Tuorein sisältö

Turmion Kätilöt : Global Warning

Jesse Kärkkäinen

20.05.2020 klo 23.28 | Luettu: 7749 kertaa | Teksti: Jesse Kärkkäinen

Kotimainen Turmion Kätilöt jatkaa nousujohteista uraansa. Tarttuvalla diskometallilla mainetta niittänyt ja räväkkänä livebändinä tunnetuksi tullut yhtye on kivunnut vuosien kuluessa jatkuvasti suurempaan suosioon. Nyt menestys on noteerattu myös ulkomailla. Yhtyeen yhdeksäs studioalbumi “Global Warning” kun julkaistaan kansainvälisen metallilafkan Nuclear Blastin kautta, joten bändin estoton diskometalli on matkaamassa maailmalle tositarkoituksella.

Onko mikään sitten muuttunut uuden levy-yhtiön siipien suojassa? Ei ole, sillä Global Warning on kaikin puolin sitä samaa huttua, jota bändi on puskenut pihalle viimeiset vuodet. Tarjolla on tälläkin kertaa riettaita sanoituksia, tarttuvan mielenkiintoisia syntikkakuvioita sekä jämäkästi takovaa kitarariffittelyä, joiden tahdissa voi sekä tanssia että moshata. 13 kappaletta sisältävä albumi ei kuitenkaan sisältönsä puolesta onnistu nousemaan yhtyeen tuotannon parhaimmistoon. Vaikka kiekko on pohjimmiltaan vahvaa suorittamista, ei reilun kolmevarttisen kellottava Global Warning jaksa kiinnostaa koko kestoaan.

Global Warning kärsii epätasaisuudesta. Albumi pitää sisällään muutaman erinomaisen keikkahitin, mutta muuten materiaalin taso vaihtelee hyvästä kehnoon. Kiekon selkein helmi on avauskappale Naitu, joka puristaa yhteen pakettiin kaikki diskoryhmän vahvuudet. Muita onnistumisia edustavat raskaasti rouhiva Kyntövuohi, karkeasti herkistelevä Viha ja rakkaus, uhkaava Sano kun riittää sekä korvamato-osastolle lipsahtava Revi minut auki.

Vaikka Global Warning ei ole täydellinen levytys, se täyttää tarkoituksensa. Se lisää muutaman uuden timanttibiisin yhtyeen settilistoille sekä vie bändin nimeä ulkomaille tarjoten kiekollisen takuuvarmaa TK-kamaa erityisesti niille, jotka eivät ole yhtyettä aiemmin kuulleet. Vanhemmille faneille albumi on kuitenkin pettymys, sillä Turmion Kätilöt on tehnyt tätä samaa paremmin aiemmilla levyillään. Global Warning ei ole huono julkaisu, mutta se ei lähde samanlaiseen lentoon, kuin bändin julkaisut parhaimmillaan.

V2.fi | Jesse Kärkkäinen
< Charlie's Angels... The Lovebirds... >

Keskustelut (1 viestiä)

sentex

Rekisteröitynyt 08.01.2010

21.05.2020 klo 13.33 2 tykkää tästä

Levyllä niukinnaukin neljä hyvää biisiä. Technodictatorin jälkeen koko bändin tyyli alkanut valumaan kauas disco hevistä (nesmetallista) ja varsinkaan kahdessa viimeisimmässä levyssä niistä ei ole minkäänlaisia muistoja. Global warningilta ainut etäisesti vanhaa discokätilöä muistuttava biisi on ikävä ja saman hengenvetoon voi tokaista loputkin edes jollaintavalla kuunneltavat biisit kys levyltä jotka ovat sylkekää siihen, syvissä vesissä ja sano kun riittää.
lainaa

Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova