Tuorein sisältö

Retropelaajan peli ei koskaan pääty - lauantaina saapuu aiheesta dokumenttielokuva

11.02.2016 klo 15.00 | Luettu: 5093 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen


Suomalaisista retropeliharrastajista kertova, kolmen hengen voimin tehty indiedokumenttielokuva Päättymätön peli julkaistaan Youtubessa tänä lauantaina klo 15. Itse elokuva julkaistiin muutama viikko sitten.

Päättymätön Peli -dokumenttielokuva esittelee neljä eri-ikäistä miestä, joita yhdistää rakkaus videopeleihin ja retrokulttuuriin. Elokuva kertoo, mikä saa aikuisen miehen tarttumaan kymmeniä vuosia vanhan 8-bittisen Nintendon ohjaimeen, vaikka tarjolla olisi uusiakin laitteita ja lähes elokuvamaisia pelejä.

Retrokerääjien ja -pelaajien sielunmaisemiin pääsee Youtube-julkaisua odotellessa tunnelmoimaan trailerin myötä.


V2.fi | Manu Pärssinen
< The Wild Eight vie p... Remedyn Quantum Brea... >

Keskustelut (6 viestiä)

vieras

11.02.2016 klo 15.40 4 tykkää tästä

huh huh aikuiset miehet. hankkisivat naisen
lainaa
jsfpiosif

11.02.2016 klo 15.41 1 tykkää tästä

Kultaisen nuoruuden metsästämisen lisäksi toinen hyvä syy on että nuo pelit ovat täysin erilaisia. Onhan joo nykypelit komeita mutta aikalailla samat elementit niissä pyörii. Far Cry 4 ei niin paljoa eroa uusimmasta CODista, Mass Effect 3 ja Res6 ovat lähes identtistä nurkissa kieriskelyä. Kun olet nähnyt yhden niin olet nähnyt lähes kaiken. Joku Mario tai Space Invaders tuntuukin sitten taas ihan vaihtelulta

Joku nyt saa silmäsäryn vanhoista peleistä mutta vanhan grafiikankin voi kokea lähinnä taiteellisena elämyksenä. Uusi Marion 3D maker land näyttää ihan yhtä urpolta kuin uusi 3D-Mikkihiiri-tv-sarja. Pikselimössögrafiikkahan on jo tehnyt jonkinlaisen paluun mutta omasta mielestä se on kyllä vähän kökköä. Taiteen pitäisi mennä eteenpäin. Kai maailmasta muutakin löytyy kuin hyper-real, 8-bit ja cell-shading.

Joidenkin mielestä pöydälle läikkinyt maito on taidetta joten miksi sitten E.T., Big Rigs tai Desert Bus ei olisi?
lainaa
jfdspfsdjiop

11.02.2016 klo 15.44

vieras kirjoitti:
huh huh aikuiset miehet. hankkisivat naisen


nainen =/= elämä
nainen = no elämä
lainaa
Protec

Rekisteröitynyt 26.09.2007

11.02.2016 klo 17.01

Itse pidin vanhoissa peleissä siitä että joutui käyttämään mielikuvitusta. Nykyään on niin realistista ja hienoa grafiikkaa että ei tarvitse enää kuvitella miltä ympäristö oikeasti näyttäisi. Mutta kun pelaili megamaneja ja bionic commandoja yms. niin sitä sitten kuvitteli miltä se näyttäisi oikeasti se maailma omassa päässään...
lainaa
perusv2trolli

11.02.2016 klo 19.31

jfdspfsdjiop kirjoitti:
vieras kirjoitti:
huh huh aikuiset miehet. hankkisivat naisen


nainen =/= elämä
nainen = no elämä


Taidat olla neitsyt.
lainaa
fafaafa

12.02.2016 klo 12.32

jsfpiosif kirjoitti:
Kultaisen nuoruuden metsästämisen lisäksi toinen hyvä syy on että nuo pelit ovat täysin erilaisia. Onhan joo nykypelit komeita mutta aikalailla samat elementit niissä pyörii. Far Cry 4 ei niin paljoa eroa uusimmasta CODista, Mass Effect 3 ja Res6 ovat lähes identtistä nurkissa kieriskelyä. Kun olet nähnyt yhden niin olet nähnyt lähes kaiken. Joku Mario tai Space Invaders tuntuukin sitten taas ihan vaihtelultaEipä ainakaan itselle toi retro-pelaaminen ole mitään ikuisen nuoruuden metsästystä, vaan enemmänkin juuri tuota vaihtelua uusien pelien rinnalla.

Toinen homma on kanssa se, ettei silloin ennen vain voinut kokea kaikkia hyviä pelejä. Nyt voi jälkikäteen paikkailla noita missattuja kokemuksia. En toki väitä, etteikö nostalgialla olisi sijaansa minullakin tässä retroilussa, varmasti on, kun olihan noista peleistä monet isossa roolissa oman pelimaun kehityksessä. Mutta uskallan silti väittää, etten yritä palata nuoruuteeni, ainakaan tältä osin. :)

Jokainenhan sitten omassa päässään tekee sen valinnan, että hyppääkö tonne alkuperäisen raudan päätyyn ja siitä ehkä vieläpä ihan suoranaisen keräilyn syvään päätyyn, vai meneekö emulaatiolla. Loppupeleissä varmaan monelle motiivit ovat silti samat: haluaa pelata vanhojakin helmiä. Itse en ole liiemmin enää jaksanut ostaa originaalia rautaa (enää en omista ns. retrorautaa kuin rakkaan alkuperäisen kasarilla ostamani NES:n, sekä ekan XBOX:n ja GBA:n). Nykyään menen siis pitkälti vain emuloiden kunnon arcade-tikun ja SNES-padin voimin. Se riittää mulle, sanoi puristit mitä vain. ;)
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova