Tuorein sisältö

Viisitoista vuotta Resident Eviliä

05.04.2011 klo 20.01 | Luettu: 18800 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

Saako otsikko tuntemaan itsesi vanhaksi? Totta se vain on, ja juhlatraileri esittelee Resident Evilin taivalta ja hieman tulevaisuuttakin.


V2.fi | Manu Pärssinen
< Anonymous roimii Son... Nyt Portalin turret ... >

Keskustelut (17 viestiä)

sakke

05.04.2011 klo 20.15

ei voi pitää paikkaansa ku se eka leffaki tuli vast joskus 2005
lainaa
Miika_-

Rekisteröitynyt 30.10.2008

05.04.2011 klo 20.17

Voi että miten tuli hyviä muistoja mieleen :).
lainaa
auh

05.04.2011 klo 20.30

RE-sarja tosin lopetettiin 1999.
lainaa
neekerinkulli

05.04.2011 klo 20.32

final fantasyä kauemmin
lainaa
Zombivaa

05.04.2011 klo 20.33

Itse pidän ehkä parhaana ykkösen remakea, jättäisi jo hetkeksi tuon 4 rauhaan.
lainaa
teh_true_fan

05.04.2011 klo 20.34

Sarjan viimeiseksi jäänyt osa, Resident Evil 3: Nemesis, julkaistiin vuonna 1999.
lainaa
Zombivaa

05.04.2011 klo 20.42

http://www.youtube.com/watch?v=xXutugd67DA&feature=relate on tämä alkuperäinen rööki intro kova RE1sestä :D
lainaa
jej

05.04.2011 klo 20.53

Meh.. Saisivat tehdä kunnon overhaulit Code Veronicasta ja RE4:stä, jos nyt on pakko ylipäätänsä lähtä mukaan koko remake rumbaan. Nelosen graafinen anti pärjää tosin nykymittapuulla ihan hyvin muutenkin, mutta risoo tuollaiset "tsiigatkaa - tarkempi reso = HD" versiot.

Muuten alkaa tuntua vähän lypsämiseltä koko homma..
lainaa
Dixi

05.04.2011 klo 21.57

Itselle ainakin tuo ja monelle muullekkin Xbox-pelaajalle RE4 ja Code Veronica on ihan uusiakin tuttavuuksia. Tulee todellakkin hankittua :)
lainaa
Arcane

Moderaattori

Rekisteröitynyt 10.04.2007

05.04.2011 klo 22.16 1 tykkää tästä

teh_true_fan kirjoitti:
Sarjan viimeiseksi jäänyt osa, Resident Evil 3: Nemesis, julkaistiin vuonna 1999.


Pidän hiukan kummana, ettei "truu fanille" kelpaa Zero tai Remake, jotka ovat molemmat sarjan parhaasta päästä.

Operation Raccoon City kiinnostaa itseäni suuresti, vaikka pienet epäilykset on sarjan nykysuuntauksesta.
lainaa
kukkeliskuu

05.04.2011 klo 22.42

Arcane kirjoitti:
teh_true_fan kirjoitti:
Sarjan viimeiseksi jäänyt osa, Resident Evil 3: Nemesis, julkaistiin vuonna 1999.


Pidän hiukan kummana, ettei "truu fanille" kelpaa Zero tai Remake, jotka ovat molemmat sarjan parhaasta päästä.

Operation Raccoon City kiinnostaa itseäni suuresti, vaikka pienet epäilykset on sarjan nykysuuntauksesta.


Itselle ei ainakaan mikään ressa ole kelvannut RE 3:n jälkeen. Code Veronica X oli vielä pelillisesti aivan ok. Mainitsemiasi pelejä Zero ja Remake en ole kokeillut, jäänyt kyl huomaamatta -tosin en ole tryy fani. :)
lainaa
kakkerlak

Rekisteröitynyt 11.04.2007

05.04.2011 klo 23.07

Kyllä sen Resident Evil 4:nkin voi lukea sarjaan. Resident Evil 4 oli erilainen piristysruiske pelisarjalle. Tunnelma oli kohdillaan, toisin kuin Resident Evil 5:ssa. Kelpoyllätys se oli, kun tarkoitus oli saada Resident Evil Outbreak #2 lahjaksi silloin muinoin kun tuo ei kinostanut ja sitten tuli se reilut 10 kertaa kuitenkin läpäistyä.:) Ei tässä toki kauhunelementtejä muuten ollut kuin aavemmaisella tunnelmalla, pakokauhulla ja parilla muulla kohtauksella.

Vähän kyllä hölmöä, että espanjalaisen pikkukultin palvoma Las Plagas löytyikin myös Afrikasta. Tokihan se jotenkin selitettiin, mutta olisi idea ollut parempi pitää uniikkina. Resident Evil 5:n enää katso millään tapaa palvelevan faneja tai edes kuuluvan sarjaan, muuten kuin nimellänsä ja henkilöillänsä (jotka nekin jenkkimachoja).

Elokuviinkin, siihen viimeisimpään, piti sitten noita Las Plagas -parasiitteja tunkea. Ykkönen leffoista oli jees, kun se ei millään tapaa sinällään raiskannut pelisarjan juonta (loppua vähän lukuunottamatta). Myös Regeneration oli ihan jees.

Remakeista en sano mitään, mutta alkuperäiset ovat kyllä kultaa. En välttämättä haluaisi nähdä RE 2 ja RE 3 -pelejä uudistettuna, mielummin uutta sarjalle uskollista häröilyä kyseisissä ympäristöissä... en nyt tarkoita tätä tulevaa settiä, vaikka tokihan sekin voi yllättää. Aikajana pitäisi ottaa huomioon tarkasti, sillä kun samoja maamerkkejä kaupungissa kohtaa niin sitä alkaa miettimään, että hetkonen... tuo ei ollut tuossa.:) Ei se ravaaminenkaan aikoinaan pahasta ollut. Pikemminkin ravaaminen loi tunnelmaa, kun ympäristöt olivat vähän muuttuneet. Kun esimerkiksi RE 3:ssa palasi alkuunpäin, oli alue muuttunut aika paljonkin.

Code Veronicaa muutaman kerran olen pelannut ja aika loppuun jumittunut. Hieno peli ja palvelee sarjan faneja, mutta jostain syystä jäänyt vähän varjoon. Ei tosin parhautta, mutta tunnelma on onnistunut.

Outbreakit ovat sitten kultaa. Vähän harmi kyllä kun moninpelit loppuivat, enkä niitä päässyt koskaan pelaamaan. Käytännössähän kyseessä oli todella hyvin toteutettu co-op kunnon tarinalla. Outbreakit tuli tahkottua lukuisia kertoja silti läpi tönkkötekoälynkin kanssa. Tämän lisäksi ainoita vittumaisia tekijöitä olivat hajoavat esineet, tavaratila ja aikaraja. Tunnelma, eeppisyys ja vaihtelevat ja hienot ympäristöt kyllä korvasivat nämäkin puutteet - helpommilla tasoilla ne eivät olleet niin vittumaisia.

Mutta muutama häiritsevä asia on kyllä pakko vielä sanoa nykylinjasta:
- Aseita ei ole kiva päivittää yliluonnollisiksi tai statsipohjalta maagisesti, pikemminkin osina Blood Money -tyyliin.
- Los Ganados (?), eli ne Las Plagas -parasiitin hallitsevat ihmiset eivät ole zombeja. Ne ovat niitä Ganadoseja, eikä niitä pelissä (RE4) missään vaiheessa kutsuta zombeiksi. Kuollut ihminen + t-virus ja parasiitin hallitsemat ihmiset eivät ole sama asia.
- Aikajana kusee vähän, tosin lähinnä ainoastaan Raccoon Cityn ympäristössä.
- Lisää ravaamista putken sijaan. Tehkää useampi putki ja pistäkää vaikka kerran pari ravaamaan, niin tulee sitä seikkailufiilistäkin. Täysin avoin ei välttämättä ole hyvä, toki vallan hieno idea zombiselviytymiselle kaupungissa.
- Vanhempia pelejä saisi kunnioittaa siltä saralta, että hahmoja ei kierräteltäisi liikaa.
- Nykylinja vittuun. Agentit, kung-fut ja jättiläismäiset salaliitotkaan eivät ehkä kuulu sarjaan. Aluksi kuljettiin (lähes)tavallisella poliisilla ja koetettiin päästä helvettiä pakoon, sittemin sinne ollaan alettu benji-hyppimään ilman köyttä ja pullistelemaan lihaksia paskan läpän kera. Ei ihme, kun kauhuelementti katoaa.

Raccoon City oli iso kaupunki, siellä on muutakin kuin ne poliisiasemat. Lisäksi Arklay -vuoret, metsä ja muu ympäristö ovat potentiaalista myös. Outbreak #2:ssahan päästiinkin ympäröiviin metsiin Flashback -kentässä ja se toimi, tunnelma oli hyytävä.

Pidän itseäni aika uskottavana RE-fanina, kun olen jokusen verran fan-fictioniakin aikoinaan Internetin uumeniin kirjoitellut. En enää muista millä nimimerkillä tosin.:)

Edit: Oho mikä hirviö tästä tuli...:D
lainaa
Betrunken

Rekisteröitynyt 20.02.2010

06.04.2011 klo 00.29

Kakkerlak kirjoitti paljon mutta asiaa, itsellänikin on ollut fiilikset ressari sarjasta et "huonompaa" suuntaa meno on ollut, toki ehkä jokaista sarjaa pitää päivittää et pysyy kilpailussa mukana mutta näissä uusimissa selän takaa pelattavissa ressoissa ei vain ole ollut samalaista tunnelmaa kuten 1-3 :)

Tai sitten olen vain liian vanhaksi tullut ja eikä enään niin helposti säpsähdä tai jotain..
lainaa
Pioneeri

Rekisteröitynyt 09.08.2009

06.04.2011 klo 09.38

Zombivaa kirjoitti:
http://www.youtube.com/watch?v=xXutugd67DA&feature=relate on tämä alkuperäinen rööki intro kova RE1sestä :D

Ai että tuo alku intro on helmi! RE1 räjäytti tajunnan vuonna 95 :D oma suosikkini tosin on RE2 :).PSN tuli tuo ykkönen myyntiinkin.
lainaa
Mavors

06.04.2011 klo 12.10

Arcane kirjoitti:
Pidän hiukan kummana, ettei "truu fanille" kelpaa Zero tai Remake, jotka ovat molemmat sarjan parhaasta päästä.


Joo, mutta kolmonen on silti noista viimeisin. Zero on ensimmäinen ja Remake toinen sarjan aikajanassa.
lainaa
ImChrisHulkkk

06.04.2011 klo 12.10

jep kolme oikeaa pelejä ja sitten helvetisti spinoffeja jotka ei kiinnosta. Resident Evil nimen vois samantien lykätä vaikka Dead Risingin kylkeen eikä se tee pelistä Resident Eviliä

remaket alkuperäisistä on ihan ok mutta en ikinä laske remakeja kunnon omiksi peleikseen. ei melkein samaa peliä voi laskea moneen kertaan
lainaa
Gh0rar

06.04.2011 klo 22.20

Kyl ressat loppu RE3 jälkeen, muut olleet räiskintäpelejä jo, mutten väitä että olisi täysiä floppeja ollu. Kauhu tunnelma vain puuttuis täysin, tekisivät vain tällä uudella pelimoottorilla vanhan tyylisen ressan, voisi olla jopa hyvä. Mutta tuon räiskimisen voi jättää halon ja codien puolelle
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova