Tuorein sisältö

Battle Beast : Circus of Doom

Jesse Kärkkäinen

17.02.2022 klo 08.59 | Luettu: 5020 kertaa | Teksti: Jesse Kärkkäinen

Sirkus saapuu kaupunkiin! Näin Battle Beast lupailee uusimman studioalbuminsa nimikkokappaleessa. Eikä tarjolla ole mitään naurettavaa klovnihupailua, vaan kotimaamme metallitaikurit vetävät hatustaan uransa parhaimpiin lukeutuvan kiekon. Tämä sirkusteltta on täytetty yhtyeelle ominaisella tarttuvalla melodisella metallimusiikilla, Nightwishin suuntaan flirttailevalla mahtipontisuudella sekä elokuvamaisella paatoksella, jonka myötä bändin kappaleet sopisivat hyppien keikkuen vaikkapa James Bond -leffojen tunnuskipaleiksi. Ja mitä ihmettä yhtyeellä nimeltä Haloo Helsinki! on tekemistä tämän kaiken kanssa?

Battle Beast on jalostanut nykyisen tyylilajinsa upeaan terään uusimmalla kiekollaan. Bringer of Pain -albumilla käynnistynyt nahanluonti alkaa näkymään yhtyeen otteissa suvereenina itsevarmuutena ja osaamisena. Siinä missä muutamia vuosia takaperin vielä hapuiltiin, vaikuttaa Battle Beast ottaneen musiikistaan täydellisen niskalenkin. Nyt mennään eikä meinata.

Circus of Doom on musiikin juhlaa alusta loppuun. Vaikka muutama kipale pyörähtää täytemateriaalin puolelle, on 13 kappaleen kokonaisuus huikea paketti. Battle Beastin käsittelyssä melodinen metalli täytetään erilaisilla nyansseilla, jonka myötä ulosanti ei jää kertakäyttöisen muoviseksi. Päinvastoin, kappaleet ovat moniulotteisia, värikkäitä ja täynnä erilaisia yksityiskohtia, jotka hellivät kuuloaistia vielä useammankin kuuntelukerran jälkeen. Moni yhtye on mennyt metsään vastaavanlaisella reseptillä, jossa musiikkia on lähdetty kuorruttamaan liialla tilpehöörillä sen sijaan, että ilmaisun ytimeen olisi panostettu riittävästi. Battle Beast ei tätä ongelmaa pode. Circus of Doom on kauniissa tasapainossa oleva julkaisu, jonka jokainen osa-alue pelaa hienosti yhteen.

Muutaman selkeän hittibiisin sekaan heittämällä lopputulos olisi täydellinen. Vaikka seassa on erinomaisia metalliesityksiä tyyliin Wings of Light, Master of Illusion sekä Where Angels Fear to Fly, jää silti kaipaamaan sitä aivan viimeistä silausta, joka nostaisi kokonaisuuden timanttilevytysten joukkoon. Vaan eipä tästä mahdottomia voi siltikään rokottaa, sillä kaikesta huolimatta Circus of Doom on vahva levytys, joka epäilemättä nousee monilla listoilla vuoden parhaimpien metallilevytysten joukkoon.

Mutta missä kohdin se Haloo Helsinki! sitten näyttäytyy? Wings of Light -revittelyn kertosäkeen laulumelodiat kuulostavat huvittavan paljon Beibi -kappaleen kertsiltä, jonka lisäksi pikanttina mausteena seassa voi kuulla kaikuja myös Nightwishin hittivedosta Storytime. Yritäpä olla kuulematta yhteneväisyyksiä tämän jälkeen.
V2.fi | Jesse Kärkkäinen
< The French Dispatch... The Cuphead Show!... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova