Tuorein sisältö

Nightwish: Made in Hong Kong (And In Various Other Places)

Vieras

19.03.2009 klo 16.35 | Luettu: 8456 kertaa | Teksti: Vieras

Nightwish jäi keikkatauolle marraskuussa Chilessä soitettuaan. Kahden vuoden maailmankiertuetta oli tässä vaiheessa soitettu 14 kuukautta. Levy-yhtiön mielestä tilanne tarjosi lähtökohdat julkaista uutta nimikettä muistuttamaan yhtyeen olemassaolosta.

Livelevy Made In Hong Kong (And In Various Other Places) sisältää kahdeksan biisiä keikkatunnelmia ja dvd:llä reilun puolen tunnin dokumentin kiertueen kulusta. Lisäsisältöä tarjoavat uusimman levyn sinkkujen videot ja kolme bonus biisiä. Fanien pettymykseksi ennen julkaisematonta materiaalia ei kuitenkaan ole mukana, Cadence of her last breath -kappaleen demoversiota lukuun ottamatta.

Levyn taltioinnit on nauhoitettu ympäri maailmaa. Nightwish on live-bändinä tiukassa iskussa ja musiikin teho konserteissa kuuluu myös levyltä. Muutamissa kappaleissa kuuluvat live-tilanteen edellyttämät sovitukselliset ratkaisut toimivat ja tekevät levyn kuuntelusta tuoreemman tuntuista.
Kysymykseksi jää silti miksi yhtye ei julkaissut pelkkää live-dvd:tä tai nauhoittanut levylle yhtä kokonaista keikkaa? Dark Passion Playn omistaville tämä kun ei tuo juuri mitään uutta.

Tarja Turusen jälkeisen Nightwishin laulajatilanne on ristiriitainen. Uusi laulaja Anette Olzon ei ole vielä tarpeeksi kehittynyt tulkitsijana vastatakseen yhtyeen eeppiseen soittoon. Toisaalta hänen äänensä on raikkaan kuuloinen ja antaa tilaa basisti Marco Hietalan äijänkarheille vokaaleille.

Dvd:llä mukana tuleva kiertuedokumentti kuvaa yhtyeen elämää tien päällä kaikessa rosoisuudessaan. Pitkän kiertueen mukanaan tuoma väsymys kuuluu erityisesti kosketinvelho Tuomas Holopaisen äänestä. Ville Lipiäisen ohjaamassa kiertuedokumentissa käsitellään internet-aikakauden kiroja ja julkisuuden paineita. Etelä-Amerikassa filmatuissa osioissa ihmetellään paikallisten fanien kiivautta, vieraillaan Amazonilla ja piipahdetaan F1-varikolla Heikki Kovalaisen vieraina. Puolipakollista kännisekoilua on mukana pitkäksi venähtävän juomapelin verran. Holopaisen vilpitön kerronta ja Anetten kokemukset uutena jäsenenä vuoden rankan kiertämisen jälkeen tekevät dokumentista katsomisen arvoisen.

Made in Hong Kongin hankkiminen kannattaa, jos Dark Passion Playtä ei vielä löydy levyhyllystä. Varsinaisia ongelmia levyllä ei ole, materiaalin ollessa vahvaa ja bändin ansiot kiistattomat. Uuden materiaalin puute saa levyn julkaisun kuitenkin tuntumaan rahastukselta.

Teksti: Mikael Bertus

V2.fi | Vieras
< Marley & Me... Ystävät hämärän jälk... >

Keskustelut (2 viestiä)

stammy

Rekisteröitynyt 30.07.2007

19.03.2009 klo 20.04

Näköjään näitä vierasarvioita alkaa sivustolle enemmänkin pukkaamaan. Onko kyse jostain TET-tyyppisestä menosta, vai lähettävätkö halukkaat toimittajanalut tuotoksiaan oma-alotteisesti julkaisun toivossa?
lainaa
IIRO_VIINANEN

20.03.2009 klo 22.36

Elämme lamassa ystävä hyvä.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova