Tuorein sisältö

Beast in Black : Berserker

Jesse Kärkkäinen

05.12.2017 klo 18.21 | Luettu: 25154 kertaa | Teksti: Jesse Kärkkäinen

Peto ärjyy jälleen, kun kitarasankari Anton Kabasen tuore bändiprojekti Beast in Black julkaisee debyyttialbuminsa. Moni asia on ennallaan, sillä tuhdilla soundilla sekä syntikalla kuorrutettu melodinen metalli jatkaa suoraan siitä, mihin homma jäi Battle Beastin kanssa. Siltikään täysin vanhan uudelleen lämmittelyksi homma ei jämähdä. Eroa menneeseen repii lisääntynyt melodisuus sekä vokalistin tontilla loistava Yannis Papadopoulos, jonka ulosanti tuo musiikkiin miellyttävää Judas Priest -vibaa.

Hyvällä sykkeellä etenevä Berserker on rakennettu taidolla, mutta täysin ehdoitta kiekkoa ei voi siltikään suitsuttaa. Kymmenen kappaleen hevibailut pitävät sisällään monia mielenkiintoisia hetkiä, mutta eetteriin pusketaan jatkuvalla syötöllä niin mahtipontista pauhua, että varsinkin loppupuolella tämä aiheuttaa pienoista turtumista. Erityisesti ongelma korostuu keskinkertaisimpien kappaleiden kohdalla, sillä muun muassa The Fifth Angel sekä Eternal Fire tuntuvat sisältävän aivan liikaa paisuteltua täyteainesta. Samaa harmaata massaa löytyy muistakin siivuista, mutta parhaimpiin vetoihin on vastapainoksi upotettu niin teräviä koukkuja, että epäkohdan voi jättää suosiolla huomiotta ja nauttia kyydistä. Kuunnelkaa vaikka jylhän komea Blood of a Lion, rokkaava Zodd the Immortal, tanssijalan vipattamaan saava Crazy, Mad, Insane sekä albumin kauniisti päättävä Ghost in the Rain, jotka lukeutuvat albumin parhaimpiin vetoihin.

Berserker on väkevä pelinavaus, jonka materiaali tulee epäilemättä toimimaan keikkakäytössä mainiosti. Musiikki on massiivisuudestaan huolimatta helppotajuista ja iskevää. Tämä on myös yksi albumin heikkouksista, sillä toistuvien kuuntelukertojen jälkeen kiekon äärelle on jatkuvasti hankalampi palata. Kaikkea on toki tarjolla paljon, erityisesti äänimaailman puolella, mutta kokonaisuus tuntuu turhan kertakäyttöiseltä eivätkä ne oikeasti ikimuistoiset hetket nouse riittävän selkeästi esille. Berserker on kaikesta huolimatta viihdyttävää kuunneltavaa tässä ja nyt, mutta vain aika kertoo, tuleeko albumin äärelle palattua vielä vuosienkin päästä.

V2.fi | Jesse Kärkkäinen
< Jigsaw... Mudbound... >

Keskustelut (3 viestiä)

iNdo

Rekisteröitynyt 30.01.2012

11.12.2017 klo 13.51

Örin örin örin, mur.
lainaa
Sir_Rymylys

Rekisteröitynyt 11.04.2007

11.12.2017 klo 20.19 2 tykkää tästä

Luin ajatuksissani että The Berzerker ja kerkesin jo innostua ;(
lainaa
mz-412

Rekisteröitynyt 22.11.2008

14.12.2017 klo 20.58 1 tykkää tästä

bläck metal
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova