Tuorein sisältö

Gibson ja Activision oikeuteen Guitar Herosta

13.03.2008 klo 12.04 | Luettu: 4304 kertaa | Teksti: Matti Lintula


Kitaravalmistaja Gibson on jättänyt tammikuussa patenttikiistaa koskevan kirjelmän Activisionille. Gibson syyttää Activisionia kitaravalmistajan vuonna 1999 patentoimasta tavasta simuloida kitaransoittoa. Guitar Hero -pelisarjassa käytetty kitaraohjain rikkoo Gibsonin mielestä heidän patenttiaan.

Activision on haastanut Gibsonin oikeuteen ja toivoo oikeuden toteavan ettei vanha patentti koske heidän kehittämäänsä peliohjainta. Activision on ilmoittanut kunnioittavansa Gibsonia suuresti ja toivoo oikeuden löytävän sopuisan ratkaisun patenttikiistaan.

Lähde: Evil Avatar

V2.fi | Matti Lintula
< Folkloren kehittäjil... Street Fighterin bet... >

Keskustelut (3 viestiä)

Sylar

13.03.2008 klo 12.20

Ihme touhua Gisonilta. Kas että haaste tulee nyt kun pelin julkaisija on tosi iso Activision pienemmän Red Octanen sijaan. GH-pelejä on tehty vuosikausia ja nyt kun ne myyvät kuin häkä niin haastetta pukkaa.
lainaa
zeroic

Moderaattori

Rekisteröitynyt 10.04.2007

13.03.2008 klo 13.01

Niin vaikka haaste siis lähtikin Activisionilta nimenomaan Gibsonille. Gibson ainoastaan jätti Activisionille huomautuksen, että GH-ohjain saattaa olla ristiriidassa heidän patenttinsa kanssa.

Tässä nyt oikeussalia käytetään lähinnä patentin tarkasteluun ja patentoidun idean ja GH-ohjaimen vertailuun, ei mihinkään kovin eeppiseen draamaan. Ainakaan vielä.
lainaa
AnXa

16.03.2008 klo 13.11

Japanilaiset kehitti ensin sellaisen arcade pelikoneen jossa käytettiin kitarannäköistä ohjainta.
Myöhemmin tuli GH jossa niin ikään käytettiin kitaran näköistä ohjainta. Ilmeisesti Gibson on tässä vaiheessa tarkistanut oliko siitä tehty patenttia vaiko ei ja patentoineet sen itsellensä.
Kettuina ne odottivat 7 vuotta ja nyt kun suosio on huipussaan iskevät hampaansa lihaan...
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova