Tuorein sisältö

Titaanien taistelu

Ensi-ilta: 09.04.2010
Genre: Fantasia, Seikkailu, Toiminta
Ikäraja: 13
Jari Tapani Peltonen

08.04.2010 klo 20.00 | Luettu: 20894 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Arvon työpöydälleni pari action-figuuria. Aion kehittää 120 miljoonaa dollaria kustantavan leffan! Meillä olisi tässä Jack Sparrow, prinsessa Fiona, Barbien kokoinen Helinä-keiju, Jason Voorhees ja Frodo Reppuli. Minun elokuvassani, hmmm... merirosvo saa kuulla jättiläisjumalattarelta, että paha zombie on vanginnut prinsessan. Piraatti mätkii kumoon hobitteja, suolestaa zombien ja saa tietää, että mainittu jumalatar onkin demoni, joka oikeasti näyttää... antakaas kun tsiigailen... isolta kulahtaneelta pehmolelutiikeriltä. Vielä yksi tappelu, ja loppu. Jos Hollywood maksaa minulle 50 000 dollaria ennakkoon tästä synopsiksesta, lupaan että käsikirjoitus on valmis maanantaina. Toimintakohtaukset aion kehittää siten, että ensin leikin näillä nukeilla, sillä leikkiminen on yrittämättäkin intensiivisempää ja kekseliäämpää kuin mikään sellaisissa kilpailevissa elokuvissa kuin Titaanien taistelu.

Vuoden 1981 Titaanien taistelu oli tyylipuhdas etenemiselokuva ("seikkailu"). Ajatus oli se, että puolijumala Perseus voi tuhota tuhoutumattoman jättiläishirviön Krakenin, kun hän ensin irrottaa pään Medusalta, jonka silmät kivettävät lihan. Uusi versio noudattaa kaavaa, mutta muuttaa useimmat pikkuasiat huonompaan suuntaan. Perseus ei taistele pelastaakseen armaansa Andromedan (hän ei välitä koko muijasta), vaan kapinoidakseen jumalia vastaan. Jumalat ovat julmia. Heidän väitetään tarvitsevan kuolevaisten rukouksia. Tämä on mielenkiintoista, mutta ei ideaa eteenpäin viedä. Liam Neeson ja Ralph Fiennes toistavat roolinsa Schindlerin listasta: Zeus on natsipuoleen jäsen, joka kuitenkin välittää kuolevaisista, kun Haades taas jää roistoksi huolimatta yrityksistä inhimillistää häntä. Heh heh. Herrat ovat hupsuja. Mads Mikkelsen Perseuksen taistelutoverina on näyttelijöistä ainoa, joka jää mieleen nolaamatta naamaansa.

Perseus on Zeuksen poika. Hän menetti kasvattivanhempansa, siksi kapina. Perseus näyttää ja tuntuu vihaiselta skinheadilta. Otetaanpa vertauskuva. Olipa kerran skini, joka löysi rummut. Hän paljastui luonnonlahjakkuudeksi. Skini sai tietää, että hänen vaarinsa oli pikimusta isohuulinen mestarirumpali. Skini jatkoi rumpujen takomista, mutta kiukkuili, että hän tekee sen valkoisena arjalaisena - hänen rytmitajullaan ei ole mitään tekemistä perimän kanssa! Tällainen hahmo on Perseus. Olemme nähneet Sam Worthingtonin lihan ja metallin yhdistelmänä, olemme nähneet hänet smurffina, ja nyt olemme nähneet hänet skini-Perseuksena. Miten ihmeessä näin tylsä mies on päätynyt tähdeksi?

Koska pidin trailerista, teen ystävällisen arvauksen: kokonainenkin elokuva sisältää muodollisesti mukiinmenevää monsterimeininkiä. Miltään leffa ei tunnu. Ainuttakaan yllätystä ei tarjota. Mutta on sitä köyhempääkin fantasiamätkintää nähty. Vai onko?! Kahden tähden arvosana on tarkoitettu 2D-versiolle. Näkemäni 3D-versio saa puoli tähteä. Titaanien taistelua ei ole kuvattu kolmiulotteisena. Se käännettiin sellaiseksi ennätysajassa, jotta juuri Sinua voitaisiin kusettaa eeppisemmin, kuin ala on koskaan asiakkaita kusettanut.

Kuvittele mies, jolla on tuuheasti tukkaa, mutta korkea otsa. 3D:nä hän näyttää pahimmillaan kaljupäältä, jonka takana leijuu maagista karvaa. Kuvittele kaunis maisema. Katso vasemmalta oikealle. Ah, kaunista! Kuvittele, että elokuvakamera kulkee vasemmalta oikealle. Kaunista! 3D-elokuvassa kamera-ajon olisi tarkoitus näyttää siltä, miltä se näytti, kun käänsit itse päätäsi. Titaanien taistelun 3D-versio näyttää toisinaan siltä, että maisema on pahvia: jos kuvakulmaa pitää vaihtaa, pahvia pitää taitella. Pahimmillaan tämä siis näyttää vähemmän kolmiulotteiselta, kuin kaksiulotteiset elokuvat.

Syvyysvaikutelma on heikko. Usein sitä ei ole. Syvyysvaikutelma on ainoa asia, jota on tavoittelemaan lähdetty. Tässä elokuvassa, kuten useimmissa toimintafantasioissa, on kohtauksia, jotka ovat kuin luotuja pientä 3D-kikkailua varten (mm. Kraken lonkeroineen). Tällaisten kohtausten elämyksellisyyttä ei ole yritettykään tehostaa. 3D-efekti on mukana vain kalliimpien lippujen vuoksi.

Monessako filmissä näyttelijöiden oikeasti olemassa olevat päät eivät aina näytä luonnollisilta? En suosittele 3D-versiota edes uteliaille. Mokailu nauratti aluksi, mutta siihen turtuu ja suurin osa leffasta on ihan vain 2D:tä aurinkolasit päässä. Uhkarohkeille annan pari vinkkiä. 1. Mitä monimutkaisempi kohtaus on, sitä varmemmin jokin on totaalisesti päin helvettiä. 2. Pahimmat mokat löytyvät sieltä, minne et katsoisi, jos elokuva olisi mielenkiintoinen.

Mikäli 2D-versiota ei ole saatavilla, varaudu katsomaan 3D-versio ilman laseja. Lainkaan liioittelematta, tekniikkaan kuuluvasta sumeudesta huolimatta, elokuva näyttää tuolloin paremmalta.


Yhteistyössä Filmtrailer.comin kanssa

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Mokoma - Sydänjuuret... Reindeerspotting - P... >

Keskustelut (11 viestiä)

Jari-Pee

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

08.04.2010 klo 20.20 1 tykkää tästä

Lyhyt opas 3D-elämyksiin

Upeee-ta

- Avatar
- Coraline ja toinen todellisuus
- Näin koulutat lohikäärmeesi
- Poutapilviä ja lihapullakuuroja

Parempia 3D:nä

- Bolt
- G-Force - Miniagentit
- Möröt vastaan muukalaiset
- Saiturin joulu
- Up – Kohti korkeuksia

Katso ainoastaan 3D:n kuuliuden vuoksi

- The Final Destination
- Ice Age 3
- My Bloody Valentine 3D

En maksaisi extraa

- Liisa Ihmemaassa

No voi perkele!

- Scar 3D
- Titaanien taistelu
lainaa
FeltHed

Rekisteröitynyt 13.02.2008

08.04.2010 klo 20.36

Tämä on kuulemma niin tyritty 3D-versiona, että normaalilla versiolla katsastan.
lainaa
JayeizH

Rekisteröitynyt 06.08.2007

09.04.2010 klo 09.12

Olin jo menossa katsomaan leffaa 3D:nä ihan uteliaisuudesta mutta kai se on pakko jättää väliin kun Peltonen varoitteli että tätä ei kannata tehdä edes uteliaisuudesta :)

Harmillista kyllä jos elokuvaa ei vain ole tehty tarpeeksi hienosti (siis 2D:näkään). En nimittäin odottanutkaan tältä elokuvalta mitään tajunnan räjäittävää merkitystä tai oveluutta. Mutta trailerin hienouden vuoksi odotin leffaa oikeasti ja haaveilin jo kunnon aivot-narikkaan-toiminnasta. Ilmeisesti tämäkin on haavekuva. Mutta onhan tämä 2D:nä mentävä katsomaan ja todistamaan pettymys ihan omin silmin.


"Perseus ei taistele pelastaakseen armaansa Andromedan (hän ei välitä koko muijasta), vaan kapinoidakseen jumalia vastaa".
En voi olla miettimättä sitä että onko tämä suoraan kopioitu God of Warista sen menestyksen vuoksi. Kaljupää metsästämässä jumalia vain siksi että *ituttaa? Ei voi olla miettimättä tätä.
lainaa
Chrisberg

Rekisteröitynyt 16.02.2009

09.04.2010 klo 09.21

Olisin toivonut tähän samanlaista henkeä kuin vanhoissa raamattuleffoissa Charlton Heston tyyliin. Ensimmäisestä mainoksesta jonka näin, tuli selväksi että tämä on vain huonoa toimintarämistelyä. Rakastan myös mytologiaa, tähän pätkään on viskelty vailla minkäänlaista kunnioitusta Medusa, Zeus ym, samantien olisi voinut pistää Kalevalasta muutaman sivuhahmon. Ihan totta, kuin figuurihahmot taistelisivat keskenään. Muovista lapsellista paskaa vailla kunnon tarinaa. 3D-huijaus pisteenä i:n päälle. Tämä leffa on vittuilua kaikille.
lainaa
Jari-Pee

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

09.04.2010 klo 13.17

Sain aikuisten oikeasti happotrippi-flashbackin tästä elokuvasta. Suljin hetkeksi silmäni ja torkuin, ja päähäni tuli kuva Ralph Fiennesistä, jonka takaraivo muljahti kuin äijän pääkallo olisi pirstaleina.
lainaa
Protec

Rekisteröitynyt 26.09.2007

09.04.2010 klo 16.01

Meinaatkos JP katsastaa muuten Bollin Rampage elokuvan? Sen dvd julkaisu on ainakin rapakon takana vissiin toukokuun alkupuoliskolla.
lainaa
Jari-Pee

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

09.04.2010 klo 19.55

Kyllä varmaan sen ainakin katson. Bollin vesitykset on nähty, mutta Rampagestahan tosiaan on poikkeavia mielipiteitä esitetty.
lainaa
kraken_död_lol

10.04.2010 klo 12.46

Olipas paska leffa. 3D-efektien paskuudesta taitaa kertoa jo se että leffan 3D-version pystyi aivan hyvin katsomaan ilman lasejakin.
lainaa
Thequestionis

12.04.2010 klo 13.42

Jari-Peelle semmoinen kysymys että teettekö arvostelun tuosta The Fourth Kind elokuvasta?
lainaa
Timppa

15.04.2010 klo 01.16

Jopas saa rankkaa arvostelua täällä tämä yritelmä. Itse katselin 2D-versiona tämän eikä se nyt ihan niin paska sentään ollut mitä täällä haukutaan. Minusta tehosteet, toimintakohtaukset ja hurja meno muutenkin oli oikein mukavaa iltaviihdettä. Tarina tosiaan oli jälleen kerran mitä oli.. :P

http://winku.fi/leffat/2010/04/clash-of-the-titans/
lainaa
Janezky

Rekisteröitynyt 10.04.2007

17.04.2010 klo 04.58

Omasta mielestäni elokuvan 3D-tekniikka toimi paremmin mitä Peltosen ylistämässä Avatarissa. Kyllä molemmat elokuvat voisi katsoa ilman kyseistä ominaisuutta, mutta etenkin Avatarissa 3D tuntui olevan enemmän rasite.

Kavereiden kanssa kyllä tykättiin ko. elokuvasta ja antaisinkin sille paremmat pisteet mitä IMDB ja reilusti paremmat pisteet mitä Peltonen. Makuasioita toki, mutta ensimmäistä kertaa mielipiteeni poikkeaa jyrkästi Peltosen omasta.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova