Tuorein sisältö

Pelivideosivustojen veteraani tuli tiensä päähän

09.02.2016 klo 11.13 | Luettu: 6148 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

2000-luvun alussa Youtubesta ei ollut vielä tietoakaan, eikä videojätti pitkään aikaan osoittanut isoa kiinnostusta pelivideoita kohtaan. Sitä varten oli GameTrailers. Nyt sivusto kertoo, että 13 vuoden pelivideoihin panostuksen jälkeen se on pistänyt pillit pussiin.
Facebookissa tapahtuneesta kerrotaan hieman lisää:

"Kun GameTrailers perustettiin vuonna 2002, videot internetissä oli vallankumouksellinen konsepti. Youtubea ei perustettu vielä kolmeen vuoteen, kuluttajien tekemiiin livestreameihin oli 9 vuotta. Silloin verkkopelijournalismia hallitsivat teksti ja kuvat. Arvostetuinta journalismia olivat printtilehdet. Jos halusit nähdä peliohjelman, sitä täytyi katsoa erityiseltä tv-kanavalta. Gametrailers auttoi muuttamaan kaiken tuon."

Tekijät kertovat olevan saavutuksestaan ylpeitä ja kiittävät fanejaan.

V2.fi | Manu Pärssinen
< Yön kevyt peliaihein... Uusi Lumines-peli on... >

Keskustelut (12 viestiä)

dfksdlkf

09.02.2016 klo 12.05 4 tykkää tästä

Tavallaan tuli yllärinä, tavallaan ei. GT teki mielestäni viimevuosina suurinpiirtein kaikkensa menettääkseen käyttäjiään. Huonoja uudistuksia huonojen uudistusten perään. Ajoivat myös ihmeellisesti ulkopuoliset sisällöntuottajat katsomaan muihin suuntiin priorisoimalla niin paljon omia sisältöjään, huolimatta siitä olivatko ne edes suosittuja. Eipä siinä, monia hyviä muistoja kyseisen saitin tarjonnasta, muttei valitettavasti viimeajoilta. RIP in pieces.
lainaa
addsaadsa

09.02.2016 klo 12.10 3 tykkää tästä

Ihan kakkaa, the final bosman -ohjelmaa on tullut seurattua monta vuotta, joka keskiviikko. Huomenna tuskin tulossa mitään. Ja muutenkin paljon hyviä muistoja liittyy sivustoon, onhan se tovin ollut pystyssä. Oli minulla joskus gametrailers-paitakin, jonka sain täysin ilmaiseksi.
lainaa
podsfjpsdfi

09.02.2016 klo 12.57 2 tykkää tästä

Mitä viimeaikoina on tullut eksyttyä katsomaan jotain niin aivan helvetin raskas sivusto on ollut. Tosin alkaa Youtubekin jo lähentelemään samaa luokkaa. Tähän saakka olen pärjännyt ilman adblockia, mutta nyt alkaa joka jonnen rääkymisvideoiden edellä olemaan mainosta, vaaditaan sisäänkirjautumista kun haluaa katsoa jotain pg-13 videota ja kaikki seuraajarääkymisen ja autoplayt niin ei prkl
lainaa
ASDASDASD

09.02.2016 klo 14.04 2 tykkää tästä

Ihan asialliset foorumit tuolla aikoinaan oli. Mutta joo kyllä kusivat kaiken ihan totaalisesti ja oman käden kautta.
lainaa
Liimaletti

09.02.2016 klo 18.16 1 tykkää tästä

Jotenkin yllätti, mutta ei kuitenkaan. On sitä ollut vähän ilmassa jo pidemmän aikaa, mutta siitä huolimatta kuvitellut, että kaitpa se homma vielä jatkuu. Vuosia tullut seurattua, mutta nyt se sitten loppuu. Pitänee keksiä jotain uusia pelisivuja mitä seurata.

Vähän sama meno tuntuu olevan myös GameSpotin suunnalla. En ihmettelisi, että sieltäkin tulee kohta uutinen lopettamisesta. Ne kun ovat jo epätoivoissaan ottaneet leffa- ja tv-sarjauutisoinninkin pelien sekaan, mikä on jo itsessään aivan käsittämätöntä. Miksi ei tehdä sille omaa osiota? Miksi ne pitää upottaa peliuutisten sekaan? GameSpotin seuraaminen tosin tulikin jo lopetettua kun homma on ihan ihmeellistä. Nyt pitäisikin keksiä mitä muita pelisaitteja sitä sitten alkaisi seuraamaan... ideoita?
lainaa
Liimaletti

09.02.2016 klo 18.19

Ah... näyttäähän tuo GameSpotti olevan kolmanneksi seuratuin saitti 2016 tammikuussa katsottuna. Ehkäpä heillä ei sitten ole hätää.
lainaa
ipfjssfdjpio

09.02.2016 klo 19.50 2 tykkää tästä

Gamespotilla oli jo aiemmin aika pitkän aikaa ihan säälittäviä "peliartikkeleita" luultavasti siksi että pelimaailma nyt vaan on tällä hetkellä aivan helvetin hiljainen. Uusi konsolipolvi tuli jo, vain pari isoa julkaisijaa hallitsee käytännössä kenttää ja hoitavat oman tiedottamisensa ja muutenkin firmat panostavat sirpaleiseen mobiilif2pindiemarkkinaan joka ei kovin mehukas alue ole. Sitten kun joku Division tai Hitman on tulossa niin siitä sitten revitään kaikki hupi irti

Koska uutisoitavaa ei ole niin mitä siinä voi sitten tehdä. Ihan sama ilmiö on IGNssä, Kotakussa, Destructoidissa ja jopa täällä
lainaa
lerssi-erkki

09.02.2016 klo 21.53 2 tykkää tästä

Youtube kanavillaanhan tuo GT porukka on tehnyt jo videoita pidemmän aikaa, varsinaisella saitilla käynti on vähentynyt. Raskas / hankala sivusto ja kommentit aina aivan täyttä paskaa trollausta. Sisältö kuitenkin ollut pääasiallisesti laadukasta.

Sinänsä sääli, yksi niitä harvoja isoja pelimedioita joita on jaksanut seurata vuodesta toiseen.
lainaa
Mikko

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

09.02.2016 klo 23.27 3 tykkää tästä

ipfjssfdjpio kirjoitti:
Koska uutisoitavaa ei ole niin mitä siinä voi sitten tehdä. Ihan sama ilmiö on IGNssä, Kotakussa, Destructoidissa ja jopa täällä


Tykkään aina kun IGN, Kotaku, Destructoid ja V2.fi mainitaan samassa lauseessa. Kontekstista huolimatta.
lainaa
MJR2312

Rekisteröitynyt 03.09.2007

10.02.2016 klo 04.17 2 tykkää tästä

Good riddance. Ainakin arvostelut olivat joskus aika luokattomia ja pinnallisia. Tiedä sitten, josko paranivat ajan myötä, mutta veikkaan että eivät. Samoin taisi olla juuri GT, joka rokotti erästä peliä innovaation puutteesta todeten, ettei parempia pisteitä oikein voi antaa ilman enempiä innovaatioita, ja seuraava Call of Duty sai sitten heti paremmat pisteet.
lainaa
Dreakki

10.02.2016 klo 07.12

Seuraavana kaatuu v2.fi. Tolkuttoman turhia uutisia ja pellejä arvostelijoita.
lainaa
Dreakki

10.02.2016 klo 07.13 4 tykkää tästä

Sori Villapaita ja kumppanit tarkoitin siis dome.fi:tä. :D
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova