Tuorein sisältö

Yhdysvaltalainen senaattori Al Franken huolissaan Pokémon Gon yksityisyyssäädöksistä

14.07.2016 klo 20.00 | Luettu: 3328 kertaa | Teksti: Erkki Mervaala

Yhdysvaltain demokraattisen puolueen senaattori Al Franken jatkaa peliteollisuuden yksityisyyssäädösten valvomista. Tiistaina julkaistussa avoimessa kirjeessä hän esittää kysymyksiä Pokémon GO -kehittäjän Niantic Labsin toimitusjohtajalle John Hankelle liittyen pelin käyttäjätietojen keräämiseen ja niiden käyttämiseen.

Franken toistaa usein esiin tuomansa näkökulman yhdysvaltalaisten oikeudesta päättää, millä tavoin ja mihin tarkoitukseen yritykset keräävät käyttäjien yksityisiä tietoja teknologian ja videopelien avulla. Hänen mukaansa kansalaisilla on oikeus pitää yksityisyyttään koskevat tiedot itsellään.

Senaattorin suurin huolenaihe on se, ettei peli selvästi kerro, miten Pokemon GO -käyttäjät voivat olla jakamatta tarkkoja paikannustietojaan pelatessaan peliä. Franken kuitenkin kiittää Hankea ja Niantic Labsia siitä, että kehittäjä on jo poistanut sovelluksen oikeuden päästä käsiksi käyttäjän kaikkiin tietoihin niin iOS- kuin Android-laitteilla.

Kuten aiemmissa tapauksissa, tässäkin avoimessa kirjeessä Franken esittää liudan kysymyksiä ja toivoo niihin vastausta määräaikaan, 12. elokuuta, mennessä. Kysymykset liittyvät tiedonkeruuseen ja niiden käyttötarkoitukseen ja esimerkiksi vanhempien hyväksyntään lastensa tietojen keräämisestä.

Koko avoimen kirjeen kysymyksineen voi käydä lukemassa senaattori Frankenin kotisivuilta.

Aiemmin keväällä Franken esitti hyvin samankaltaisia kysymyksiä liittyen Oculus Riftiin.

V2.fi | Erkki Mervaala
< PewDiePie julkaisi v... Killer Instinctin ää... >

Keskustelut (2 viestiä)

iNdo

Rekisteröitynyt 30.01.2012

15.07.2016 klo 15.33

Linkissä kirjeeseen ylimääräinen k-kirjain lopussa.
lainaa
vdhsof

15.07.2016 klo 19.19 1 tykkää tästä

luin että al gore. varmasti luki al gore ennen kuin klikkasin. missä saan hoitoa?
lainaa

Kirjoita kommenttiwww.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova