Tuorein sisältö

Mitä oikein tapahtuu Silicon Knights -studiossa?

13.05.2013 klo 10.09 | Luettu: 3079 kertaa | Teksti: Mikko Heinonen

Uutisoimme viikonloppuna Shadow of the Eternals -pelin trailerista ja joukkorahoituksen käynnistymisestä. Sen jälkeen internetissä on kuhistu monenlaista tähän asiaan liittyen, joten kerättäköön muutamia tiedonpalasia tähän.

- Kuten tiedetään, Eternal Darknessin kehitti Silicon Knights. SotE:n taustavoimista taas löytyy pelin tekijöitä aina SK:n entiseen pomoon Denis Dyackiin asti. Sen kehittäjä on nimeltään Precursor Games.

- Silicon Knights on ollut vaikeuksissa muun muassa koska Epic Games haastoi sen oikeuteen Unreal Enginen kopioimisesta ja voitti jutun. SK:n maksettavaksi lankesi noin 4,5 miljoonaa dollaria. Too Human -pelin viivästys ja floppaaminen (osin tämän vuoksi) ei asiaa auttanut.

- Silicon Knightsin nykyinen pomo Mike Mays ilmoittaa, että studio on erittäinkin elinvoimainen ja työskentelee projektien parissa. Tämän totuusarvoa hieman himmentää se, että Polygonin tietojen mukaan miltei koko henkilöstö on irtisanottu, studion toimitilat ovat vuokrattavana eikä Mays osaa kertoa yhdenkään projektin nimeä.

- Precursor Games väittää olevansa täysin irrallaan Silicon Knightsista. Se kuitenkin myöntää ostaneensa SK:lta laitteita sekä taidetta peliään varten.

- Shadow of the Eternalsin rahankeruu toteutetaan suoraan verkkosivuston kautta, ei siis esim. Kickstarterissa tai Indiegogossa. Virallinen selitys on, että Kickstarter vaatii yritykseltä toimintaa Yhdysvalloissa tai Isossa-Britanniassa. Asian voi toki tulkita niinkin, että projektin ei tarvitse täyttää ko. palveluiden käyttöehtoja, eikä rahoilla ole samanlaista turvaa. Kampanjan ilmoitetaan olevan ns. flexible funding -tyyppinen, eli kaikki siihen sijoitetut rahat siirtyvät suoraan studiolle. Precursor ilmoittaa kuitenkin palauttavansa rahat, jos näyttää siltä ettei projekti valmistu.

Tästä voidaan vetää monenlaisia johtopäätöksiä. Eräs kielteisemmästä päästä on, että Silicon Knights haluaa eroon veloistaan ja käyttää vanhaa mainettaan saadakseen yhteisöltä rahainjektion. Toiminta siirretään vaivihkaa Precursoriin ja Silicon Knights ajetaan alas, jolloin Epic Games ja kumppanit jäävät nuolemaan näppejään. Tässäkin tapauksessa SotE voi aivan hyvin syntyä ja olla hyvä peli, mutta soppa asian ympärillä tuskin auttaa rahankeruun etenemistä.

Lähteitä: Polygon, Eurogamer

V2.fi | Mikko Heinonen
< Listasunnuntaissa su... Pari GRID 2 -pelivid... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova