Tuorein sisältö

Operation Caucasuksen kehittäjä tarjosi ilmaisia Steam-avaimia ja haistatteli LGBT-väelle Facebookissa

01.06.2016 klo 21.00 | Luettu: 6745 kertaa | Teksti: Erkki Mervaala

Ammuskelupelin Operation Caucasus kehittänyt Dream Games alkoi tällä viikolla jakaa ilmaisia Steam-avainkoodeja peliin sen Facebook-sivuilla. Saadakseen pelikoodin Facebook-käyttäjän tarvitsee vain lähettää pelisivulle viesti.

Kun Facebookissa sateenkaaren värejä profiilikuvassaan käyttävä Nívea lähetti viestin "Hei, voisinko voittaa avaimen, kiitos?", pelisivun vastaus olikin tylysti: "Emme tue lgbt:tä. Ole hyvä ja haista v***u."

Nívea kertoi tapahtuneesta kuvien kera Redditissä, ja jätti myös pelille negatiivisen Steam-arvostelun. Tähän arvosteluun pelikehittäjät puolestaan vastasivat seuraavasti: "Me olemme oikeita ihmisiä. Me emme voi muuttaa itseämme. Oletko kristitty? Et voi tukea "lgbt:tä". Etkö seuraa mitään uskontoa? Sinulla ei ole mitään syytä tukea "lgbt:tä". Amerikassa vanhempasi opettavat sinua väärin. Tämä ei ole oikea tapa. Jos ymmärrät sen, olet oikea ihminen. Jos et ymmärrä sitä, olet vain "mutaatio"-versio ihmisestä."

"Emme koskaan tue "lgbt:tä". Emme ole lelu. Tämä on vapaa tahtomme", Dream Gamesin kommentit jatkuvat.

Ymmärrettävästi Azerbaidžanin Bakussa sijaitseva Dream Games ja Operation Caucasus eivät ole enää kovin suuressa suosiossa Redditin ja Steamin täyttyessä negatiivisista kommenteista ja arvioista.

Kaikki negatiiviset kommentit eivät toki liity pelikehittäjän asenteeseen seksuaalivähemmistöjä kohtaan, sillä myös itse peli näyttäisi olevan varsinainen maanantaikappale. Pelin kerrotaan muistuttavan enemmän bugista ja kaatuilevaa demoa kuin valmista peliä.

Lisäksi pelin "tuki" tuntuu olevan sangen hämmentävä, kuten Steamin käyttäjän Tincup_the_Middlemanin maanantaina julkaistusta arviosta käy ilmi. Dramaattiseen tarinaan kuuluu muun muassa pelikehittäjän Facebook-bannaaminen, uskonnollisia piilotiedostoja ja uhittelua. Koko tarinan voi lukea täältä.

Aika näyttää, kuinka kauan Operation Caucasus pysyy Steamin valikoimassa.
V2.fi | Erkki Mervaala
< Minecraft Story Mode... Harvest Moon: Skytre... >

Keskustelut (7 viestiä)

LateHuominen

Rekisteröitynyt 18.01.2015

01.06.2016 klo 21.25 3 tykkää tästä

Mulle peli voisi kelvata, aivan sama mulle onko joku puolesta vai vastaan kun kyse on lgbt:stä.
lainaa
GG11

02.06.2016 klo 04.12

https://www.youtube.com/watch?v=m2taQe6MsG4
https://www.youtube.com/watch?v=VOxQ1D5tabQ
lainaa
Triggeröimätön

02.06.2016 klo 10.36 1 tykkää tästä

Aaah! Tuntuu niin hyvältä kun en edes tiedä mitä tuo LGBD tarkoittaa.
lainaa
kheetor

02.06.2016 klo 11.19

LateHuominen kirjoitti:
Mulle peli voisi kelvata, aivan sama mulle onko joku puolesta vai vastaan kun kyse on lgbt:stä.

Tämä ilmiö on mielenkiintonen. Mennään altavastaajan puolelle ja samalla avoimesti anellaan rahallista hyödykettä? Ei sillä etteikö tämä Hitler näille "uskollisille puolustajilleen" jakelisikin. Ihmisyys pähkinänkuoressa.
lainaa
KavkazImaratKalle200

02.06.2016 klo 22.37

Ihailtavaa suorasanaisuutta. Tykkään, vaikka peli itsessään näyttää paskalta.
lainaa
ZubDub

03.06.2016 klo 20.32

Sana on vapaa vaikka siitä ei muut tykkäisikään. Lgbt hommat on nykyään niin esillä joka paikassa että en tiedä voiko enää puhua oikeasti syrjitystä vähemmistöstä, lähinnä tuntuu että on syyllistynyt johonkin rikokseen jos on valkoinen hetero mies.
lainaa
dvhipsdghip

04.06.2016 klo 08.55

Just. Ja kerralla mielikuva pelistä josta en ole koskaan kuullut muuttui sellaiseksi että tässä pelataan varmaan äärinatsina ja ammutaan mustia, naisia, lapsia, eläimiä ja kaikkia muita paitsi valkoisia samanmielisiä sotilasmiehiä

Mutta taas kerran ymmärtäähän sen että ei kaikki tykkää kaikesta. Tulee taas kerran vaan mieleen että ilman verkon välitystä sanoisiko ne todella noin potentiaaliselle asiakkaalle? Sateenkaarikin on kuitenkin ihan luonnollinen ilmiö eikä kaikki niistä pitävät kuulu mihinkään lgbt-ryhmiin joten vähän vois harkita. Toisaalta azerbaidzanilainen voisi hyvin sanoakin saman päin naamaa
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova