Tuorein sisältö

Lähiöbotox: Rikkinäinen Suomi

Jesse Kärkkäinen

16.09.2020 klo 00.20 | Luettu: 5591 kertaa | Teksti: Jesse Kärkkäinen

Räppimetalli on metallimusiikin alalaji, josta ei ole ylitarjontaa Suomen kamaralla. Tästä syystä vuonna 2018 perustettu Lähiöbotox onkin yksi viime vuosien kiinnostavimmista ja lupaavimmista tulokkaista kotimaisella metallikentällä. Viime vuonna tasokkaalla EP-julkaisulla huomioita herättänyt yhtye jatkaa nyt vahvoja otteitaan ensimmäisellä täyspitkällään, joka kantaa nimeä Rikkinäinen Suomi.

Jo albumin nimestä voi päätellä, ettei Rikkinäinen Suomi tarjoa mitään tyhjänpäiväistä tusinaläpsyttelyä. Tarjolla on tiukalla soitannalla kuorrutettua räppimetallia, jonka sanoma ei jätä ketään kylmäksi. Sanoituksissa kyytiä saavat niin henkilökohtaiset kuin yhteiskunnalliset ongelmat, joista erityisesti rasismi sekä maahanmuuttajataustaisten ihmisten kohtelu kotimaassamme nostetaan väkevällä tavalla esille. Asenteen puolestakaan ei löydy valittamista, sillä bändin keulilla räppäävä parivaljakko Luyeye Konssi (tunnetaan myös nimellä Seksikäs-Suklaa) sekä Hanad Hassan (taitelijanimeltä Dosdela) sylkevät sanomansa juuri oikeanlaisella raivolla suoraan kuulijan naamalle. Vakuuttavaa tekstipuolta vahvistetaan raskaalla ja rosoisella musiikkipuolella, josta löytyy niin melodisempia koukeroita, thrash metal- henkistä kiihdyttelyä kuin notkeampaa groovea. 

Rikkinäinen Suomi on kyllästetty asenteella ja raivokkuudella, jota toivoisi löytyvän useammaltakin metallikiekolta. Parhaimmillaan tämä aggressio on jalostettu pirullisen toimiviksi kappaleiksi, jotka herättävät ajatuksia, mutta pakottavat myös nyrkit takomaan ilmaa. Erinomaisia kappaleita on joukossa useita: sanomallaan ja tunnelmallaan kylmäävä Soittakaa kytät!, aggressiivinen Saunan takana sekä uhoa uhkuva Tuu kokeilee ovat muutamia esimerkkejä albumilta löytyvistä herkkupaloista. Parhaimmillaan kiekko on kuitenkin ensimmäisen ja viimeisen kappaleensa aikana. Varsinkin albumin päättävä Puhdasverinen vihaaja sanailee siinä määrin puhuttelevasti, että kappale nostattaa kylmiä väreitä monessa kohtaa.

Lähiöbotoxin debyyttikiekko on vakuuttava julkaisu. Vaikka kokonaisuus ei aivan onnistu kipuamaan albumin parhaimpien hetkien tasolle, tekevät albumin yleinen asenne sekä ylitsepursuava katu-uskottavuus siitä äärimmäisen kiinnostavan paketin. Toivottavasti yhtye jatkaa samalla vahvalla linjalla myös tulevaisuudessa, sillä Lähiöbotoxin kaltaista tekijää kotimaiselle metallimusiikin kentälle on odotettu jo pidemmän aikaa. Rikkinäinen Suomi on levy, joka tulee takuuvarmasti löytymään useilta vuoden parhaat metallialbumit -listoilta.

V2.fi | Jesse Kärkkäinen
< Get Duked!... Hamilton... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova