Tuorein sisältö

Kiina vapautti vihdoin konsolimarkkinansa kokonaan

27.07.2015 klo 11.00 | Luettu: 4722 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen


Viime syyskuussa Kiina hölläsi lainsäädäntöään sen suhteen, että maassa sai vihdoin myydä muualla maailmassa valmistettuja konsoleita. Ensimmäisenä markkinoille rynnisti Xbox One ja sitten Playstation 4, mutta pelien julkaisu oli edelleen hyvin valvottua - molemmille konsoleille oli saatavilla vain kourallinen pelejä. Diiliin sisältyi myös ehtoja paikallisten tehtaiden käytöstä.

Nyt Wall Street Journal kertoo, että konsolikiellot on kumottu kokonaan. Vielä ei ole varmuutta siitä, miten tämä käytännössä tulee näkymään, mutta merkit viittaavat siihen, että Nintendokin on suunnittelemassa laajentumista Kiinaan omalla nimellään.

Jaa että miten niin omalla nimellään? Tiesittekö, että kiinalainen yritys nimeltä iQue valmisti Nintendon siunauksella konsolin Kiinan markkinoille vuonna 2003? Sen nimi oli iQue Player ja laitteeseen sai ladattua Nintendo 64 -pelejä. Sittemmin iQue on tehnyt versioitaan myös Nintendon käsikonsoleista.


V2.fi | Manu Pärssinen
< Pelataanpa: Mr. Mosk... Tämän vuoden myydyin... >

Keskustelut (2 viestiä)

strogganof

27.07.2015 klo 19.08

Tsekkasin juuri että C&C Generals yhä bannattu Kiinassa joten nää mitään pelejä saa.
lainaa
nintendopirate

27.07.2015 klo 23.13

Nyt on Kiinalaisilla hyvä tilaisuus julkaista halpa kopio tuosta Nintendon romusta(Wii U).Ja myydä sitä sitten halvalla eteenpäin.Kiinalaiset kopioivat ihan kaikkea autoista suihkuhävittäjiin.Sitä paitsi halpa Kiinalainen Wii U kopio esim 99e hinnalla voisi jopa menestyä maailmanlaajuisesti.
Eikä Nintendo voisi asialla yhtään mitään koska Kiinassa ei välitetä tekijän oikeuksista.

lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova