Tuorein sisältö

Mies murhasi kolme epäiltyä X360-varasta

18.08.2010 klo 23.00 | Luettu: 17681 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen


Kotaku kertoo, että 33-vuotias Marcus Reed Louisianasta oli saanut vihiä, että kolme veljestä olisi syypäitä hänen Xbox 360:nsa katoamiseen. Miekkonen marssi 20-, 18- ja 13-vuotiaiden veljesten talolle, odotti että he saapuvat paikalle ja ampui heidät autoonsa. Nyt Reediä odottaa syyte kolmesta murhasta. Reed ei ilmoittanut poliisille konsolinsa anastuksesta eikä siitä ole ainakaan vielä löydetty todisteita.

V2.fi | Manu Pärssinen
< Molyneuxin Milo-esit... Square sai nuhteita ... >

Keskustelut (21 viestiä)

Joohanh

18.08.2010 klo 23.09

IMO tällaiset uutiset ovat aivan turhia pelisivustolla. Mies olisi voinut murhata veljekset varastetun astiasetinkin takia, ja varsinainen uutissisältö olisi pysynyt samana. Ei siis liity mitenkään peleihin tai pelaamiseen.
lainaa
maltti

18.08.2010 klo 23.18

silloinhan uutinen olisi astia-sivustolla?
tämä on minusta vain provosoiva, sivustolle hittejä hakeva uutinen, ei muuta.
lainaa
wtf_am_i_reading

18.08.2010 klo 23.28

Siis tokihan tämänkin tarkoitus on saada pitkästä aikaa kukkahattutädit valppaaksi ja taas valistamaan pelien pahuudesta ja kytköksestä saatanaan.

Ja kyseinen herrasmieshän oli TIETENKIN pelaillut äxpoksillaan PELKKIÄ kamalia TAPPOPELEJÄ joten heti on pääteltävissä näistä johtuvat lapsuuden traumat, syrjäytyminen, huumeiden käyttö pelien yhteydessä ja saatananpalvonta. Kerrottiinko uutisissa miehen myös harrastavan onanointia?

On se vaan niin julma maailma
lainaa
Hmm

19.08.2010 klo 00.09

En edes ymmärtänyt, mistä tuo Xbox oli alkuperäisesti tullut. Viranomaiset sanovat ammuskelun tapahtuneen murtovarkaudessa viedyn konsolin takia, mutta viranomaisilla ei ole näyttöä tai todisteita murtovarkaudesta..

No jaa, pistetään uutiseen pelikonsoli, niin saadaan miljoonat internetiä käyttävät pelaajat klikkailemaan uutista.
lainaa
Arcane

Moderaattori

Rekisteröitynyt 10.04.2007

19.08.2010 klo 00.12

Joohanh kirjoitti:
IMO tällaiset uutiset ovat aivan turhia pelisivustolla.


Silti näitä luetaan ja linkitetään irc-kanavilla yleensä enemmän kuin mitään muita uutisia.

Onhan se totta, että tapauksella tuskin oli paljoakaan tekemistä itse konsolin kanssa, mutta ihmiset ovat sen verran sadisteja, että näitä uutisia on ilmeisesti harvinaisen viihdyttävä lukea. Seuraavana päivänä ne on jo unohdettu, mutta ne parisentuhatta lukukertaa tekevät uutisten kirjoittajat tyytyväisiksi.

Tosin muistan itsekin vielä sen uutisen, kun X360 varas saatiin kiinni saman rakennuksen toisesta kerroksesta, kun alkuperäiselle omistajalle jäänyt ohjain sattui vielä saamaan yhteyden konsoliin. Sillä tosin olikin jo vähän enemmän tekemistä konsolin kanssa.
lainaa
Mikko

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

19.08.2010 klo 00.40

Noin tiivistetysti voidaan todeta, että seuraamme, millaisia uutisia luetaan, ja uutisoimme sen perusteella. Jos ei kiinnosta, ei tarvitse klikata, palaute menee silloin toimitukseen perille. Niin kauan kuin nämä rikosuutiset ovat aina viikon kiinnostavimmissa, niitä uutisoidaan - semmoista on kapitalisimi.
lainaa
Nappa

Rekisteröitynyt 10.04.2007

19.08.2010 klo 02.02

kyllä mä tästä uutisesta pidin, haistakaa valittajat vittu
lainaa
pumm1

Rekisteröitynyt 22.01.2008

19.08.2010 klo 07.39

Mielenkiinnolla itsekin luen näitä, vaikka eivät ehkä niin hyvin viihde-sivustolle kuulukkaan.

On se kyllä jännä kun ei osata ilman pyssyä hoitaa asioita.
lainaa
MaxLimitz

Rekisteröitynyt 18.06.2009

19.08.2010 klo 09.39

Murhat on viihdettä, ainakin peleissä.
lainaa
Dekonega

Rekisteröitynyt 28.07.2009

19.08.2010 klo 10.24

Jenkit on kyllä ihan ihmeellisiä. Jos olet tuomittu rikollinen ("aseen/vaarallisen välineen laiton käyttö"), miten sinulla voi olla yhä oikeus pitää hallussasi RYNNÄKKÖKIVÄÄRIÄ KOTONASI? Ja rynnäkkökiväärin lisäksi sinulla on vielä lisäksi hallussasi .45 KÄSIASE!

Noh, jos ei ne aseet vielä mitään. Niin miksi pelkkien huhujen perusteella menet ja murtaudut toisen kotiin etsimään esinettä jota et löydä. Ja koska et löydä sitä, niin menet metsään väijymään tien varteen ohikulkijoita ja ammut ne joita et edes tunne? Xbox voi olla todennäköisesti tässä vain kaverin hätäisesti keksimä tekosyy, koska hän ei edes ilmoittanut varkautta poliisille (Vai eikö voinut? Hän oli saanut tuomion ammuskelusta julkisella paikalla vuonna 2007).

...

Anonyymit 1, 2, 3 & 4: "V2.fi: Murhia & Videopelejä..."

Ihan hyvä pointti ja on perin ikävää, että tähän suuntaan on maailmassa menty. Asiasta uutisoinut Shreveporttimes.com kirjoitti kyllä ihan asiallisen, uhrit huomioivan artikkelin. Mutta Kotaku ja V2.fi näköjään vain herkuttelevat tällä.
lainaa
Hmm

19.08.2010 klo 11.27

Dekonega kirjoitti:
Jenkit on kyllä ihan ihmeellisiä. Jos olet tuomittu rikollinen ("aseen/vaarallisen välineen laiton käyttö"), miten sinulla voi olla yhä oikeus pitää hallussasi RYNNÄKKÖKIVÄÄRIÄ KOTONASI?

Itse en löytänyt uutisesta mainintaa, että ase olisi ollut luvanvaraisesti epäillyn hallussa, eikä hän edes laillisesti olisi asetta saanut ostettua/pitää. Laiton ase, kuten suurin osa muistakin aseista Yhdysvalloissa. Ei ne jenkit niin ihmeellisiä ole.

Lainaus:
Niin miksi pelkkien huhujen perusteella menet ja murtaudut toisen kotiin etsimään esinettä jota et löydä. Ja koska et löydä sitä, niin menet metsään väijymään tien varteen ohikulkijoita ja ammut ne joita et edes tunne?


Siis tuntemattomiahan he eivät olleet lähteen mukaan:"...Adams' were among a group of people at the house earlier",
"'...Im not sure the extent of the relationship they had."

Välimatkaa asunnoillakin oli kolmekymmentä kilometriä, joten eivät he ihan naapureita olleet, vielä vähemmän uskon, että ennestään tuntemattomia toisilleen. Vielä vähemmän uskon, että mikään pelikonsoli liittyisi tapahtumiin.
lainaa
BottiXut

19.08.2010 klo 12.05

Ps3:sen takia olisi tuskin ampunut tyyppejä, mutta Boxin veivät. Hulluja kun anastavat kuningas konsolin.
lainaa
Dekonega

Rekisteröitynyt 28.07.2009

19.08.2010 klo 12.19

Hmm kirjoitti:
Välimatkaa asunnoillakin oli kolmekymmentä kilometriä, joten eivät he ihan naapureita olleet, vielä vähemmän uskon, että ennestään tuntemattomia toisilleen. Vielä vähemmän uskon, että mikään pelikonsoli liittyisi tapahtumiin.


Hyviä huomioita teit ja kiitos korjauksista. Minäkään en usko, että mikään pelilaite liittyisi tapahtumiin. Jotain muuta tässä on kyllä takana.
lainaa
VMV

19.08.2010 klo 12.22

Dekonega kirjoitti:
Jenkit on kyllä ihan ihmeellisiä. Jos olet tuomittu rikollinen ("aseen/vaarallisen välineen laiton käyttö"), miten sinulla voi olla yhä oikeus pitää hallussasi RYNNÄKKÖKIVÄÄRIÄ KOTONASI? Ja rynnäkkökiväärin lisäksi sinulla on vielä lisäksi hallussasi .45 KÄSIASE!


Pari juttua:

-Rynnäkkökivääri on kivääri, jolla voi ampua sekä kerta- että sarjatulta. Sarjatuliaseen hankkiminen laillisesti on suurimmassa osassa jenkkilää mahdotonta/vaikeaa/kallista. Jossain osavaltioissa ja tietyin edelletyksin se kyllä onnistuu. Ns rynnäkkökiväärien kertalaukausversioita saa toki paljon vapaammin, mutta ne ovatkin sitten vain puoliautomaattikivääreitä.

-Kuten tulikin jo ilmi, "jenkit" ei ole erityisen homogeeninen yhteisö (lol, sanoin homo...). Se mikä jossain osavaltiossa on esim aseiden suhteen jokapäiväistä ja normaalia (esim aseen kantaminen julkisella paikalla), on jossain toisessa osavaltiossa ankarasti kiellettyä. Tosin sikäläinen korkein oikeus on vastikään linjannut että osavaltiot eivät saa rajoittaa aseiden hallussapitoa, mutta esim hankkimis ja kantamiskäytännöt vaihtelevat suuresti.

-.45 kaliiperin käsiase kuuluu olennaisena osana amerikkalaisuuteen ja heidän historiaansa ja siten jo osana kulttuuriin. .45 Colt-revolverit olivat suuressa osassa lännen valloituksessa ja 1911- malliset .45 Auto-pistoolit ovat olleet jenkkiarmeijan käsiaseena neljässä sodassa (maailmansodat, Korea, Vietnam). Koko .45- villitys on jenkeissä pitkälti historiallista, koska itse kaliiperi alkaa olla jo pahasti vanhentunut eikä edes erityisen tehokas. Onhan se murkula iso ja painava, mutta hidas ja läpäisyltään keskinkertainen.

Siitä olen kyllä ihan samaa mieltä että tuomituilla rikollisilla ei pitäisi olla laillisia aseita missään päin maailmaa. Se kuitenkin ihmetyttää että koska monella tuomitulla rikollisella on kuitenkin niitä laittomia aseita, niin miksi lainkuuliaiset kansalaiset eivät saa esim täällä meillä Suomessa puolustaa itseään laillisilla tuliaseilla. Porvoossakin olisi tullut ainakin ruumis tai pari vähemmän jos uhriksi päätyneellä porukalla olisi ollut mahdollisuus puolustaa itseään huvikseen murhaavaa sekopäätä vastaan.
lainaa
Hmm

19.08.2010 klo 13.48

VMV kirjoitti:
Se kuitenkin ihmetyttää että koska monella tuomitulla rikollisella on kuitenkin niitä laittomia aseita, niin miksi lainkuuliaiset kansalaiset eivät saa esim täällä meillä Suomessa puolustaa itseään laillisilla tuliaseilla. Porvoossakin olisi tullut ainakin ruumis tai pari vähemmän jos uhriksi päätyneellä porukalla olisi ollut mahdollisuus puolustaa itseään huvikseen murhaavaa sekopäätä vastaan.


Eli sammutetaan tuli tulella?
Voitko kertoa, kuinka monesti elämässäsi on tullut tilanne, jossa olisit tarvinnut puolustaa itseäsi ampuma-aseella?...
Suomessa noin puolet ampuma-aseilla tehdyistä henkirikoksista kuitenkin tehdään laillisilla aseilla, haluatko siis sitä prosenttia korkeammaksi?
Teräaseilla ja käsin tehdään enemmistö henkirikoksista Suomessa, ampuma-aseet ovat vasta kolmantena listalla. Jos jokaisella teräaseen omistajalla olisi ase, olisit luultavasti tyytyväinen?
Lainaus:
Porvoossakin olisi tullut ainakin ruumis tai pari vähemmän..

Jokelassa ja Kauhajoella olisi tullut ainakin ruumis tai pari vähemmän ilman laillisia aseita.

Mutta toisaalta, kansainvälisesti (ampuma)aseiden hallussapitolakeja ja rikostilastoja vertailemalla ei voi vetää suoria johtopäätöksiä aseiden määrän ja rikosten laadun suhteen. Pääperiaate kuitenkin on, että mitä enemmän ampuma-aseita sitä enemmän ampuma-ase rikoksia.
lainaa
Execta

Rekisteröitynyt 10.04.2007

19.08.2010 klo 14.11

Jos tyypillä olis ollut jotain omia täysin pitäviä todisteita (esim. nähnyt kun konsoli vietiin ja näki tekijät), niin olisin ymmärtänyt jos olis tehnyt mieli vähän kopistella jätkiä. Mut että meni ja ampu kaikki ilman mitään todisteita(?)... Noh, onnea loppuelämäänsä.
lainaa
tagman

Rekisteröitynyt 04.11.2007

19.08.2010 klo 15.23

Mietin että aika usein on XO mukana näissä ammuskelu tapauksissa, mutta sitten muistin: Amerikka. XO on siellä suositumpi kuin PS3 ja ongelmathan tunnetusti ratkaistaan siellä asein. Wiillä taas pelaa lähinnä Oprahin katsojat jotka ovat rauhallisempaa sakkia.
lainaa
Echou

Rekisteröitynyt 02.11.2008

19.08.2010 klo 15.41

"Minun Codia ette perkele vie!"
lainaa
kapitalisti

19.08.2010 klo 17.57

Mikko kirjoitti:
Noin tiivistetysti voidaan todeta, että seuraamme, millaisia uutisia luetaan, ja uutisoimme sen perusteella. Jos ei kiinnosta, ei tarvitse klikata, palaute menee silloin toimitukseen perille. Niin kauan kuin nämä rikosuutiset ovat aina viikon kiinnostavimmissa, niitä uutisoidaan - semmoista on kapitalisimi.

Suosittelen postaamaan pornoa tuolloin
lainaa
VMV

20.08.2010 klo 02.33

Hmm kirjoitti:

Voitko kertoa, kuinka monesti elämässäsi on tullut tilanne, jossa olisit tarvinnut puolustaa itseäsi ampuma-aseella?...

Pari. Tosin niistä Suomessa vain yksi kerta. Sekin riitti.
Hmm kirjoitti:

Suomessa noin puolet ampuma-aseilla tehdyistä henkirikoksista kuitenkin tehdään laillisilla aseilla, haluatko siis sitä prosenttia korkeammaksi?

Haluaisin että henkirikoksia ei tehdä lainkaan.
Hmm kirjoitti:

Teräaseilla ja käsin tehdään enemmistö henkirikoksista Suomessa, ampuma-aseet ovat vasta kolmantena listalla. Jos jokaisella teräaseen omistajalla olisi ase, olisit luultavasti tyytyväinen?

Jokaisella teräaseen omistajalla ei tarvitse olla asetta. Niillä jotka ovat tuomittuja väkivaltarikoksista tai muuten sopimattomia aseen haltijoiksi. Ei minulla ole mitään sitä vastaan että vaikka jokaisella lainkuuliaisella teräaseen omistajalla olisi ase. Tunnen monia jotka harrastavat molempia.
Hmm kirjoitti:

Jokelassa ja Kauhajoella olisi tullut ainakin ruumis tai pari vähemmän ilman laillisia aseita.

En vetäisi noin hätäisiä johtopäätöksiä. Myyrmannissa tehtiin paljon ruumiita ja vahinkoa kokonaan ilman aseita. Jollain nekin sekopäät olisivat suunnitelmansa toteuttaneet, laillisia aseita tai ei. Jos punaiset autot kielletään niin punaisilla autoilla aiheutetut onnettomuudet laskevat, mutta laskeeko niiden kokonaismäärä?
Hmm kirjoitti:
Mutta toisaalta, kansainvälisesti (ampuma)aseiden hallussapitolakeja ja rikostilastoja vertailemalla ei voi vetää suoria johtopäätöksiä aseiden määrän ja rikosten laadun suhteen. Pääperiaate kuitenkin on, että mitä enemmän ampuma-aseita sitä enemmän ampuma-ase rikoksia.


Tämäkään ei ole näin yksinkertaista. Paljon laittomia aseita yleensä korreloi suoraan ampuma-aserikosten määrän kanssa. Laillisten aseiden määrä ei niinkään. Englannissa sekä tuliase- että teräaseväkivalta lähti valtavaan nousuun heti sen jälkeen kun käsiaseet ja puoliautomaattiset kiväärit kiellettiin kokonaan ja kerättiin pois. Jenkeissä aserikoksia tehdään eniten niissä osavaltioissa joissa on tiukimmat aselait ja vähiten sallivimmissa osavaltioissa.

Yksi (jä tämä on tärkeää) asia joita aseiden vastustajat eivät suostu millään sisäistämään on se, että aseellinen itsepuolustus ei tarkoita sitä että jos joku tulee kadulla vittuilemaan niin se ammutaan saman tien kuoliaaksi. Jos kuvitellaan esim tilanne että joku aikoo ryöstää sinut veitsellä uhaten (kuten itselleni kävi Portugalissa, sinne meni lompsa, kamera ja kännykkä). Jos siinä tilanteessa vetää aseen esiin niin useampi pahis antaa olla ja lähtee pois, eikä kummallekaan osapuolelle käy mitään. Mutta koska yleinen ilmapiiri on asevastainen yleensä uutisoidaan vain ne tapaukset joissa joku (yleensä uhri itse) on päässyt hengestään. Ei niitä (maissa joissa itsensä puolustaminen ei ole rikos) moninkertaisesti yleisempiä aseenkäyttötilanteita joissa kukaan ei loukkaannu eikä asetta edes laukaista.
lainaa
Hmm

20.08.2010 klo 21.50

VMV kirjoitti:

Pari. Tosin niistä Suomessa vain yksi kerta. Sekin riitti.
[/quote]
Eli suomeksi sanottuna ei ole. Jos siis et kirjoita vankilasta tjsp. Hätävarjelun liioitteluna olisit luultavasti saanut tuomion, ampuminen itsepuolustuksena kun on aika, köh, epätodennäköistä ja usein tuomittavaa.

Lainaus:

Ei minulla ole mitään sitä vastaan että vaikka jokaisella lainkuuliaisella teräaseen omistajalla olisi ase.

Juu, jokainen ihminen on lainkuuliainen kunnes täyttää 15.

Lainaus:

Myyrmannissa tehtiin paljon ruumiita ja vahinkoa kokonaan ilman aseita. Jollain nekin sekopäät olisivat suunnitelmansa toteuttaneet, laillisia aseita tai ei. Jos punaiset autot kielletään niin punaisilla autoilla aiheutetut onnettomuudet laskevat, mutta laskeeko niiden kokonaismäärä?

Eli pitääkö näiden sekopäiden elämää helpottaa ja antaa heille aseita?
Jos autot kielletään, putoaako auto-onnettomuudet? "Kyllä ne ihmiset jollain törmäilevät", vai? Jos ampuma-aseet kielletään, niin tuskin henkirikosten kokonaismäärä huomattavasti laskisi, mutta ainakin minä juoksen puukkoa karkuun mielummin, kuin luotia.

Lainaus:

Englannissa sekä tuliase- että teräaseväkivalta lähti valtavaan nousuun heti sen jälkeen kun käsiaseet ja puoliautomaattiset kiväärit kiellettiin kokonaan ja kerättiin pois.

Japanissa ei. Vielä tänäkään päivänä.
1996-2000 rikollisuus yleisesti laski Britanniassa 2 prosenttia, aikana jolloin käsiaseet kiellettiin. Suomessa taas rikollisuus nousi 17% samassa ajassa.. Ja muutenkin suhteutettuna väkilukuun, Britanniassa ampuma-aseella tehtyjen henkirikosten määrä on suhteellisen pieni. Vrt. Britannia vuonna 1998 (HETI sen jälkeen kun..) prosentti 0,09.. Suomen taas 0,43..

Lainaus:

Jenkeissä aserikoksia tehdään eniten niissä osavaltioissa joissa on tiukimmat aselait ja vähiten sallivimmissa osavaltioissa.

Niinkö? 5 osavaltiossa, jossa tehdään eniten henkirikoksia ampuma-aseella ei vaadita lupaa ei rekisteriä, kunhan menet vain ja ostat ja tapat.. 5:ssä vähiten taas luvat tarvitaan, noin yleisesti.

Yksi (jä tämä on tärkeää) asia joita asefanaatikot eivät suostu millään sisäistämään on se, että jos sillä metsästäjä von mettelbergillä pitää olla oikeus kantaa asetta, niin automaattisesti myös sillä katuojassa spiidiä naama kurassa vetävällä on sama oikeus. Ja suurin osa luvattomista aseista on alun perin luvallisia, joku iloinen kaveri vain on keksinyt myydä sen eteenpäin.
Ymmärrän aseenkanto-oikeuden jossain afganistanissa ja somaliassa, mutta ei täällä suomessa.

Lainaus:
Ei niitä moninkertaisesti yleisempiä aseenkäyttötilanteita joissa kukaan ei loukkaannu eikä asetta edes laukaista.

Voitko jollain tapaa todistaa, että tämä on yleisempää? Tällainen aseiden vilauttelu?
Siis muuten, kuin kaupan kassalla rahaa haettaessa tai aseellisessa ryöstössä?

"(maissa joissa itsensä puolustaminen ei ole rikos)"
Itse olen elänyt elämäni niin, ettei kukaan jonka olen koskaan tuntenut, ole tarvinnut tappaa toista tai edes uhata tappamisella. Ja olen sentään asunut USA:n osavaltiossa, jossa tapahtuu 5. eniten aseellisia henkirikoksia.
lainaa

Kirjoita kommentti




V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova