Tuorein sisältö

Listasunnuntai #223: Kuvaruudun unelma-autoni

22.03.2015 klo 20.30 | Luettu: 4930 kertaa | Teksti: Mikko Heinonen

Nykyisin on täysin normaalia, että autoilupeleissä esiintyy lähinnä tosielämän kalustoa. Vain hillittömimmät romurallit ja muut hupailut sekä indie- ja ilmaispelit tukeutuvat omatekoisiin ajoneuvoihin, koska autotehtaat osaavat rahastaa oikeuksista eivätkä yleensä katso hyvällä luomustensa totaalista romuttamista. Kuvaavaa nykymenosta on, että jopa Mario Kart 8 sai lisäsisältönä oikean Mercedes-Benzin.

Alunperin asiat olivat jokseenkin päinvastoin. Koko lisensoinnin käsite oli vasta syntymässä, ja aluksi oikeita autoja nähtiin vain, jos pelin tekijä oli tarpeeksi härski lainaamaan tietyn auton peliin sellaisenaan. Sittemmin muutamat innostuivat jopa kysymään lupaa.

Tämä Listasunnuntai on omistettu autoille, jotka tekivät aikanaan suuren vaikutuksen kuvaruudulla. Useimpia niistä en ole vieläkään päässyt kokeilemaan oikeasti – enkä ainakaan pahoinpitelemään samoin kuin peleissä oli tapana. Olen poiminut listalle pelejä, joissa itse törmäsin näihin autoihin, siis ennen Gran Turismoa ja siitä alkanutta satojen bittiautojen vyörytystä.

Lue lista!


Viikon muut V2.fi -peliartikkelit:

- Lucius II : The Prophecy -arvostelu
- The Legend of Zelda Majora's Mask 3D -arvostelu
- Oreshika: Tainted Bloodlines -arvostelu

Muistakaa myös osallistua Madagaskarin pingviinit -kisaan!

V2.fi | Mikko Heinonen
< Mortal Kombat X:n en... Viime yön Halo 5 -pa... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova