Tuorein sisältö

Päivän iPhone-peliuutiset, hyvää iltaa

05.12.2009 klo 20.00 | Luettu: 12228 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen


iPhone-peliuutisia kertyy uutisointilistalle aina silloin tällöin, mutta ne jäävät paitsioon muiden uutisten kustannuksella. Tässä kolme tältä viikolta.

Onko V2.fi:n lukijoissa iPhonella tai iPod Touchilla pelaavia?

Eurogamer kertoo, että Mirror's Edgestä ollaan tekemässä iPhone-versiota. Tammikuussa Faithin seikkailu päästään kokemaan pienemmältä ruudulta uudelleen, sivuperspektiivistä katsellen.

Joystiq taas uutisoi, että lähes jokaiselle mahdolliselle laitteelle jo julkaistu peliklassikko Dragon's Lair on saapumassa myös iLaitteille.

VE3D:n mukaan Good Game Productions aikoo tuoda useita suosittuja ilmais-MMO-pelejä sekä iPhonelle että Facebookiin. Projektin takana on mm. Atarilla ja Namcolla työskennellyt Grantley Day. Vielä ei ole tiedossa mistä peleistä täsmälleen on kyse.

V2.fi | Manu Pärssinen
< PS3:n ladattava stra... Infamous myynyt yli ... >

Keskustelut (12 viestiä)

zergbur

Rekisteröitynyt 07.08.2007

05.12.2009 klo 20.02

En pelaa Applen tuotteilla koskaan.
lainaa
Bruntti

Rekisteröitynyt 05.11.2009

05.12.2009 klo 20.09

Mirror's Edgestä ollaan tekemässä iPhone-versiota. - Oh no you wont!

Epic fail?
lainaa
SakariK

05.12.2009 klo 20.14

Mulla on iPhonella NES-emulaattori ja päälle 700 peliä.. eiköhän niillä ihan hyvin pärjää.
lainaa
JobsOnJumala

05.12.2009 klo 20.21

Jotenkin huvittavaa, että jonkun applen trendilaitteen pelijulkaisut saavat näin paljon uutistilaa. Laite löytyy muutamilta tuhansilta suomalaisilta,kilpailijat kattavat varmaan 90 prosenttia väestöstä mutta heille ei suoda minkäänlaista huomiota. Ilmeisesti Appleuskovaiset ovat erittäin merkittävä osa V2sen lukijakuntaa kun saavat jatkuvasti näin paljon huomiota.
lainaa
Bladekill

Rekisteröitynyt 07.08.2007

05.12.2009 klo 20.31

JobsOnJumala kirjoitti:
Jotenkin huvittavaa, että jonkun applen trendilaitteen pelijulkaisut saavat näin paljon uutistilaa. Laite löytyy muutamilta tuhansilta suomalaisilta,kilpailijat kattavat varmaan 90 prosenttia väestöstä mutta heille ei suoda minkäänlaista huomiota. Ilmeisesti Appleuskovaiset ovat erittäin merkittävä osa V2sen lukijakuntaa kun saavat jatkuvasti näin paljon huomiota.

Äläs nyt. iPhonelle/iPod Touchille on kuitenkin saatavilla aika perkeesti pelejä aika monenkin pelitalon takaa ja laitteestakin löytyy jonkun verran hevosvoimaa joten ei välttämättä ihan turhaa uutisoida. Myös kansainväliset pelisivut kuten Joystiq ja Kotaku listaavat nämä iPhone tapaukset melkein aina.

Itse olen kuitenkin sitä mieltä, että iPhone/iPod Touch eivät oikein sovellu KUNNOLLISEEN pelikäyttöön juurikin tuon nappien vajauden takia. Pelit jäävät useimmiten teknologiademojen/minipelien tasolle vaikka laitteen tehoilla pystyisi parempaankin. Emulaattoreiden kohdalla taas napit tulevat joko itse pelin päälle tai vievät vähintään puolet ruudusta joka on myöskin aivan perseestä.
lainaa
JobsEiOleJumala

05.12.2009 klo 20.35

iPhone ja iPod Touch on yksi ja sama alusta, kun taasen Nokiat, Samsungit ja kumppanit on kymmeniä enemmän tai vähemmän erilaisia alustoja. Ja ketä jotkut tyhmät kännykkäpelit kiinnostaa?

Ja kyllä iPhonella pelaan. Ei ole DS:ään tullut koskettua iPhonen ostamisen jälkeen.

Tulossa olevista peleistä kun puhutaan, niin Phoenix Wright on pakko mainita. Niin ja GTA: Chinatown Wars.

Ja älkää missatko Appvent Calenderia, eli joka päivä ilmainen iPhone-peli. Tänään Samurai: Way of the Warrior, joka kannattaa ehdottomasti ladata. http://appventcalendar.com/
lainaa
maddeleyne

05.12.2009 klo 22.20

Verrataanpa Nokian n-cage peleihin..

n-cage Asphalt 4: Hinta 10E
http://www.youtube.com/watch?v=UsLtMsysthE

iPhone Asphalt 4: Hinta 5E
http://www.youtube.com/watch?v=MKZJqfSiB0E

Samaa voitte vertailla ite, mut kyl iPhone hakkaa kaikki muut kännykät pelialustana!! ja jopa olisi kova haastaja, jos olisi kunnolliset pelinäppäimet,
sonyn ja nintendon käsikonsoleille.
lainaa
JK_TofuHead

05.12.2009 klo 22.20

Lisää iPhone/Touch peliuutisia. Suomesta tulee paljon hienoja tekeleitä jotka jää suurimmalta osalta ihan huomiotta. Pienet kehittäjät kun ei saa näkyvyyttä juuri millään. Ainahan se kannustaa enemmän ja enemmän yrittämään kun näkee nimensä jollain tunnetulla sivustolla. Ei taida olla vielä tässä maassa kunnon blogia iLaite uutisille (tai sitten en ole moiseen törmännyt) Jospa V2 muuttaa tämän ;)

Terveisin
Supisuomalainenkehittäjä
www.tofuhead.fi

lainaa
MaryPoppins

Rekisteröitynyt 10.02.2009

06.12.2009 klo 08.55

Kyllähän sitä tulee puzzlepelejä aina muutama minuutti kerrallaan pelattua iPhonella. Bejewelediä sitten vähän pidempäänkin... Ja kotimaista pelituotantoa joutui taas viime viikolla tukemaan, kun appstoreen tuli uusi versio Porrasturvista (Stair Dismount), ja mitä näitä nyt on ollut; ZenBound, Pajatso...

Niin, ja Beneath a Steel Sky tuli ostettua appstoresta hieman viilattuna versiona. Ja toimii ihan kivasti kosketusnäytöllä.
lainaa
JumalaaEiOle

06.12.2009 klo 13.01

JobsOnJumala kirjoitti:
Jotenkin huvittavaa, että jonkun applen trendilaitteen pelijulkaisut saavat näin paljon uutistilaa. Laite löytyy muutamilta tuhansilta suomalaisilta,kilpailijat kattavat varmaan 90 prosenttia väestöstä mutta heille ei suoda minkäänlaista huomiota.

Huvittavaa on ainoastaan se miten paljon iKateutta ja iKatkeruutta voi laite aiheuttaa joissakin epävarmoissa ja pienissa yksilöissä.

"Näin paljon uutistilaa" - paljon? Eli yksittäinen koosteuutinen silloin tällöin, hah. Jos jo itse uutisessa mainittu, että "jäävät paitsioon muiden uutisten kustannuksella" niin voisi varmaan hitusen pikkupääkopassaan miettiä ennen hölmöyksien postaamista...
"kilpailijat kattavat varmaan 90 prosenttia väestöstä" - tarkoitat varmaan DS:ää ja PSP:tä? Jopas on markkinaosuudet keksitty. Jos jotain klomppisia Series60-kännypelejä tarkoitat, niin kannattaisi varmaan suosiolla ottaa se pää hanurista esiin ja hieman tutkia asiaa.

iPhone on pelikoneena yllättävänkin kova ja pelit parhaimmillaan osuvat hyvin PSP ja DS-segmenttien väliin - tehoa, kosketusnäyttö, nettiyhteys ja sen myötä sujuva integraatio weblisukkeisiin- ja palveluihin. Tarjontaa myös löytyy laidasta laitaan - ei tuolla ole kerrassaan _mitään_ tekemistä enää minkään perinteisten kännypaskeiden kanssa.

Kannattaa kokeilla esim. Settlers, Sim City, Monkey Island SE, Zenbound sun muut, jotka pelittävät hienosti kosketusnäytön ja laitteen tehojen kanssa.

En näe mitään syytä miksei Dragon's Lair kääntyisi hyvin (joskaan "peli" ei ole koskaan mitenkään säväyttänyt, ei edes Laser Discin aikoina), Mirror's Edgessä voi olla enemmän pähkittävää kontrollien kanssa.

Uutisia vaan lisää tästä(kin) - jos hyvät pelit eivät pelkän alustan vuoksi jollekin kelpaa, niin silloin vika on pelaajassa itsessään...
lainaa
JobsEiOleJumala

06.12.2009 klo 14.28

iPhonelle on aika kiitettävästi hyviä pelejä, ja aika laajalla skaalalla vieläpä. Esimerkiksi Call of Duty: World at War: Zombies on kohtuu hyvä online FPS -peli. Modern Combat: Sandstorms sai vihdoin luvatun moninpelipäivityksen, joten siinä yksi online FPS lisää ja vielä ennen joulua tulee Nova, jossa on myös online moninpeli.

id Software myös panostaa iPhoneen aika paljon. Tähän mennessä niiltä on tullut perinteiset Wolfenstein 3D ja Doom Classic (Doom 1). Näiden lisäksi on iPhonelle suunniteltu Doom Resurrection (suosittelen) ja muillekin kännyköille tehty Wolfenstein RPG. Suunnitelmissa niillä on tuoda kaikki Doomit ja Quaket lisäosineen Quake 3:en asti ja lisäksi tehdä tulossa olevasta Ragesta erillinen peli iPhonelle.

Muita maininnan arvoisia pelejä on mm. Super Monkey Ball 1 ja 2, Real Racing ja Dungeon Hunter. Ja suomalaisista peleistä on vielä pakko mainita Soosiz, joka on maan mainio tasoloikinta.
lainaa
3r0xi0d

Rekisteröitynyt 07.08.2007

07.12.2009 klo 09.24

Täytyy sanoo että toi Real Racing on kyllä kova peli! Suosittelen ostaan. Auton ohjaus tapahtuu puhelinta kääntämällä. :)
lainaa

Kirjoita kommentti




V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova