Tuorein sisältö

Amanda Marcotte puolustaa pelaavia miehiä

05.02.2008 klo 12.37 | Luettu: 2818 kertaa | Teksti: Matti Lintula


Amanda Marcotte hyväksyy aikuisten miesten pelaamisen. Pandagon-blogissa julkaistu Marcotten teksti on vastine National Reviewin toimittajan Kathryn Jean Lopezin konsolipelaajia mollaavaan artikkeliin.

Lopez viittasi alkuperäisessä artikkelissaan uuteen Juno-elokuvaan, jonka päähenkilö on hänen mukaansa keskenkasvuinen mies, joka kiertää aikuiselämän vastuuta jättämällä vaimonsa nuoremman naisen ja vapaan elämän vuoksi. Lopez yhdistää elokuvan maailman Leonard Saxin nuorten miesten apatiaa ja yhteiskunnallista passivoitumista tutkivaan kirjaan, josta Lopez löytää useita viitteitä konsolipelien haitallisuuteen.

Marcotte ei kuitenkaan salli miehiä kutsuttavan keskenkasvuisiksi pelkästään siksi, että nämä pelaavat. Marcotten mukaan myös nainen voi pelata videopelejä ja viettää laatuaikaa näin miehensä kanssa. Artikkelinsa Marcotte päättää lähteäkseen pelaamaan Xboxilla huomauttaen, että Lopez ei kenties ole huomannut ettei pelien pelaamiseen vaadita miehen sukuelimiä.

Aiemmin lapsimies-ilmiöstä kirjoitti myös Dallas Morning Newsin kolumnisti Kay Hymowitz, josta V2.fi uutisoi tammikuun lopulla.

Lähteet: Kotaku, Pandagon, National Review

V2.fi | Matti Lintula
< Eidokselta monsteri-... Rainbow Six Vegas 2:... >

Keskustelut (2 viestiä)

ctrl-k

Moderaattori

Rekisteröitynyt 03.04.2007

06.02.2008 klo 09.58

Kiinnostavaa mutta ei kovinkaan yllättävää, että Hymowitz veti kolumnissaan yhtäsuuruusmerkit sukupuolen ja kypsymättömyyden välille. Kvalifioijan jotkut miehet sijasta puhutaankin miehistä. Naisen representaationa taas on akateeminen järjestötyöntekijä. "Purkaessaan" sukupuolittuneita valtarakenteita monet feministit ovat kumman kiinnostuneita tuottamaan stereotyyppisiä, alentavia kuvia miehistä. Toisin sanoen naisen emansipaatiossa on kyse miehen marginalisoinnista ja alistamisesta.
lainaa
zeroic

Moderaattori

Rekisteröitynyt 10.04.2007

06.02.2008 klo 13.00

ctrl-k:n kommentista pitäisi kyllä jakaa joku V2.fi:n sivistystoimikunnan erityispalkinto. Nyt oltiin kommentissa nimittäin sen verran asian ytimessä, vaikka kaunista jargonia käytettiinkin vähän liikaa. Hieno kommentti kuitenkin!
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova