Tuorein sisältö

Tulevaisuudessa vain yksi konsoli?

23.10.2007 klo 16.59 | Luettu: 12373 kertaa | Teksti: Matti Lintula


Silicon Knightsin perustaja Denis Dyack kertoo Official Xbox Magazinen haastattelussa tulevaisuudenvisioistaan. Dyackin mukaan yhteinen standardi eri pelikonsoleiden välillä olevan kuilun umpeen kuromiseksi on mahdollinen, jopa välttämätön. Dyack lupaa pelien laadun paranevan kehityskustannusten laskiessa. Nykyään monen alustan pelit joudutaan kehittämään kalliiseen hintaan usean pelistudion voimin parhaimmillaan jopa viidelle eri laitteelle.

Myös Electronic Artsin kansainvälisen julkaisutoiminnan toimitusjohtaja Gerhard Florin kertoi taannoin BBC:lle vastaavanlaisia visioita yhdestä avoimen standardin kehitysalustasta. Dyack painottaa nykyisen tilanteen olevan erittäin hankala pienemmille pelinkehittäjille. Kun Microsoft, Sony ja Nintendo voivat omata yhtä suuren markkinaosuuden, on pienen pelitalon vaikea päättää mille alustalle pelejä kehittää.

"Yhden konsolin tulevaisuus on jotakin, jota emme voi välttää - onneksi se on tulevaisuus, jossa kaikki voittavat", Dyack hehkuttaa. Dyack ja Florin eivät ole ainoat kehittäjät jotka unelmoivat yhdestä konsolialustasta. Aiemmin myös God of Warin ohjaaja ja Sonylla työskennellyt David Jaffe ennusti vastaavaa tulevaisuudenkuvaa.

Lähde: Next Generation

V2.fi | Matti Lintula
< Supreme Commander sa... Koristele MySpacesi ... >

Keskustelut (16 viestiä)

Demonoid

Rekisteröitynyt 13.08.2007

23.10.2007 klo 17.30

Tulevaisuudessa kaksi konsolia

1. Joka on mahdollisimman moni puolinen viihde keskus ja muistuttaa loppujen lopuksi tietokonetta joka on keskitetty pelaamiseen ja muuhun viihteeseen, ei työntekoon.

2. On lapsekkaampi, nintendo wiin tyyliin, joka on yksinkertaisempi ja lapsille sopiva, koska 1-kohdan konsolilla on vaikea oppia pelaamaan konsoli pelejä, panostaa innovatiivisuuteen, ei tehoihin.

Toki on sitten vielä näiden hybridi, jossa on molemmat.
lainaa
Roni

23.10.2007 klo 17.42

"jossa kaikki voittavat (paitsi kuluttajat)" Kun ei ole kilpailua, voidaan konsolin ja pelien hinnat laittaa ihan lonkkatuntumalta. Mikäs siinä sitten kun ei ole vaihtoehtona kuin se yksi. Monopolit on aika huono kuluttajalle, kilpailu se ne hinnat kurissa pitää ^^ över and out
lainaa
bloblo

Rekisteröitynyt 11.04.2007

23.10.2007 klo 17.54

Roni kirjoitti:
Kun ei ole kilpailua, voidaan konsolin ja pelien hinnat laittaa ihan lonkkatuntumalta. Mikäs siinä sitten kun ei ole vaihtoehtona kuin se yksi.
Jättää ostamatta (ja hankkii tietokoneen), jolloin hintoja on melkeinpä pakko laskea. Mutta tottahan se on, että monopoliasema on huono homma kuluttajalle.
lainaa
Ana

23.10.2007 klo 18.24

Saattaisi siin myös sillein olla että joukko pelien julkasijoita kehittää halvan pelilaitteen jolla sitten myyvät pelejä ja sillä saavat voittoa. Laite tuskin olisi niin laadukas kun nykysiset jotta hinta olisi tarpeeksi matala ja sen kaikille saisi laitettua. Sillä sitten olisi iso käyttäjäkunta ja pelimyynnit huimia samalla kun pelien kehitys olisi tehty helpoksi ja halvemmaksi.
lainaa
Silverblade

Rekisteröitynyt 04.04.2007

23.10.2007 klo 18.27

En usko, että tuo yhden konsolin unelma toteutuu. Tuskin microsoft, sony tai nintendo näkee tuota hyvänä vaihtoehtona, kun tälläkin hetkellä koneet tahkoavat rahaa hyvää tahtia. Miksi jakaa tämä rahasampo? Toki rahat menevät nytkin eri pusseihin, mutta kilpailu pakottaa kehittämään laitteita entisestään. Tuskin Wiitä, DS:ää tai muita innovaatioita oltaisiin nähty vielä, jos nintendon monopoliasema NES ajoista olisi jatkunut.
lainaa
Demonoid

Rekisteröitynyt 13.08.2007

23.10.2007 klo 18.37

Kun miettii, Playstation ja nintendon koneet riittäisivätkin... Juuri aijempaan sanomaani voi istuttaa nämä, nintendo ja sony eivät konsoleiden suhteen oikein kilpaile, koska ne ovat kummatkin eri pelaaja ryhmälle suunnattu.
lainaa
Konsolimies

23.10.2007 klo 21.13

Demonoidilla ei edes paista läpi Xbox viha kun se lukee otsassa.

Microsofthan on käyttänyt paljon rahaa ja sovitellyt paljon yhteistyötä että saisi laajennettua käyttäjäkuntaansa.

Itse haluaisin markkinoille neljännen konsolin joka olisi Nintendolle kilpailija
lainaa
Niilomaan

23.10.2007 klo 22.31

Siis nuo kaikkihan tarkottavat yhdellä alustalla käytännössö PC:tä, josta ei maksettaisi Windows-veroa. Eli peli tehtäisiin toimimaan kaikilla, mutta kalliinpi laite tunnistettaisiin ja se pyörittäisi peliä korkeimmin detailein. Tuo tosin tarvitsee vielä vähän kehitystä, että heikoinkin kone jaksaa pyörittää laajimpia pelejä ja että yhdelle medialle pystytään painamaan niin eri tekstuurit, ohjaukset kuin muutkin pienet hienoudet.

Käytännössä siis kohdassa "System Requirements" lukisi..
PC (kasa pieniä detaileja)
MS HoleyBox 4.5 (tai uudempi)
Sony P*SS 5 (tai uudempi)
Nintendo *ay! 8.2 (tai uudempi)

Tosin eipä tule tapahtumaan, koska laitevalmistuksella ei rahaa tehdä. Se tahkotaan lisenssimoskasta. Pelien tekijät voivatkin aina äänestää lompakollaan ja kieltäytyä tekemästä pelejä muille kuin PC:lle. (Molempien Xboxien omistajana en siitä tosin pitäisi.)

PS. Se on muuten "yay".
lainaa
turhaa

24.10.2007 klo 03.13

Ei. Tule. Toteutumaan. Ikinä.

Ei milloinkaan.

lainaa
000

24.10.2007 klo 08.41

Kilpailu = kehitystä
lainaa
Kimitri

Rekisteröitynyt 22.04.2007

24.10.2007 klo 10.44

Pitää toki muistaa, että yksi standardi != yksi konsoli. Pelejä voidaan kehittää toimimaan jollakin standardilla, mutta samalla laitevalmistajat voivat tehdä laitteita, jotka kaiken muun ohessa pyörittävät näitä cross platform -standardin pelejä.

Ei muuta kuin Java VM:n tapaisella ympäristöllä vain kehittelemään alustariippumattomia huippusaavutuksia. :)
lainaa
zeroic

Moderaattori

Rekisteröitynyt 10.04.2007

24.10.2007 klo 11.24

Tuossa yhden konsolin ja yhden rajapinnan erossa on vaan se huono puoli tässä jutussa, että jos laitekantakin on kirjavaa, on lopputuloksena PC:n kaltainen päivityshelvetti. Mutta mikäli laitteiden tehot ja perusominaisuudet olisi standardoitu, voisi laitevalmistajat joko kilpailla hinnalla tai lisäominaisuuksilla, jolloin markkinoilla riittäisi tilaa usealle valmistajalle, mutta tehoerot koneiden välillä kaventuisivat.

Pelien hinnathan pysyisivät alhaalla koska pelibisnes pysyisi erittäin kilpailtuna juuri sen takia, että tuon jälkeen kaikki julkaisijat kisaisivat saman kakun siivuista. Tällä hetkellä etenkin PS3:lla julkaisija voisi laittaa sille odotetulle jumalpelilleen hinnaksi vaikka sata euroa, koska kaikkien laitteen hankkineiden se on kuitenkin lähes pakko ostaa tarjonnan ollessa melko laihaa.
lainaa
Thilli

Rekisteröitynyt 22.09.2007

24.10.2007 klo 15.36

itse uutinen kirjoitti:

Nykyään monen alustan pelit joudutaan kehittämään kalliiseen hintaan usean pelistudion voimin parhaimmillaan]b/] jopa viidelle eri laitteelle.


Typerää "pilkun" viilausta, mutta olisikohan tuossa parempi olla pahimmillaan.

Ja tuohon "yksi yhteinen alusta" paskaan en menisi uskomaan.
lainaa
Arcane

Moderaattori

Rekisteröitynyt 10.04.2007

24.10.2007 klo 19.26

...Phantom, anyone?
lainaa
Kuuleri

Rekisteröitynyt 22.07.2007

24.10.2007 klo 22.08

bloblo kirjoitti:
Roni kirjoitti:
Kun ei ole kilpailua, voidaan konsolin ja pelien hinnat laittaa ihan lonkkatuntumalta. Mikäs siinä sitten kun ei ole vaihtoehtona kuin se yksi.
Jättää ostamatta (ja hankkii tietokoneen), jolloin hintoja on melkeinpä pakko laskea. Mutta tottahan se on, että monopoliasema on huono homma kuluttajalle.
Kerroppas minkälainen monopoliasema tästä syntyisi? Ei minkäänlaista, valmistajia voisi olla useita, jotka kehittävät laitteita saman standardin ympärille. Vai näkyykö pc:lla monopoliaseman omaavia yrityksiä? tai tv valmistajissa? dvd soittimien valmistajissa? Monopoliasemaan ei mikään yritys tässä tilanteessa pääsisi. Se on asian hienous.
lainaa
Hampurilaisrosvo

24.10.2007 klo 23.55

Yhdyn täysin Kuulerin mielipiteeseen. Tämän avulla Ms, Sony ja Nintendo voisivat kilpailla tosissaan peleillä ja kukin voisi näyttää parhaimman osaamisensa pelien saralla siitähän tässä on kyse................eikö?
lainaa

Kirjoita kommentti




V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova