Tuorein sisältö

Magic the Gathering muuntuu ilmaiseksi taktiikkapeliksi

16.01.2011 klo 17.00 | Luettu: 6801 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

Magic the Gathering -korttipeli ei ole enää suosionsa huipulla, joten sille etsitään uusia väyliä. Kotaku kertoo, että tulossa on Magic The Gathering: Tactics, joka on selaimessa pelattava peli. MtG:T on taktinen taistelupeli, jonka pelaaminen on ilmaista, ellei halua osallistua turnauksiin. Peliä työstää Sony Online Entertainment ja sen pitäisi ilmestyä lähikuukausina PC:lle ja PS3:lle.




V2.fi | Manu Pärssinen
< Tältä näyttää Kingdo... Listalla tänään: van... >

Keskustelut (4 viestiä)

rhct2665784mch23uh3c

16.01.2011 klo 17.14

Magic the Gathering: Duels of the Planewalkers on kyllä hyvä :P Toivottavasti tämäki onnistuis
lainaa
Kaheso

16.01.2011 klo 21.03

Hyvin ollaan taas ajan tasalla! Peli julkaistaan tiistaina 18.1 ja peliä pelataan kaiken lisäksi ihan clientilla. Yksinpelin 1 chapteri joka sisältää 5 tehtävää on ilmainen. Kaikki muu maksaa.
lainaa
Asdf

17.01.2011 klo 06.54

Miksi tätä sarjaa raiskataan jatkuvasti huonoilla peleillä?

Magic the Gathering on keräilykorttipeli, joka painottuu oman pakan rakentamiseen. Kortteja on ~12 000 ja pakan rakentamisessa keskeistä on korttien väliset synergiat ja niiden mahdollistamat combot, sekä todennäköisyyslaskenta.

Itse pelaaminen on aina ennalta-arvaamatonta, koska säännöt eivät rajoita sitä, mitä kortit voivat tehdä. Tämän takia etenkin extended-sarjassa voi tapahtua mitä eriskummallisimpia asioita, kun yksi siirto voi johtaa kymmeneen erilaiseen efektiin muissa korteissa. Pelit voivat kestää minuuteista tunteihin.

Esim. Duels of the Planewalkers kusi koko idean päälle, tarjoamalla pari _valmista_ pakkaa, joihin pystyit vaikuttamaan ihan vähän. Tämä johtaa siihen, että paino pelillä siirtyy kokonaan tuuriin, eikä pakanrakennustaitoihin.

Pelit menivät nopeasti tylsäksi, kun kaikki mahdolliset tapahtumat peleissä tulee nähtyä muutaman pelikerran aikana. Pelasin kyseistä peliä muutaman kerran ja vaikka siinä olevat puzzlet olivatkin aika mielenkiintoisia, niin turhauduin välittömästi oman vaikutusvallan puuttumiseen.

Sen sijaan Magic Online on ainoa videopeli, joka oikeasti simuloi tätä korttipeliä. Siitä löytyy sama syvyys kuin alkuperäisestä pelistä ja plussana vielä se, että sinun ei tarvitse tietää / lukea tsiljoonaa erilaista erityissääntöä ja -mekaniikkaa pelataksesi. Peli hoitaa säännöt, laskemisen ja "kirjanpidon" pelaajien puolesta, niin nämä voivat keskittyä oikeasti siihen pakan rakentamiseen ja taktikointiin. Negatiivinen puoli on kuitenkin se, että kortit maksavat älyttömästi ja grafiikat, sekä käyttöliittymä ovat vuodelta nakki. Peli julkaistiin ~9 vuotta sitten ja vaikka sitä on päivitetty rankasti, niin ikä näkyy.

Tekisivät Magic Onlinesta uuden version, suunnilleen samalla käyttöliittymällä kuin Duels of the Planewalkersin, mutta ilman turhia animaatioita ja paremmilla pakanrakennustyökaluilla. En kaipaa mitään MtG:Tacticsia!

lainaa
Yäääää

17.01.2011 klo 16.27

Samaa mieltä Asdf, vanha microprosen shandalar oli loistava peli. Tuo pakan tekeminen täysin vapaasti on se mtg koko juttu.
lainaa

Kirjoita kommentti




V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova