Tuorein sisältö

Ile Kallio Big Rock Band : Shook up!

J.A. Kaunisto

08.04.2015 klo 22.34 | Luettu: 4594 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Hurriganes-mies Ile Kallio on vuosia tehnyt kevyempää poppista vaimonsa Kaija Kärkisen kanssa. Ile Kallio Big Rock Band palauttaa meiningin bluesrockin karsinaan. Ja mikä parasta, homma tehdään ammattitaitoisesti ja torvia säästämättä. Kallion kitarointi on huippuluokkaa, tietenkin mutta tällä kertaa lauluvastuu jää ruotsalaiselle Patrik Erikssonille. Hyvä niin sillä Erikssonin hieman aikuisrockin suuntaan kallistuva ääni sopii mainiosti Ile Kallion orkesterin salonkikelpoisen bluesrokituksen rinnalle. Kallio ei lähde rämpimään mutaisilla bluesrämeillä vaan meno on aikuiseen makuun osuvaa rytmibluesin ja The E Street Bandin mieleen tuovaa paisuttelua.

Okko Laru, Masa Maijanen ja Puke Kataja ovat muhkean soundin takuumiehiä mutta varsinkin Panu Syrjäsen johtama torvisektio puhaltaa kokonaisuuden lopulliseen lentoon. The Boss Springsteenin lisäksi taustalta on huomaavinaan häivähdyksen aikuisrokkia ja Chris Reaa. Juureva bluesmuotti on kuitenkin kaiken rakennusaineena. Parhaiten jalkaa liikuttavat The Blues Brothers -henkinen hekumointi Shook up, armottomana rock'n'roll -palana etenevä Hot wheels ja iloluontoinen rytmiblues Release my heart. Herkistelyvaihteen osaa parhaiten Chris Rean mieleen jättävä Just one night.

Ile Kallion porukka osaa viihdyttämisen taidon. Hiki ei suoranaisesti virtaa, sillä kravatit puristavat kaulaa. Tyylitaju ei kuitenkaan petä. Levyn soundi on muhkea ja viisuissakin lentoa joten ei muuta kuin viihtymään!

V2.fi | J.A. Kaunisto
< Outolintu-sarja: Kap... Steven Wilson - Hand... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova