Tuorein sisältö

Venäläinen tubettaja voi saada viisi vuotta vankilaa Pokemon Go:n pelaamisesta

05.09.2016 klo 11.00 | Luettu: 9613 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen


Ruslan Sokolovsky tiesi kyllä, mitä seurauksia saattoi olla luvassa, kun kuvasi itseään pelaamassa Pokemon Go -mobiilipeliä historiallisessa katedraalissa Venäjällä. Silti viranomaisten reaktio kuulostaa vähän ylilyödyltä, sillä Gizmodo kertoo, että mies on pidätetty kahdeksi kuukaudeksi "vihan lietsomisesta" sekä "uskonnollisten tunteiden loukkaamisesta" ja 22-vuotiaan Sokolovskyn lopullinen tuomio voi olla jopa viisi vuotta vankeutta.

Heinäkuussa uutiskanava Russia-24 varoitti Pokemon Go -pelaajia pelaamasta kirkossa, koska Venäjän jumalanpilkkalait ovat niin tiukkoja. Siitä huolimatta Sokolovsky julkaisi tämän videon:



Viranomaisten mielipiteetkin ovat kuitenkin jakautuneet. Venäjän parlamentin alahuoneen eli duuman uskonnollisten asioiden komitean johtaja Vladimir Legoyda vertaa Sokolovskyn toimintaa ja sen tahallisuutta Charlie Hebdoon, mutta on myös sitä mieltä, ettei Pokemonin pelaaminen loukkaa uskonnollisia tunteita ja että Sokolovskyn pidätys oli tarpeeton.

V2.fi | Manu Pärssinen
< Odotus on päättymäss... Mafia, siis Mafia II... >

Keskustelut (7 viestiä)

sadsadsads

05.09.2016 klo 12.30

Videossa ainaki puhutaan kolmesta (eikä viidestä) vuodesta.
lainaa
JNJHL9

Rekisteröitynyt 07.07.2011

05.09.2016 klo 12.37 2 tykkää tästä

If you can't do the time, don't do the crime.
lainaa
lubroz

05.09.2016 klo 13.11 3 tykkää tästä

Laki on typerä, mutta tyyppi kyllä kerjäsi ihan suoraan verta nenästään. Julkisuustemppu.
lainaa
sadsadasd

05.09.2016 klo 13.26 1 tykkää tästä

lubroz kirjoitti:
Laki on typerä, mutta tyyppi kyllä kerjäsi ihan suoraan verta nenästään. Julkisuustemppu.

Sama tyyppihän muissa videoissa kertoo aika avoimesti, että kyseessä oli protesti ja että hän on tyytyväinen kohun syntyyn. Aikamoista kuitenkin, että huomiohuorauksesta annetaan sakko+vankeutta. Useimmissa maissa se on kuitenkin laillista (ja pitäisikin mun mielestä olla). Tosin ei ole vielä varmaa, annetaanko mitään tuomiota.
lainaa
vdpnisvpihgr

05.09.2016 klo 18.54

Joo tämmöset "mun mielestä on väärin etten saa vääntää paskoja keskellä keskustoria joten menen vääntämään paskat torille"-tyypit saa ihan rauhassa pistää linnaan

Jos oikeasti on tarve kapinoida jostain niin silloin siinä on kyl sellainen massa takana että aitaa kaatuu
lainaa
arkea

05.09.2016 klo 19.26 9 tykkää tästä

Joku saa linnaa siitä että pelasi kännykkäpeliä katedraalissa ja v2 kommentit eivät pääse yli siitä että tyyppi oli "huomiohuora" ja täten ansaitsikin kakkua.
En odottanut muuta.
lainaa
lubroz

05.09.2016 klo 22.28 1 tykkää tästä

arkea kirjoitti:
Joku saa linnaa siitä että pelasi kännykkäpeliä katedraalissa ja v2 kommentit eivät pääse yli siitä että tyyppi oli "huomiohuora" ja täten ansaitsikin kakkua.
En odottanut muuta.

Minusta kuulostaa aika huomiohakuiselta, että tyyppi teki pikkurikkeen vain siksi että tiesi sen olevan kiellettyä ja pääsevänsä täten otsikoihin. Tarkoitus oli kiinnittää huomiota typeriin lakipykäliin, joten kai kaveri on ihan oikealla asialla, mutta tämänkaltaisiin tempauksiin sisältyy aina riski että saa vähän paksummankin siivun kakkua. Toisaalta se taas ajaisi hepun agendaa vieläkin tehokkaammin.
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova