Tuorein sisältö

Britit kuhisevat taas Bullysta

21.01.2008 klo 09.03 | Luettu: 4702 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen


Kun PS2-versio Rockstarin Bully-pelistä aikoinaan julkaistiin, pakotti sen ympärillä vellonut kritiikki vaihtamaan pelin Bully (koulukiusaaja) -nimestä epämääräisempään muotoon Canis Canem Edit ('koira koiraa syö'). Nyt, kun Wii- ja X360-versiot ovat ilmestymäisillään, on kohu noussut taas brittiläisessä lehdistössä.

Artikkeli puhuu 'uudesta väkivaltaisesta pelistä' joka rohkaisee pelaajia kiusaamaan muita koulun oppilaita. Pelin kieltämistä on vaadittu mm. opettajien liiton toimesta ja kaksi kauppaketjua on jo kertonut, ettei ota sitä valikoimiinsa. Rockstar aikoo kuitenkin vakaasti julkaista Bully: Scholarship Edition -pelin maaliskuussa ja pitää nimen tällä kertaa alkuperäisenä.

Koulukiusaamista vastustavan järjestön edustaja kertoo: "Olemme pettyneitä, että tällainen peli on ylipäänsä tehty. Jotkut järjettömät ihmiset ajattelivat, että olisi varmaan hauskaa ja mielenkiintoista tehdä tällainen peli, mutta se tuhoaa kaiken sen kovan työn, jota meidänkaltaisemme järjestöt tekevät."

"Se on komediallinen pläjäys. Alkuperäinen peli myi hyvin Isossa-Britanniassa ja sai hyviä arvosanoja. Se ei ole peli koulukiusaajana olemisesta. Se kertoo vaikeuksista ja haasteista pojan ensimmäisenä kouluvuotena. Hän suojelee lapsia muita hahmoja vastaan. Ihmisten pitää saada tehdä pelistä omat päätöksensä avoimin mielin", vastasi Rockstarin edustus.

V2.fi | Manu Pärssinen
< Maailman paras pelis... Uusi 'ilmainen' Batt... >

Keskustelut (3 viestiä)

Gaeryc

Rekisteröitynyt 17.04.2007

21.01.2008 klo 09.38

"Artikkeli puhuu 'uudesta väkivaltaisesta pelistä' joka rohkaisee pelaajia kiusaamaan muita koulun oppilaita"

Tuon artikkelin kirjoittajaa kehoittaisin tutkimaan ennenkuin alkaa hutkimaan. Kuinka moni noista muutenkaan on pelannut kyseistä peliä? Ei sillä että itsekkään olisin.
lainaa
crom

Rekisteröitynyt 11.10.2007

21.01.2008 klo 10.17

Eiköhän tää ole taas sitä mainostamista, saadaan julkisuutta pelille, niin menee kaupaksi. Lehdistö ja muut vastaavat tietenkin lähtee mukaan myllyyn, koska saa myytyä juttujaan. Markkinat jyllää ja sitten jotkut luulevat oikeasti saavansa jotain aikaan tuolla vastustuksella, kyllähän ne varmaan myyntiä edistää :P

Itse en ole kyseistä peliä pelannut, enkä ole tainnut nähdä edes videotakaan siitä, joten pelin sisältöön en ota kantaa.
lainaa
jjaj

23.12.2010 klo 21.19

Se ketä arvostelee tätä peliä näin ei tiedä mitään.

Kiusaaminen on pelissä vapaaehtoista ja pakollista vain itsepuolustuksessa enkä ole kuullut kenestäkään olisi tullut hulluja tämän pelin takia.
Tää peli on oikeet elämää tommost on joka päivä joka puolel.Tä peli opettaa myös kuinka paljon usan kouluissa sitä kiusaamista on.
jos peli sisältää merkit sexuaalisuus[onko pussaaminen
sitä???EI TODELLAKAAN!)
väkivalta merkin(kaikissa lasten peleissä on melkein)
ja kiroilua(sanat fat retarded idiot asshole?Aika lievää ja tuskin 4 v ymmärtää niitä)

Luulen että oikea ikä raja on 12+ mutta
britannia kohisee turhaan ja mainostaa oikeen
peliä urakalla.Nyt kaikki idiootit haluu pelata sitä
vaan ikärajan takia.Pelin pahin ase on ritsa tai
dynaamitti ja pahoista teoista rangaistaan oikein olan takaa sekä tehtävissä puolustetaan syrjittyjä
sekä pelissä voi hankkia vihollisia joitten kanssa on
aina pientä tappelua ja kärhää ja voi myös hankkia
ystäviä

lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova