoni on se, että Neeson lavastetaan murhaajaksi.

Kyttiä kuritettuaan hän tappaa arviolta 13 siviiliä takaa-ajossa, joka on niin sekava, että taitava leikkaaja voisi sarkasmin puuskassa pistää paremmaksi editoimalla yhteen puolen sekunnin välähdyksiä yksityisautoilusta ja otoksen, jossa pahvilaatikkoa potkaistaan. Ohjaajalla ei ole sen vertaa draamantajua, että hän hoksaisi vetää henkeä ns. huipentumien jälkeen. Neeson vaikuttaa kuolevan pari kertaa - mutta sitten hän käppäileekin kuin mitään ei olisi tapahtunut.

Neeson mukamas tutkii tapausta. Käytännössä hän kikkailee yli puoli tuntia keksiäkseen tapoja sanoa tyttärelle moi muuten vaan. Kun hän muistaa, että tyttären poikaystävä väänsi rautalangasta, mitä tytär tekee joka ikinen päivä, hän lähettää apurinsa vihjaamaan tyttärelle, että kannattaa taas tehdä sitä, mitä teet joka ikinen päivä. Mitä sitten tapahtuu, se on niin kaukaa haettua ajanhukkaa, että silmäni pyörähtivät 720 astetta. Reagoin, joten kyseessä on huippukohta.

Kirjoittaja Luc Bessonin tuntipalkka on nykyään miljoona dollaria. Varsinkaan häntä homma ei kiinnosta pätkääkään. Kuinka Neeson pakenee?! No, lattiassa on luukku. Kuinka Neeson pakeni?! No, lattiassa on luukku, oivaltaa kyttien kuningas Forest Whitaker ja myhäilee. Siinä meni taas pari minuuttia. Whitaker kieltää kollegoita tutkimasta johtolankoja, koska hän tietää ex-agentti Neesonin olevan niin kova, ettei miestä voi napata. Se hänestä.

Neesonin tytär kiukkuilee, koska isi on syytön, tajuutsä?! Takenissa tyttö oli naiivi, kakkosessa hän otti vastuuta ja nyt hän on nariseva ämmä, jonka ei tarvitse noudattaa kuolevaisten kohteliaisuus- ja logiikkasääntöjä, koska isi on Zeus ja Aslan. Neesonin karisman koin purevan lähinnä silloin, kun hän ei tehnyt mitään. Se, että meluisin roisto näyttää Tony Montanan ja Lloyd Christmasin risteytykseltä, on elokuvan toinen huippukohta. Rooli on pieni ja roistojen motiivit jäävät sekaviksi, joten vastakkainasettelu ei sankarin kunniaa pelasta.

Leffaa luovempi mainoskampanja on pyrkinyt myymään päähenkilön mageena legendana, mutta kyyninen rahastus tuhoaa kulttimaineen. Avioliitot eivät kestä. Viikonloppuisä on joulupukkimainen taruolento. Siksi se on ollut kiva fantasia, kun Neeson äijäilee elätellen toivoa syvemmästä siteestä entiseen perheeseensä. Nautin myös Taken 2:sta, jossa ideoiden kierrätystä maustoi tyttären tyttöenergia ja roiston halu kostaa oman jälkeläisensä kohtalo. Ikään kuin ideoiden ja intohimon puute ei riittäisi tuhoamaan sarjaa, kolmonen sukeltaa synkempiin vesiin saavuttamatta mitään. Jos Neeson antaisi kaikkensa, hän kykenisi myymään halvasti provosoivan ja palkitsevan kostojännärin, mutta edes sellaisena tämä Parkinsonin PG-13-puuro ei palvele.Tämäkin on virallinen mainos:


V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Foxcatcher... Only Lovers Left Ali... >

Keskustelut (9 viestiä)

Paska69

16.01.2015 klo 14.48 10 tykkää tästä

Vaiha Pelkonen alaa, teet nimittäin harvinasen paskoja arvosteluja. Jo lukematta tietää, että tekstisi on muka hauskaa sarkastista paskaa.
lainaa
Aeko

16.01.2015 klo 18.18 4 tykkää tästä

Naurahdin kun Neeson ensimmäistä kertaa ryhtyi mätkimään ja Megaton pääsi taas toimintaohjaajana näyttämään osaamistaan.

Viimeinkin Megan elokuva on saanut sellaista paskaa niskaansa kuin äijä ansaitsee. Liian välttävillä arvosanoilla on tähän asti selvinnyt. Taken 2:n kolme tähteä on yhä vain yksi niistä arvosanoista, joista olen Peltosen kanssa eniten eri mieltä.
lainaa
hmm

16.01.2015 klo 19.45 4 tykkää tästä

Oho! tätä on haukuttu muuallakin. No säästetään leffa lipussa ja lataillaan joskus....
lainaa
jpisdfpoji

17.01.2015 klo 11.25

On varmaan kiva olla verkkoarvostelija...
lainaa
jtp-fani

17.01.2015 klo 12.14 17 tykkää tästä

Erittäin hyvä arvostelu Peltonen! Taattua laatua.
Sai taas päivän naurut.
lainaa
Daealis

Rekisteröitynyt 27.05.2008

17.01.2015 klo 20.42 6 tykkää tästä

Hyvinpä harvoin, kun kyseessä on tämän sortin purkkatoiminta, ollaan Peltosen kanssa samaa mieltä. Tällä kertaa ei kyllä olla mistään erimieltä.

Taken 1 oli erinomainen toimintaleffan uudelleensyntymä. Kakkonen meni koomisena "kaikki on suurempaa" jatko-osana. Kolmas osa syöksyi suohon niin syvälle, ettei sitä sieltä ulos kaiveta, ennen kuin pehmeimmät osat ovat jo muuttuneet öljyksi.

Surkuhupaisuutensa huipussa ilmeisesti elokuva kuvittelee imitoivansa Sherlockia Neesonin hahmon kanssa. Suurimman osan elokuvaa äijä on neljä askelta edellä kaikkia muita suunnitelmassaan, mikä on naurettavan monimutkainen ja teennäisen väkinäinen umpisolmu.

Miten Neeson, joka ensimmäisissä elokuvissa otti CIAta tarkemmat taustaselvitykset kaikille perheensä lähistöllä pyöriville henkilöille, on päästänyt vaimonsa uuteen avioon henkilön kanssa, joka diilailee aseita venäläisen mafian kanssa, on mielenkiintoinen huomio. Ehkä herra "valmiina jumalauta ihan kaikkeen" lipsuu vaimonsa ollessa kyseessä, mutta ei sovi kuin näin väkisin väännettyyn juoneen.

Surkea elokuva, suosittelen katselemaan vasta kun ajelehtii poukamaan uponneista laivoista.
lainaa
PG13

18.01.2015 klo 12.28 3 tykkää tästä

Tyypillistä Hollywoodin kokoperheen toimintaa.Leffan toiminta kohtauksetkin leikattu sellaiseksi silpuksi,että ei varmasti näy mitään liian rankkaa.
lainaa
LateHuominen

Rekisteröitynyt 18.01.2015

23.01.2015 klo 06.43 2 tykkää tästä

Onneksi tämän katsomisesta ei tarvinut maksaa kuin menetettynä aikana. "Toimintakohtauksissa" tuli minullekin aivan sama mieleen kun kuvakulma vaihtui 180 kertaa sekunnissa. Ja muutenkin juoni oli kuin hevosenpää sängyssä väärään aikaan.
lainaa
cococo

08.02.2015 klo 10.43

Mitä vittua nyt taas Jari. Taken 3 on hyvä leffa.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova