Tuorein sisältö

Ken Levine avautuu Bioshockin käsikirjoituksesta, hahmoista ja taustoista

11.04.2015 klo 11.00 | Luettu: 6118 kertaa | Teksti: Mats Kyyrö


Bioshock-pelisarjan ohjaajana tunnettu Ken Levine on antanut Game Informerille erittäin mielenkiintoisen haastattelun peleissään vaikuttavista hahmoista ja heidän motivaatioistaan.

Alkuperäisen Bioshock-pelin keskeisenä tapahtumapaikkana olleen Rapturen suunnittelussa on Levinen mukaan paljon teemoja hänen omasta juutalaisesta taustastaan: myös monet hahmoista ponnistavat samasta kulttuurista ja uskonnosta, sekä siihen liittyvistä kokemuksista.

"[Luodessani hahmoja] yritän olla ajattelematta heitä ihonvärin, rodun, seksuaalisuuden, sukupuolen tai vakaumuksen mukaan. Mielestäni se ei ole autenttinen tapa luoda hahmoja, koska nuo asiat eivät määritä millainen ihminen olet. Mikä määrittää ihmisiä on heidän kokemuksensa."


Geenimassaa keräilevät Little Sister -pikkutytöt luonut tohtori Tenenbaum sai oppinsa ollessaan vankina Auschwitzissa. Rapturen isä Andrew Ryan, taitelija Sander Cohen ja plastiikkakirurgi Steinman olivat kaikki kokeneet uskonnon tuoman taakan.

Ryan pakeni juutalaisvainoja Venäjältä Lokakuun vallankumouksen aikaan, Cohenin vanhemmat vastustivat taidetta uskonnollisista syistä ja Steinmania rajoittivat yhteiskunnan asenteet. Kaikkia hahmoja yhdistää kokemus pakenemisesta ja uuden elämän aloittamisesta uudessa paikassa: diaspora.

Levine kommentoi myös pelialalla käytävää keskustelua monipuolisemmista päähenkilöistä, sekä vaatimuksia vähemmistöjen paremmaksi edustamiseksi videopelien tarinoissa. Levinen mukaan tuntuisi oudolta luoda vähemmistöön kuuluva hahmo vain sen vuoksi, että sellaista vaaditaan.

Ihmiset kysyvät minulta "Miksi et kirjoita positiivista homoseksuaalia hahmoa?". Se on todella outo pyyntö. Ei sillä etteikö maailmassa olisi positiivisia homoseksuaaleja henkilöitä, vaan siksi, että kukaan ei ole oikeasti täysin positiivinen tai negatiivinen. Positiivisuus ja vahvuus eivät yksin tee ihmisestä kiinnostavaa. Ne voivat olla osa sitä, mutta tällöin hahmo on yksiulotteinen. Ainoa ominaispiirre on heidän positiivisuutensa tai vahvuutensa, tai se että hän on musta tai juutalainen. Kirjoittajana sellainen ei vaikuta minusta hyvältä tavalta luoda hahmoja."

Levine on aiemmin joutunut arvostelun kohteeksi kommenttiensa vuoksi, ja tälläkin kertaa haastattelu nousi Twitterin keskustelluimpien peliaiheiden joukkoon. Kriitikoiden mukaan Levine on itse suosinut peleissään yksiulotteisia ja lähinnä valtaväestöön kuuluvia hahmoja. Myös Levinen viittaus tohtori Tenenbaumin autismiin osasyynä hänen osallistumiseensa Little Sisterien luomiseen on nostattanut vastalauseita.





Koko kolmisivuisen haastattelun voi lukea Game Informerin sivuilta. Kyseessä on erittäin mielenkiintoinen katsaus pelien käsikirjoitusproseessiin, joka valottaa taustoja maailmanmaineeseen nousseen Bioshockin takana.

V2.fi | Mats Kyyrö
< Seitsemän tuntia sei... Peli jossa pääset ha... >

Keskustelut (6 viestiä)

tumbrl_landwhale

11.04.2015 klo 16.36 8 tykkää tästä

"Triggered"
lainaa
ghazi4eva

11.04.2015 klo 17.24 1 tykkää tästä

Kyllähän tämä rasistinen goobergatea tukeva paska saa puolestani hirttää itsensä. :)
lainaa
Bob

11.04.2015 klo 19.21 2 tykkää tästä

Kyllä vedetään taas herneet nenään herkästi.
Haistakaa vittu kaikki erilaiset otukset.
lainaa
jidfspjifsd

11.04.2015 klo 20.21 10 tykkää tästä

näkee twitterkirjoittajien kuvista mitä porukkaa ovat. en yhtään ihmettele että käytetään valtaväestöä koska sitä suurin osa ihmisistä on sekä pelaajista

no loukkaantujat loukkaantuu. mäkin loukkaannun tästä jatkuvasta loukkaantumisesta
lainaa
asdasdasd

11.04.2015 klo 23.37 5 tykkää tästä

"so i dunno what ken levine's up to because who really cares..."
Oppikirjamalli kuinka saada itsensä näyttämään täydelliseltä idiootilta heti kättelyssä. Noh, feminatzit...
lainaa
Astorethein

Rekisteröitynyt 25.09.2011

12.04.2015 klo 13.12 2 tykkää tästä

Levinellä sitten riittää aina vaan lisää juttua Bioshockista. Se eka pelihän on julkaistu 2007 ja silti setä jaksaa jauhaa siitä loputtomiin.
lainaa

Kirjoita kommentti




V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova