Tuorein sisältö

Nexuiz tuo CryEngine3:n konsolien latauspalveluihin

14.07.2010 klo 18.00 | Luettu: 5005 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen


CryEngine3:a ei kovin moni pelintekijä ole vielä julistanut käyttävänsä, mutta yllättäen sillä tehty peli on saapumassa konsolien latauspalveluihin, PSN:ään ja XBLA:een. GameSpot kertoo, että aiemmin Quaken pelimoottorin päälle rakennettu Nexuiz-räiskintä löytää tiensä konsoleille CryEngine3:n komistuttamana. Pelin odotetaan saapuvan ensi talven aikana. Pelin kehittäjä Illfonic lupaa konsoliversioon myös ladattavaa lisäsisältöä.


V2.fi | Manu Pärssinen
< Molyneuxin Kate & Mi... Uusi X360 Arcade all... >

Keskustelut (4 viestiä)

xCryonic

Rekisteröitynyt 13.10.2009

14.07.2010 klo 18.21

Ja peli tulee maksamaan noin 15-20€ vaikka onkin ilmainen PC'llä -.-

Ihan varmana. koskaan mitään ilmaista PSN tai Xblaaablaahan
lainaa
Shaein

Rekisteröitynyt 13.11.2008

14.07.2010 klo 19.05

Nexuiz on kylläkin rakennettu DarkPlaces-pelimoottorin päälle joka taas on ensimmäisen Quaken moottorin rutkasti paranneltu versio. Nexuiz on GPL-lisensoitu peli.

Tämä uusi "kaupallinen versio" pelistä on aivan eri peli eri kehittäjiltä. Pulju nimeltä IllFonic osti oikeudet konsoliversioon Nexuiz-projektin perustajalta, vaikka kyseinen perustaja ei ollut tehnyt projektin eteen mitään vuosikausiin. Tämä aiheutti pelin yhteisössä suuren vastalauseen, etenkin kun pelin oikeat kehittäjät eivät edes saaneet kuulla asiasta ennen kuin kaupat oli jo tehty. Se johti jopa Nexuiz-projektin haarautumiseen. Suurin osa kehittäjistä siirtyi projektiin nimeltä Xonotic, joka on ikään kuin uudelleensyntynyt Nexuiz.

"Kaupallisen Nexuizin" kehittäjät eivät taasen lisenssisotkujen takia saaneet oikeutta käyttää suurinta osaa GPL-lisensoidusta pelistä kaupallisessa, suljetun koodin versiossaan. Tästä johtuen he joutuvat kirjoittamaan suuren osan koodista uudestaan.
lainaa
Gmith

Rekisteröitynyt 03.07.2008

14.07.2010 klo 22.49

xCryonic kirjoitti:
Ja peli tulee maksamaan noin 15-20€ vaikka onkin ilmainen PC'llä -.-

Ihan varmana. koskaan mitään ilmaista PSN tai Xblaaablaahan


No eihän se nyt helvetti sitä meinaa, jos joku haluaa tehdä paremman version pelistä isommalla budjetilla, paremmalla moottorilla, uusilla ominaisuuksilla jne, että sen pitäisi olla ilmanen vain, koska esiosa on.

Ei se Cryenginen käyttö ilmastakaan ole.
lainaa
MJR2312

Rekisteröitynyt 03.09.2007

15.07.2010 klo 00.25

Ohhoh, kylläpäs näitä kommentteja on siivottu. Mahtaa olla ensimmäinen kerta kun pääsen itsekin näkemään siivouksen vaikutukset, ja olen heti positiivisesti yllättynyt. Plussaa ylläpidolle tai jollekin muulle ahkeralle moderaattorille :] /offtopic

En ole hirveän innoissani, mutta sopivan tarjouksen sattuessa saattaisin ostaakin. Joskus kokeilin alkuperäistä peliä PC:llä enkä hirveästi pitänyt, mutta nopeatempoiset pelit silti kiehtovat ja voi olla, että jos yrittäisin uudestaan, olisin jo ihan eri mieltä.
lainaa

Kirjoita kommentti




V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova