Tuorein sisältö

E-Sports-turnauksesta muodostui järjetön kaaos: palkintorahat maksamatta, voittaja diskattuna, bottiarmeijat liikkeellä, suosimissyytteet ilmassa ja paljon muuta

01.10.2017 klo 14.05 | Luettu: 5300 kertaa | Teksti: Markus Mesiä


E-sports-turnausten jatkuva suosio ja lisääntyminen on poikinut samalla myös kielteisiä ilmiöitä. Tuorein tapaus kajahtaa Iso-Britanniasta, jossa turnauksen pääpotti jäi kokonaan jakamatta.

Jagex järjesti 2000 pelaajan kokoisen Deadman-turnauksen RuneScape-verkkoroolipelissään. Old-School RuneScape -skabasta jäi loppupeleissä käteen nippu hylkäyksiä, järjestäjien kohtaamia syytteitä suosimisesta, väitteitä DDoS-hyökkäyksistä sekä 20 000 dollarin jakamaton pääpotti.

Järjestäjät kertovat asioiden lähteneen sivuraiteille siinä vaiheessa, kun pelaajajoukko jatkoi tiimipelaamista useista varoituksista huolimatta. Tästä seurasi koko lössin hylkäys, mikä herätti suurta keskustelua yhteisössä. Jagexia syytettiin samalla toisten pelaajien suosimisesta.

Seuraavaksi pelaajia kohtasi valtaisa verkkoviive. Monet arvelivat lagin johtuneen DDoS-hyökkäyksestä, mutta Jagex ei ole vielä vahvistanut asiaa. Järjestäjät toteavat asian olevan mahdotonta todistaa. Alla olevalta videolta voi kuitenkin katsella tapahtumien etenemistä.Kun tulimyrsky viimein laantui, voittajaksi oli noussut Reign of Terror -klaanin 5PLUS50K12. Juhlat jäivät kuitenkin lyhyeksi, sillä Jagexin rutiinitarkastuksissa selvisi, että voittaja oli hyödyntänyt bottiarmeijaa. Näinpä voittajat diskattiin.

Vaikka finaali käytiin viikko sitten, 20 000 dollarin palkintopotti on yhä jakamatta. Järjestäjät pohtivat tällä hetkellä sen jakamista hylättyjen jälkeen parhaiten pärjänneiden kesken, mutta myös hyväntekeväisyys sekä potin siirtäminen seuraavan turnauksen kassaan on vaihtoehtona.

V2.fi | Markus Mesiä
< Kaksi Yakuzaa tarjoa... Videoennakossa The E... >

Keskustelut (1 viestiä)

Jamppa69

01.10.2017 klo 17.10 2 tykkää tästä

Deadman Invitational ei ole E-sporttia. Se on vain kehittäjän järjestämä suht.koht. säännöllinen eventti.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova