Tuorein sisältö

Pewdiepie sai potkut Disneyltä juutalaisvastaisten vitsien vuoksi (päivitys)

14.02.2017 klo 15.00 | Luettu: 5458 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen


Pelivideoidensa myötä Youtuben kaikkien aikojen suosituimmaksi sisällöntuottajaksi noussut Felix "Pewdiepie" Kjellberg on menettänyt yhteistyösopimuksensa Disneyn omistaman Maker Studiosin kanssa. Syynä olivat miekkosen videot, joissa on ollut juutalaisvastaisia sanomia, muun muassa (nyt jo poistettu) video tammikuun alusta. Sillä kaksi Pewdiepien palkkaamaa intialaista pitää päänsä päällä kylttiä, jossa lukee "Death to All Jews". Yhdessä videossa Jeesukseksi pukeutunut mies sanoi "Hitler ei tehnyt mitään väärää".

Pewdiepiella oli sopimuksen mukaan vapaat kädet sisältöönsä, mutta vastapuolen mukaan tässä mentiin yli sallitun rajan. "Vaikka Felix saikin yleisönsä olemalla provokatiivinen ja epäkunnioittava, tässä tapauksessa mentiin selvästi liian pitkälle ja videot ovat sopimattomia", kerrottiin Maker Studiosilta.

Pewdiepie kertoi vastineessaan, ettei missään tapauksessa kannata minkäänlaisia viha-asenteita tai -ryhmittymiä. "Teen videoita yleisölleni. Tekemäni sisältö on viihdettä, ei vakavaa poliittista kommentointia. Tiedän, että yleisöni ymmärtää sen ja siksi he tulevat kanavalleni. Vaikka se ei ollut tarkoitukseni, ymmärrän, että nämä vitsi olivat lopulta loukkaavia."

Päivitys: The Verge kertoo, että saman sotkun vuoksi Youtube perui Pewdiepien kanssa tehtävän, Youtube Redin lippulaivana markkinoidun Scare Pewdiepie -sarjan toisen kauden ja heikensi miehen mainosoikeuksia poistamalla häneltä 'preferred advertising' -statuksen. Tämä kolahtaa miehen palkkapussiin jo melkoisesti.

V2.fi | Manu Pärssinen
< Elite Dangerous: Are... Gabe Newell närkästy... >

Keskustelut (17 viestiä)

Huutaja

Rekisteröitynyt 16.06.2014

14.02.2017 klo 15.42 10 tykkää tästä

0len varma ettei 0ikeasti näin ajattele mutta tähän 0n kyllä vaikea varmaan selitellä.
Muokannut: Huutaja 14.02.2017 klo 15.43
fehpisgedpih

14.02.2017 klo 17.34

Joo oli hauska vitsi sanoa että kuolkaa kaikki
Mikkos

14.02.2017 klo 17.39 6 tykkää tästä

fehpisgedpih kirjoitti:
Joo oli hauska vitsi sanoa että kuolkaa kaikki


Niinpä, South Park ei koskaan ole ollutkaan hauskaa komediaa... eiku.
Bladekill

Rekisteröitynyt 07.08.2007

14.02.2017 klo 17.58 13 tykkää tästä

"Päivitys: The Verge kertoo, että saman sotkun vuoksi Youtube perui Pewdiepien kanssa tehtävän, Youtube Redin lippulaivana markkinoidun Scare Pewdiepie -sarjan toisen kauden ja heikensi miehen mainosoikeuksia poistamalla häneltä 'preferred advertising' -statuksen. Tämä kolahtaa miehen palkkapussiin jo melkoisesti."

Eipä taida PewDiePieta palkkapussit paljoa kiinnostaa kun rahaa on tod näk jo nyt enemmän kuin pystyy käyttämään. Disneyltä ehkä jotenkin ymmärrän että säikähtävät tuollaisesta, mutta YouTubelta ihan säälittävää pelleilyä.
Muokannut: Bladekill 14.02.2017 klo 18.04
Antisemitisti

14.02.2017 klo 18.39 16 tykkää tästä

Ainakin tuossa "Death to All Jews" -videossa vitsinä oli mielestäni enemmänkin se, kuinka älytöntä se on mihin suostuvatkaan rahasta ja mitä kaikkea Internetistä voi ostaa. Kyllä videosta ainakin minulle tuli selväksi että kyseessä oli absurdi huumori, eikä mikään Mein Kampf -henkinen sanoma. Naurettavaa touhua, mutta minkäs teet.
vieras

14.02.2017 klo 18.48 18 tykkää tästä

No huh huh, onneksi ei loukannut muslimeja tai feministejä.
pikkuarska

Rekisteröitynyt 20.03.2008

14.02.2017 klo 19.14 11 tykkää tästä

On se ny prkl et jenkkilän mediataloja johtavat juutalaiset vetävät heti hernettä nenään asiasta kuin asiasta. Taitavat olla äärimuslimien kanssa samalla henkisellä tasolla.
kaktuz

Rekisteröitynyt 27.05.2007

14.02.2017 klo 20.06 2 tykkää tästä

hölmö hurri. nuo köyhät kehitysmaan kansalaiset tekevät mitä tahansa maksusta. vain lapsi ei tuota olisi osannut ennakoida. puhumattakaan siitä, että menee puremaan ruokkivaa kättänsä.

yleisesti muutenkin aika kyseenalaista sisältöä mies tuottaa, ottaen huomioon yleisönsä keski-iän.
Muokannut: kaktuz 14.02.2017 klo 20.20
Kheetor

14.02.2017 klo 20.53 5 tykkää tästä

kaktuz kirjoitti:
hölmö hurri. nuo köyhät kehitysmaan kansalaiset tekevät mitä tahansa maksusta. vain lapsi ei tuota olisi osannut ennakoida. puhumattakaan siitä, että menee puremaan ruokkivaa kättänsä.

Minäkn ensiksi ajattelin että meni herralla kusi totaalisesti päähän mutta sittemmin uudelleen harkittuani sekä keissiin tutustuttuani tuntuu että enemmän kunnioitan omaa päätöksentekoa. Eli sitä, että ei ala liikaa tanssimaan nuoralla tollasten korporaatioiden määräämien standardien mukaisesti, varomaan ja kyseleen lupia kaikkeen jos sisältö kuitenki olis semmosta mitä hän itse kelpuuttaisi julkaistavakseen. En oo juuri kattonu tuon videoita mutta tuntuu että raju huumori kuuluu mediaimagoon.

Lainaus:

yleisesti muutenkin aika kyseenalaista sisältöä mies tuottaa, ottaen huomioon yleisönsä keski-iän.

Miten mielestäsi se on jonkun tubettajan oma vika jos hänen sisältöään katsoo nuoremmat kuin mille sisältö on tarkoitettu? Kautta aikojen nuoremmat ovat ottaneet mallia vanhemmista, minkäs sille voi. (Ja South Park did it.)

Noh, empä usko että rahat PewDiePiella näihin keisseihin loppuu.
Juho

14.02.2017 klo 21.31 4 tykkää tästä

Vaikka Axen mainokset ovat seksistisiä sen tiedostaen ja läpällä, ovat ne silti seksistisiä.

Vaikka tekee antisemitistisen videon läpällä, on se silti antisemitistinen.

Kaikkien eri ääri-ilmiöiden kanssa leikkiminen mediassa on aina riski, oli sitten kyseessä taide, musiikki tai elokuva. South Park voi vapaammin heittäytyä aiheeseen koska oletuksena on että kyseessä on humoristinen ja satiirinen kokonaisuus ja katsoja tiedostaa sen jo entuudestaan. Tämä ei silti poista vastuuta, mutta auttaa ymmärtämään että kyseessä on "vitsi". Jos taas Yhdysvaltain presidentti muljauttaa anti-semitistisen, rasistisen tai homofobisen "vitsin", on siihen vaikea reagoida huumorilla sillä tuollaista ei presidentiltä odoteta.

Sama on PewDiePie:n kanssa, kaveri tekee kyllä videoita huumorilla, mutta ei ole ennen koskenut mihinkään ismeihin vaan lähinnä hauskuuttanut pelaamisellaan ja ajankohtaisuuksilla. Tällöin puskista tulleet (huom. useat) videot tuntuvat irrallisilta ja pistää miettimään onko kyseessä ihan aito anti-semitismi vai pelkästään huonosti toteutettu vitsi. Do it once, shame on me. Do it 8 times, that's racist.
Jusa

14.02.2017 klo 22.15 2 tykkää tästä

Kheetor kirjoitti:
Minäkn ensiksi ajattelin että meni herralla kusi totaalisesti päähän mutta sittemmin uudelleen harkittuani sekä keissiin tutustuttuani tuntuu että enemmän kunnioitan omaa päätöksentekoa. Eli sitä, että ei ala liikaa tanssimaan nuoralla tollasten korporaatioiden määräämien standardien mukaisesti, varomaan ja kyseleen lupia kaikkeen jos sisältö kuitenki olis semmosta mitä hän itse kelpuuttaisi julkaistavakseen. En oo juuri kattonu tuon videoita mutta tuntuu että raju huumori kuuluu mediaimagoon.


Jo nykyaikaisen viihteen alkuajoista asti on saatu todistaa, etteivät ne suosituimmatkaan ihmiset eivät saa sanoa mitä tahansa "läpällä". Kun suosiota tulee, niin sitä kuvitellaan olevansa sääntöjen ja määräysten yläpuolella? Jos sanot jotain tuollaista, niin sitten sanot. Ihailtavan suoraselkäistä päätöksentekoa. Mutta mun mielestä on aivan turha tulla jälkikäteen itkemään, kun sun työnantaja ei allekirjoita noita juttuja ja tukijoita häviää taustalta. Michael Richards heitti aikanaan vähän kieli poskella "läppää" stand-up keikalla ja se maksoi miehelle käytännössä koko uran. Stand-up keikalla, mihin kaikki tulevat kuuntelemaan vain ja ainoastaan LÄPPÄÄ.

Newsflash: Jos olet kynsinesi kiinni näiden "isojen pahojen korporaatioiden" kukkarolla, niin silloin tanssit ruokkivan sen käden mukaan tai suksit muualle. Tästä kannattaa ottaa opiksi ennen kuin alat liikaa soveltamaan noita ohjeitasi omassa elämässäsi.
ebun

15.02.2017 klo 16.00 7 tykkää tästä

Vitun Disney ja jewtube.
ebun

15.02.2017 klo 16.01

>poistettu
eipä ollu https://www.youtube.com/watch?v=KtxXKezbQ9w&feature=youtu.
IsoMahaMatti

15.02.2017 klo 16.48 5 tykkää tästä

Kyllä tällainen vihapuhe pitää lakkauttaa, tai jos ei ollut vihapuhetta, niin ainaki vihapuheen kanssa flirttailua. Kyllä minä nyt niin loukkaannuin ja mieleni pahoitin.

Vellipöksyjä nämä nykyiset sukupolvet...
Rolle

15.02.2017 klo 17.55

Jospa se tuoki nyt vetäytyy johonki kartanoon rahoineen :D eipä tarttis enää tuota näkyä tai kuulua minun puolesta :)
KlikkaaMinuakin

17.02.2017 klo 11.42 3 tykkää tästä

Olen katsonut kaikki Disneyn mielen pahoittaneet videot, tutkinut kanavasta tehtyä artikkelia ja katsonut PewDiePien vastineen. PewDiePie veti juutalaishuumorin överiksi, mutta siitä voi silti pahoittaa mielensä vain, jos irrottaa viiden sekunnin pätkän asiayhteydestään. Kaikki natseihin liittyvät mielenpahoittamiset ovat täyttä scheissea.

PewDiePie on älykäs, hyväntuulinen ja sympaattinen persoona. Disneyn ja Youtuben toimet ovat kohtuuttomia, mutta erityisen mauton oli Wall Street Journalin juttu hänestä. Jossain on katkeria ja kateellisia ihmisiä, joille PewDiePien menestyminen ja vaikutusvalta ovat punainen vaate.

PewDiePie ei ole antisemitistinen eikä natsimyönteinen. Hän tekee komediaa.
Atte

20.02.2017 klo 04.51 2 tykkää tästä

Toivon vuodelta 2017 että ihmiset ottavat selvää asioista eikä usko aina kaikkeen sontaan mitä media syöttää.

Kirjoita kommentti

69968

www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova