Tuorein sisältö

Oululainen Koukoi Games saa miljoonarahoituksen mobiilipelituotantoon

26.10.2015 klo 21.00 | Luettu: 3818 kertaa | Teksti: Erkki Mervaala

Oulussa päämajaansa pitävä pelistudio Koukoi Games on tänään ilmoittanut saavansa miljoonan dollarin rahoituksen kasvattaakseen liiketoimintaansa kansainvälisesti. Koukoi Gamesin rahoituskierrokseen on osallistunut useita ammattisijoittajia, toimitusjohtajia, yksityishenkilöitä, yhtiöitä ja yksi pörssiyhtiö. Yhteensä rahoittajina on 25 eri tahoa. Peliyhtiön saama rahoitus tulee kasvamaan julkisella rahoituksella.

Alkuvuonna perustettu startup-yritys Koukoi Games haki rahoitusta julkaistakseen maailmanlaajuisesti korkean tuotantoarvon mobiilipelejä. Tällä hetkellä tuotantotiimi koostuu reilusta kymmenestä työntekijästä.

Pelistudion ensimmäinen peli Crashing Season julkaistaan maailmanlaajuisesti ensi vuoden alussa.



V2.fi | Erkki Mervaala
< Day of the Tentaclen... Jättizombit rynnivät... >

Keskustelut (2 viestiä)

einäin

26.10.2015 klo 22.03 7 tykkää tästä

Täytyy kyllä ihmetellä mitä kemikaaleja ko. sijoittajat ovat haistelleet. Firman tulevan pelin trailerin perusteella kyseessä on geneerinen startup ja pelinä jonkin harrastelijan ensimmäinen unity-viritelmä.

Näyttää vähän siltä että IT-kupla once again mutta tällä kertaa mobiilipelien saralla.

Eipä siinä. Toivottavasti firmassa älytään käyttää tuo raha viinaan ja huoriin sillä jos osaaminen on tuota luokkaa niin pelien tekoon sitä on turha haaskata.
lainaa
fafaafa

27.10.2015 klo 08.33 3 tykkää tästä

einäin kirjoitti:


Näyttää vähän siltä että IT-kupla once again mutta tällä kertaa mobiilipelien saralla.



Onhan tässä sijoittajien nyky-meiningissä kieltämättä kuplan oireet ilmassa, tosin tällä kertaa pieni osa jopa kykenee tuottamaan omat takaisin, toisin kuin IT-aikana. Mutta rahaa tunnutaan antavan lähes kaikille, joilla on pelattava proto ja liikesuunnitelma. Samassa unohdetaan se tosiasia, että vaikak osa tekee hirveetä tiliä, niin reailusti suurin osa silti epäonnistuu, siis niin pahasti, ettei sijoittajat tule saamaan edes omiaan takaisin. Riskit on siis kovat, mutta silti lompakon nyörit ovat löysällä.
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova