Tuorein sisältö

Slipknot : We Are Not Your Kind

Jesse Kärkkäinen

19.09.2019 klo 09.50 | Luettu: 13891 kertaa | Teksti: Jesse Kärkkäinen

Metallimusiikin menestyneimpiin yhtyeisiin lukeutuva Slipknot on tullut tunnetuksi intensiivisistä keikoistaan, jäsentensä albumeittain vaihtuvasta ulkomuodosta sekä moneen venyvästä musiikistaan, joka on uran edetessä vain monipuolistunut entisestään. Viisi albumia julkaissut naamaribändi ei kuitenkaan ole hylännyt musiikkinsa tiukinta ydintä, joka muodostuu tarttuvan tamppaavasta ja mukaansa kaappaavasta metalliräminästä. Yhtye onkin loihtinut vuosikymmenten aikana toinen toistaan kovempia metallikappaleita, jotka ovat varmistaneet sen, että bändin tiukimmat hitit ovat soineet tiuhasti myös radioaalloilla. Albumikokonaisuudet ovat kuitenkin jääneet jälkeen parhaimpien hetkiensä tasosta, sillä ylipitkät ja täyteen ängetyt kiekot ovat jättäneet tilaa myös turhalle joutokäynnille.

Slipknotin kuudes studioalbumi We Are Not Your Kind jatkaakin näiltä osin tutuilla linjoilla. Peräti 14 kappaletta käsittävä kiekko tarjoaa reilun tunnin mittaisen musiikkimatkan, josta löytyy tunnelmia äärilaidasta toiseen. Mukaan on ympätty kaikki yhtyeelle tutut elementit rauhallisemmasta tunnelmoinnista häiriintyneseen ilmapiiriin saakka - raivokasta takomista unohtamatta. Kaikkea tuntuu kuitenkin olevan tarjolla liiankin kanssa. We Are Not Your Kind kaipaisi tiivistämistä, sillä mukaan on eksynyt muutamia tasapaksumpia vetoja, joiden myötä kiekon kesto tuntuu tarpeettomasti venyvän liian pitkäksi. Tylsäksi kokonaisuutta ei siltikään voi moittia, sillä monipuolinen kappalemateriaali ja albumin hämyinen tunnelma tekevät kuuntelukokemuksesta miellyttävän, vaikka harhalaukauksiakin sekaan mahtuu.

Parhaimmillaan Slipknot on edelleen raivokkaan takomisen merkeissä. Tältä osa-alueelta löytyvät myös kiekon huippuhetket, vaikka yhtye onnistuu aiheuttamaan väristyksiä myös rauhallisemmalla annillaan. Parhaimpiin raivonpurkauksiin lukeutuvat albumin ensimmäinen varsinainen kappale Unsainted, komeasti kiihdyttelevä Nero Forte, yli kuusiminuuttinen Orphan sekä kiekon päättävä Solway Firth, joka kohoaa kiekon parhaaksi biisiksi. Rauhallisemman materiaalin puolella löytyy myös useampi onnistuminen, joista erityisesti karmiva Spiders sekä melodioiden voimaan luottava A Liar’s Funeral vakuuttavat nopeasti. Selkeästi epäonnistuneita kappaleita ei ole montaa mukaan eksynyt, vaikka esimerkiksi omituinen Death Because of Death jättää pohtimaan syytä biisin olemassaololle.

Liiallisesta pituudestaan ja muutamasta tasapaksusta kappaleesta huolimatta We Are Not Your Kind on positiivinen kokemus. Albumin mielenvikainen tunnelma kantaa heikompien hetkien ylitse, jonka takia nämä eivät haittaa niin paljon kuin voisi kuvitella. Ja kun kiekon huippuhetket ovat ladattu täyteen tulta ja tappuraa, varmistaa tämä sen, että Slipknotin uutukaisen äärellä viihtyy mainiosti. Ongelmistaan huolimatta We Are Not Your Kind on mielenkiintoinen albumi, jonka parhaimmat kappaleet tulevat pyörimään tehosoitossa vielä pitkän aikaa.

V2.fi | Jesse Kärkkäinen
< Undone - 1. kausi... Ad Astra... >

Keskustelut (2 viestiä)

Radikus

Rekisteröitynyt 10.04.2007

19.09.2019 klo 10.22

Samaa mieltä että levyn paras biisi on Solway Firth, sinänsä harmitti että tämän perusteella tuli ennakkotilattua punainen vinska, kun salaa toivoin että sieltä löytyisi jotain raskaampaakin ylläriä "musavideohitin" lisäksi.

Spiders on tosin omasta mielestäni levyn paskin biisi, se epävireinen kitarasoolokin oli ehkä huonoin joka levyhyllystäni löytyy.

Tai no onhan se Death Because of Death vieläkin huonompi, mutta tollasia on vaikea edes laskea vertailuun. Turvaa välitäytepasketta.
Muokannut: Radikus 19.09.2019 klo 12.07 lainaa
loiriA

19.09.2019 klo 11.10

Samaa mieltä Jessen kanssa. Solway Firth ihan ässä. Miksi ihmeessä pitää tunkea levylle yli tunnin verran matskua? Emme tarvitse täytebiisejä. Onhan tuo Death because of death aivan kaatiskamaa
lainaa

Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova