Tuorein sisältö

Upottavatko lakipykälät laivan? Suosittu ARK-peli pulassa

24.03.2016 klo 13.24 | Luettu: 4733 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen


Eurogamer uutisoi, että suosituksi noussut Ark: Survival Evolved saattaa olla pulassa. Sen tekijää Studio Wildcardia on nimittäin lyöty lakijutulla, joka saattaa päättyä pelin kannalta ikävästikin.

Pelin päätekijä Jeremy Stieglitz oli aiemmin töissä Trendy Entertainment -studiolla ja lähtiessään sieltä hän oli sopinut, ettei tee vuoteen mitään, mikä kilpailisi heidän kanssaan, eikä rohkaise muita Trendyn työntekijöitä lähtemään mukaansa. Hän teki ilmeisesti molemmat.

Studio Wildcardin toinen perustaja on Stieglitzin vaimo (tyttönimellään) ja mukana on puolen tusinaa entistä Trendyn pelintekijää. Sopimusrikkomus on siis melkoisen varma nakki. Trendy väittää myös, että Stieglitz kopioi Arkiin siellä töissä ollessaan kehittämäänsä teknologiaa.

Wildcardin vastine on, että Stieglitz olisi toiminut nykystudiolla vain "konsulttina", mutta huhujen mukaan tämä ei ole koko totuus. Syyttävä osapuoli vaatii Arkin kehityksen lopettamista ja ehkä myös pelin poistamista myynnistä, kunnes jupakka selviää.


V2.fi | Manu Pärssinen
< LEGO Star Wars: The ... Battlebornin betassa... >

Keskustelut (3 viestiä)

Judge_Dredd

24.03.2016 klo 15.00 1 tykkää tästä

Hahah, oikein! Täysin oma vika.
lainaa
MJR2312

Rekisteröitynyt 03.09.2007

25.03.2016 klo 10.30

Hieman tympii taas, miten lavesti kilpailevan toiminnan käsitettä voidaan tulkita... Sopimuksen valossa silti aika selvää, että näin kävisi. Samaan syssyyn voikin toisaalta ihmetellä, miksiköhän lakijuttu tulee vasta nyt. Pelin suosiollahan ei varmasti ole asian kanssa mitään tekemistä...
lainaa
Yazu

25.03.2016 klo 11.03

Trendy Entertainment ei ole tehnyt muuta kuin Dungeon defenterit. Ark on ihan eri lajityyppiä joten en voi ymmärtää miten pelit voivat kilpailla keskenään.

Jos tosiaan sopimuspykälän aikana on houkutellut entisen firman työntekijöitä Wildcardiin, se voi olla pahempi juttu jo Wildcardin kannalta.

Saas nähdä mitä kaikkea tässä jupakan aikana paljastuu. Ark on myynyt hyvin steams, joten sen haastaminen oikeuteen tässä vaiheessa oli hyvä veto Trendy Entertainmentilta rahallisesti.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova