Tuorein sisältö

Pelimuseoon päätyneestä suomipeliklassikko Gladiator Managerista tehdään lautapeli

30.10.2017 klo 14.30 | Luettu: 3409 kertaa | Teksti: Jukka O. Kauppinen


Seppo Suorsa on vaikuttanut suomipelien rintamalla jo vuosikymmeniä. Herran Gladiator Manager -pelisarja on porskuttanut kohti aina vain suurempia bittimääriä - alkujaan kasibittinen Basic-peli asteli sittemmin 16:sta bitin maailmaan, sitten 32:n ja jopa 64:n. Mutta nyt tuleekin yllätyskäännös: seuraavassa Gladiator Managerissa on 0 bittiä.

Suorsan luomuksen seuraava inkarnaatio on näet Arena: Gladiator League -lautapeli.

Pelille kerätään rahoitusta Mesenaatti-palvelussa, ja ennakkotilausten minimi saatiin kasaan vallan vauhdikkaasti. Viimeiselle keräysviikolle lähdetään kovassa nosteessa ja viiden tuhannen euron tavoitteella.
Mutta mistäs pelistä tässä olikaan kyse? Gladiator Manager syntyi Commodore 64:lle Basic-kielellä 1990-luvulla. Sittemmin pelistä julkaistiin useita versioita, ja viimeisin seiska pyörii selaimissa. Taipaleella peli nappasi myös jokusen MikroBitti-lehden kuukauden kotimainen -palkinnon, ja keräsi muutenkin rutkasti kehuja hyvästä pelattavuudestaan ja koukuttavuudesta.

Peli on myös esillä Tampereella Suomen pelimuseossa, mikä kertonee jotain sen merkittävyydestä.

Ajatus klassikkopelin sovittamisesta lautapelin muotoon lähti indielautapelisuunnittelija Tuomas Anttoselta. Areena-pelisarjan luoja Seppo Suorsa ja peligraafikko Vesa Valkonen pitivät ajatuksesta, ja päätös Arena: Gladiator League -pelin suunnittelun aloittamisesta tehtiin keväällä 2017.Lautapeli on helposti opittava ja nopeatempoinen gladiaattoritaistelupeli kahdesta neljälle pelaajalle, jossa näiden tarkoitus on rakentaa gladiaattorijoukkue ja voittaa kivikovan gladiaattoriliigan mestaruus. Pelissä on mukana eeppisiä loitsuja, legendaarisia aseita ja tietenkin myyteistä tuttuja sotureita.

Arena: Gladiator Leaguen joukkorahoitus päättyy 6.11.2017 ja peli julkaistaan näillä näkymin maaliskuussa 2018. Joukkorahoittajat saavat pelin parisen viikkoa ennen kuin se julkaistaan yleisesti.

JOK suosittelee lämpimästi.

Kiinnostuneet löytävät rutkasti lisää pelitietoja, taustoja, kuvamateriaalia ynnä muuta Mesenaatti-sivulta.

Lisätietoja: www.mesenaatti.me/areena

V2.fi | Jukka O. Kauppinen
< Saksan Wolfenstein 2... Olympiakomitea asett... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova