Tuorein sisältö

Jim Sterling kokeilee rahoittaa The Jimquisitionin joukkovoimalla

15.11.2014 klo 12.00 | Luettu: 3519 kertaa | Teksti: Mats Kyyrö



The Escapist -sivustolta tuttu, videoartikkeleita ja arvosteluja tuottanut Jim Sterling on päättänyt tehdä The Jimquisition -videoblogistaan muista pelisivustoista riippumattoman.

Sterlingin tavoitteena on julkaista sisältönsä tästä lähtien omalla YouTube-kanavallaan ja kerätä tarvittava rahoitus työlleen Patreonin kautta. Patreon on noussut viimeisen vuoden aikana suosituksi rahankeruusivustoksi Kickstarterin menestyksen hiljalleen hyytyessä.

Patreonissa yksittäiset henkilöt lupautuvat tukemaan henkilöä tai projektia pienellä määrällä rahaa kuukaudessa. Suositut Patreonit voivat tuottaa omistajalleen helposti tuhansia dollareita kuukaudessa. Sterlingin Patreon tuo videosarjaan luojalle tällä hetkellä hieman alle 3000 dollaria ja summa kasvaa tasaisesti.

Sterling perustelee siirtymistään itsenäiseksi videontuottajaksi yritysten pelijournalismin päälle langettamalla varjolla. Sterling on keskustellut kuluttajaoikeuksista aiemminkin, mutta viimeisen kolmen kuukauden aikana hänen kotisivustonsa The Escapist on ollut myrskyn silmässä sen sallittua GamerGate-aiheisen keskustelun foorumeillaan.

Sterling viittaa Patreon-kuvauksessaan myös mainostuloista voittoa keräävien sivustojen ongelmiin niihin kohdistuneiden boikottien myötä, ja miten se antaa väärille henkilöille valtaa vaikuttaa esimerkiksi arvostelutuloksiin. Tämän vuoksi hän pyrkii jatkossa saamaan rahoituksensa kokonaan ilman mainoksia.

Sterling on julkisuudessa esiintynyt monien pelijournalistien tapaan varsin GamerGate-kriittisesti, sekä tuominnut sen, että The Escapist on antanut puheenvuoron liikkeen tukijoille. Ei liene siis sattumaa, että hänen päätöksensä poistua sivustolta tulee juuri näiden tapahtumien myötä.

V2.fi | Mats Kyyrö
< Maailman tylsin peli... Machoilua ja poliisi... >

Keskustelut (2 viestiä)

Mirr5

Rekisteröitynyt 17.03.2009

15.11.2014 klo 13.14 5 tykkää tästä

Patreon - patriarchy, molemmat sanasta pater ~ isä.

Sattumaako?!?
lainaa
Kertakaikkiaan

15.11.2014 klo 18.57 2 tykkää tästä

Hieno mies.
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova