Tuorein sisältö

Nintendon mukaan Wii U:n valmistus voi loppua keväällä 2018 - NX ei "yksinkertaisesti" korvaa nykyisiä konsoleita

28.04.2016 klo 17.00 | Luettu: 6962 kertaa | Teksti: Erkki Mervaala

Pelijätti Nintendon toimitusjohtaja Tatsumi Kimishima kertoi sijoittajatilaisuudessa eilen, että Nintendo saattaa lopettaa Wii U -konsolien valmistamisen maaliskuuhun 2018 mennessä. Aiemmin japanilainen liikemaailman lehti Nikkei oli väittänyt Wii U:n valmistamisen päättyvän jo vuoden 2016 loppuun mennessä. Tuolloin Nintendo kielsi väitteen, muttei myöskään tarjonnut muuta ajankohtaa muutoksille Wii U:n valmistuksessa.

Tuoreessa taloudellisessa raportissa Nintendo ennusti myyvänsä 800,000 Wii U -konsoliyksikköä kuluvan vuoden aikana. Viime vuonna yhtiö myi reilut 3 miljoonaa yksikköä.

Ensi vuoden maaliskuussa ilmestyvä Nintendon uusi konsoli NX ei kuitenkaan Kimishiman mukaan "yksinkertaisesti korvaa" Wii U:ta tai 3DS:ää vaan kyseessä on "täysin uusi konsepti". Uudesta konsolista saadaan lisää tietoa myöhemmin tänä vuonna, mutta esimerkiksi ensi kesäkuun E3-messuilla NX ei tule olemaan näytillä. Nintendon E3-tarjonta on tänä vuonna vain yksi peli – NX:lle ja Wii U:lle julkaistava uusi The Legend of Zelda -sarjan peli.

V2.fi | Erkki Mervaala
< Uncharted 4:n lähety... Lisää vihaisia lintu... >

Keskustelut (6 viestiä)

tagman

Rekisteröitynyt 04.11.2007

28.04.2016 klo 22.14 5 tykkää tästä

Taitaa kyllä olla pr-höpönlöpöä tuo "uusi konsepti, ei korvaa nykylaitteita". WiiU on käytännössä jo laitettu arkkuun ja odottaa kuoppaan laskemista.
lainaa
jpisfdihpvd

29.04.2016 klo 11.39 1 tykkää tästä

Eihän mikään ole korvannut SNESiä tai Gamecubeakaan. Edelleen ovat haluttuja divariromuja. Jos NX olisi todellakin joku HDMI-liitäntäinen käsikonsoli niin Wii U:han jäisi moneen talouteen moninpelin, Pokkenien, ZombiUiden takia
lainaa
Bladekill

Rekisteröitynyt 07.08.2007

29.04.2016 klo 13.29 2 tykkää tästä

Jotenkin käsittämätöntä miten vaisusti Nintendo tuo tämän NX esille.

Ensin koko julkistus ei edes ollut kunnon julkistus vaan lähinnä jokin ohimaininta vuosittaisessa talousraportissa ja ennen kuin kerettiin edes alkaa ihmettelemään niin Nintendo jo ilmoittaa ettei se aio esitellä konsolia vuoden merkittävimmässä pelialan tapahtumassa ja edelleen ollaan vähän pimeän peitossa.

Koko hommasta jää masentunut fiilis Nintendon osalta käteen. Ikään kuin olisi jo heitetty pyyhe kehään.
lainaa
aki79

29.04.2016 klo 15.30 2 tykkää tästä

Bladekill kirjoitti:
Jotenkin käsittämätöntä miten vaisusti Nintendo tuo tämän NX esille.

Ensin koko julkistus ei edes ollut kunnon julkistus vaan lähinnä jokin ohimaininta vuosittaisessa talousraportissa ja ennen kuin kerettiin edes alkaa ihmettelemään niin Nintendo jo ilmoittaa ettei se aio esitellä konsolia vuoden merkittävimmässä pelialan tapahtumassa ja edelleen ollaan vähän pimeän peitossa.

Koko hommasta jää masentunut fiilis Nintendon osalta käteen. Ikään kuin olisi jo heitetty pyyhe kehään.


Nintendo ei ole myöskään kuulemma vieläkään jakanut kehitystyökaluja 3 party pelintekijöille.EA ja ehkä Activision taitavat olla ainoat jotka ovat ne saaneet mutta muut joutuvat odottamaan kuulemma siihen asti kunnes NX julkaistaan.Eurogamerissä tai Gamespotissa huhuttiin että NX on erittäin vahvasti edesmenneen Iwatan suunnittelema.Mikä ei myöskään herätä pahemmin luottamusta.Kun katsoo minkälaista roskaa Wii ja Wii U olivat.

Ei tarvitse kyllä ihmetellä jos NX floppaa.Nintendo on taas Nintendo.Markkinointiin ei panosteta.3 party tukeen ei panosteta.Luotetaan taas siihen että kyllä he tulevat kun me olemme Nintendo.Konsolin teknisiä tietoja ei paljasteta ennenkuin vasta julkaisun jälkeen jos silloinkaan.Wiin ja Wiin U:n tavoin taas varmaan luotetaan jonkun uuden ohjaustavan magiseen voimaan.Vaikka Wii U:n floppi todisti sen että Wii brändin aika on ohi.

Nintendo uskoo edelleen he ovat joku suuri tekijä kotikonsolimarkkinoilla.Ne ajat ovat kaukana takanapäin.Viimeisen 20 vuoden aikana Nintendon jokainen kotikonsoli pois lukien alkuperäinen Wii on myynyt vähemmän kun edeltäjänsä.Mutta edes se ei ole estänyt Nintendoa tekemästä koko ajan typeriä päätöksiä.Japanilaiset johtajat eivät ymmärrä länsimaalaisia markkinoita ja Nintendo on tästä hyvä esimerkki.

lainaa
sjpvsihs

30.04.2016 klo 10.13

aki79 kirjoitti:
Wiin ja Wiin U:n tavoin taas varmaan luotetaan jonkun uuden ohjaustavan magiseen voimaan.Vaikka Wii U:n floppi todisti sen että Wii brändin aika on ohi.

Japanilaiset johtajat eivät ymmärrä länsimaalaisia markkinoita ja Nintendo on tästä hyvä esimerkki.Wii U taisi kaatua enemmän siihen tehon ja markkinoinnin puutteeseen kuin ohjaustapoihin tai mihinkään muuhun. Laite on tuskin X360iä tehokkaampi ja aika pian 3rd partyt alkoivat ilmoittamaan että ei kannata/ei pystytä, jotain edellisen genin Arkham Cityjä ja Splinter Cellejä julkaistiin. Divisioneista, Hitmaneista ja Street Fightereista on turha haaveilla.

Itse harkitsin pidempään Wii U:n ostoa ja olisin jo ostanutkin, jos laitteelle olisi luotu jonkinlainen tulevaisuudennäkymä, mutta laite ei ollut edes vuotta kaupoissa kun devit alkoivat sanomaan että rauta ei riitä ja alkoi höpötys Wii U 2:sta. Vaikka N64 ja Gamecubekin olivat ihan paskoja niin ainakaan niitä ei haudattu ensimmäisen elinvuotensa aikana.

Toisaalta Nintendo ilmeisesti haluaa keskittyä Japaniin ja siellähän homma on ihan ok ja brändin laajentaminenkin on menossa. En tiedä ovatko tyypit missään edes ilmoittaneet haluavansa olevansa maailmanlaajuisia pelikonsolien markkinaykkösiä tai edes kilpailevansa Sonyn/MSn kanssa. Osakkaat tottakai kusevat kintuille, mutta kunhan tekevät ne omat hyvät pelinsä NXlle niin ei minua sen kummemmin kiinnostaako ostaako laitteen miljoona vai miljardi ihmistä. Nykyään multiplätyt tulee joka tapauksessa pelattua PCllä. Lähinnä Wii U:n suhteen ärsyttää että Metroidit, F-Zerot, Wariot ja ne pari uutta IPtä jäi kokonaan näkemättä. Zeldakin tulee nyt sitten lähinnä pakollisena lohdutuspalkintona.

NX on joka tapauksessa vaikeassa paikassa. X1/PS4-gen ei ole vielä puolessavälissäkään joten devit eivät ole innostuneita siirtymään uuden tehokkaamman laitteen pariin eivätkä pelaajatkaan halua vielä uusia laitteitaan. Mielestäni ainoa mahdollinen menestysratkaisu olisi mahtava launch. Tehot edullisesti samalla tasolle kuin X1/PS4 ja kaikki isot pelinimikkeet ulos heti konsolin julkaisupäivänä: Super Mario, The Legend of Zelda, Donkey Kong, Metroid, Star Fox, Pokemon, Mario Kart, Super Smash Bros, F-Zero, Kirby, Fire Emblem, kylkeen vielä jotain Bayonetta 3sta, Project Cars 2sta ja NHL 17:sta
Mä luulen että tuollaisella launch lineupilla kone kävisi kaupaksi joka tapauksessa. Olkoot sitten vaikka tablettiohjaimet ja vaaleanpunainen konsoli.
lainaa
sdvihpdvshio

30.04.2016 klo 10.23 1 tykkää tästä

^^
Perustelen homman ainakin omalta osalta X0:lla. Olin tietty varttunut Pleikan, SNESin ja Segan parissa plus Microsoftin nimessä oli se negatiivinen slangi. Kuitenkin X0:n tehot ja ominaisuudet olivat niukasti parhaat, markkinakoneisto jylläsi ja pelien suhteen julkaisu oli liki täydellinen. Halojen, Dead or Alivejen, Rallisport Challengien, Ampedien, Fuzion Frenzyjen, Azurikien ja vastaavien parissa meni monta vuotta ennen kuin ostin ensimmäisen pelin joka ei ollut julkaisupeli.

Nykyään on mun mielestä ihan liikaa liikkellä ajatusta että tuupataan konsoli pihalle, kyllä niitä pelejä sitten joskus tulee. X360/PS3/X1/PS4 koneilla kesti pitkään saada sitä kunnollisten ja genrejen suhteen kattavaa pelivalikoimaa. Pelilaitteet elää ja kuolee pelivalikoimansa puolesta
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova