Tuorein sisältö

Entinen maailmanmestari avautui riippuvuudestaan videopeleihin: ''täysin älytöntä''

22.04.2017 klo 11.00 | Luettu: 3832 kertaa | Teksti: Markus Mesiä

Parhaillaan menevissä snookerin MM-kisoissa pelaava Neil Robertson on kertonut haastattelussa vakavasta peliongelmastaan. Toisin kuin lajitovereille on tyypillistä, australialaistähden intohimona ovat rahapelien sijasta perinteiset videopelit.

”Melbourne Machine”- ja ”Thunder From Down Under” -lempinimilläkin tunnettu pelaaja kertoi Eurosportille jättäneensä suosikkipelinsä kokonaan pois, jotta fokus pysyisi paremmin keskeisessä lajissa.

”Olen saanut erinomaisia tuloksia harjoituksissa sen jälkeen kun revin itseni pois videopelien ääreltä”, kertoi Robertson.

Keskeisimmät ajantappajat ovat olleet monille aktiivipelaajillekin tutuksi tulleet nimet: World of Warcraft, League of Legends, FIFA ja Diablo 2.

”Olin osa raiditiimiä, joka pelasi muutamana iltana viikosta. Kun menimme Kiinaan turnaukseen, yritin saada kammettua aikaa raidia varten. Siellä huomasin verkkoyhteyden olevan niin huono, etten päässyt mukaan. Olin raivoissani neljästä viiteen päivään.”

”Kaikki mitä mietin Kiinassa oli halu päästä kotiin verkkoyhteyden päähän. Menetin paikkani tiimissä, mistä tuli minulle snookeria tärkeämpää. Se oli täysin älytöntä.”

FIFA 14 ei myöskään päästänyt tähtipelaajaa helpolla. Mies kuvaileekin peliriippuvuuttaan futispeliin ”helvetilliseksi”.

”Se todella vaikutti minun kauden jälkimmäiseen puolikkaaseen. En väitä, että olisin voittanut montaa turnausta enempää ilman videopelejä, mutta se olisi antanut minulle mahdollisuuksia mennä pidemmälle otteluissa.

Robertson ei ole varsin kilpailuhenkisessä lajissa ainoa laatuaan. Kiinalaispelaaja Ding Junhui on ollut aussille kohtalontoveri, mitä tulee League of Legendsiin.

”Ding oli myös koukussa League of Legendsiin. Puhuimme siitä paljon. Se oli mielestäni yksi syy sille, miksi hänellä oli surkea kausi muutama vuosi sitten. Pelasimme läppäreihimme liimaantuneina League of Legendsiä jatkuvasti.”

Sittemmin Robertson on päässyt irti riippuvuudestaan. Nykyisin aikaa vie Warhammer 40k -figuurien maalaaminen, mutta keskittyminen on enemmän snookerissa.

”Olen ollut selvänä – jos tällainen ilmaus sallitaan – videopeleistä viimeiset kaksi kuukautta. Moninpeleihin en voi koskea ollenkaan, sillä koukutun niihin liian helposti. Myös harjoitukset ovat menneet hyvin pelaamisen loputtua.”

Snookerin MM-kisat ovat parhaillaan menossa Crucible Theaterissa Sheffieldissä. Robertsonin seuraava vastustaja on Marco Fu, joka teki huiman nousun avauskierroksella belgialaista Luca Breceliä vastaan. Paras 25 -formaatilla pelattavan ottelun voitaja etenee kahdeksan parhaan joukkoon.

Maailmanmestaruuden vuonna 2010 voittanut Robertson on tällä hetkellä maailmanlistan seitsemäs. Mies on parhaimmillaan ollut listan kärkipallillakin, joka on tällä hetkellä Mark Selbyn nimissä.

V2.fi | Markus Mesiä
< Kutkuttava The Walki... Two Worlds 2 saa laa... >

Keskustelut (1 viestiä)

ivsphisfv

22.04.2017 klo 20.47 4 tykkää tästä

vitsi mikä nörtti videopelejä ja figuurimaalaamista. ja vielä snookeria
lainaa

Kirjoita kommentti




V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova