Tuorein sisältö

Diablo: Silver Horizon

Vieras

30.09.2015 klo 14.11 | Luettu: 7117 kertaa | Teksti: Vieras

Diablon edellinen studioalbumi Icaros julkaistiin vuonna 2008 ja siinä missä sen nimikkobiisi tavoitteli taivaita kreikkalaisen mytologian tarun mukaisesti, ottaa uusi konseptilevy kunnianhimoisemman suunnan kohti ääretöntä avaruutta. Silvër Horizon on melodista metallia takovan yhtyeen kuudes albumi, jonka scifi-teema pohjautuu Aniara- tieteiskertomukseen. Tarinasta enempiä paljastamatta voi sanoa sen kertovan avaruusaluksesta, joka joutuu pois reitiltään. Tästä alkaa matka, joka vie kuulijan linnunratamme taa.

Jo ensitahdeilta kuulee, että Silvër Horizon on tuttua Diabloa. Välillä yhtye tarjoilee pirullisen tarttuvia melodisia riffikiemuroita ja rauhallisempaa tunnelmointia, toisaalla taas paukutetaan eteenpäin niin että rytmi pakottaa nyökkäilemään mukana. Yhtye on aina osannut yhdistellä näitä kahta piirrettä musiikissaan, eikä uusi levy tuo tähän poikkeusta. Scifi-teema näyttäytyy levyllä lyriikoiden muodossa, mutta myös koskettimien osuutta on lisätty. Ei levyllä kuitenkaan suurempaa avaruus-progeilua tarjota, vaan syntikat maalailevat enemminkin tunnelmaa kappaleisiin ja antavat lisämausteen muuten tutulle ilmaisulle. Tietyin osin syntikka-osuudet ovat hyvinkin komeaa kuultavaa ja luovat levylle teemaan sopivan ilmapiirin.

Kappaleet ovat suurimmalta osin erinomaisia. Kovimpia tykkiraitoja ovat monipuolista vokalisointia tarjoava Isolation, kauniisti takova Into the Void sekä nimikkobiisi Silver Horizon, jonka raskas jyystäminen saa sormet hakeutumaan ilmakitaran kielille. Corium Black lukeutuu myös yhdeksi albumin kohokohdista, erityisesti komean kertosäkeensä ansiosta. Levyltä on vaikea nostaa esille huonoja kappaleita, sillä jokainen raita istuu hienosti kokonaisuuteen. Joissain kohdin levy tuntuu aavistuksen tasapaksulta, sillä tietyin osin sävellykset eivät nostata suurempaa hurmiota. Nämä hetket ovat kuitenkin vähissä, sillä vain muutama kappale tuntuu keskinkertaiselta.

Silvër Horizon on yhtyeeltä väkevä paluu levytyskantaan. Se on kokonaisuutena tasavahva albumi, jossa ainoat virheet ovat muutamien kappaleiden hengettömyys. Vastapainoksi yhtye kuitenkin lataa tärykalvoille niin laadukasta musiikkia, että pienet puutteet on helppo antaa anteeksi. Uskon vahvasti, että suuri osa levyn kappaleista tulee löytymään yhtyeen live-setistä myös tulevaisuudessa, sillä levyn anti ei häpeile millään osa-alueella yhtyeen aiempien levytysten rinnalla. Silvër Horizon on levy, joka tarinansa vastakohtaisesti on onnistunut matka: lähtötelineistä noustuaan se vain kiihdyttää vauhtiaan ja räjäyttää kuulijan suoraan horisonttiin.

Teksti: Jesse Kärkkäinen

V2.fi | Vieras
< Napapiirin sankarit ... Marnie - tyttö ikkun... >

Keskustelut (1 viestiä)

Bacper

Rekisteröitynyt 02.03.2014

01.10.2015 klo 11.41 6 tykkää tästä

On kyllä kova levy hienoa että Diablo on taas jaloillaan johan tätä saikin odotella.
lainaa

Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova