Tuorein sisältö

Käry kävi! Uusi tarkastusmenetelmä paljasti suositun speedrun-suorituksen huijaukseksi

29.11.2017 klo 19.30 | Luettu: 3694 kertaa | Teksti: Markus Mesiä


Haastava ja nopeatempoinen Super Meat Boy on muodostunut vuosien saatossa speedrunnaajien suosimaksi tasoloikinnaksi. Sadasosien hiomiseen keskittyvän teoksen ympäriltä kuuluu kuitenkin kummia, sillä tuoreet tarkastusmenetelmät ovat osoittaneet parhaiden suoritusten joukkoon lukeutuvan myös huijauksilla parannettuja suorituksia.

Teoksen speedrun-suoritukset voidaan jakaa kahteen ryhmään: yhteen pötköön vedetyt suoritukset sekä osiin jaetut suoritukset. Näistä ensimmäisessä on tavoitteena juosta peli läpi mahdollisimman nopeasti.

Pelaaja-aktiivit ovat sittemmin luoneet Bandage Girl Autosave Animation for Detecting Splices -ohjeistuksen, jonka avulla voidaan tarkistaa suorituksen todenmukaisuus. Systeemi perustuu pienen latausikonin animaatiokuviin. Mikäli peli pyörii 60 ruudun sekuntitahdilla, Bandege Girl -hahmo pitää 20 ruudun ajan käsiään ylhäällä ennen kuin kädet pysyvät samaisen ajan alhaalla. Tarkastuskohtana pidetään maailman vaihtumista, jossa 20 ruudun aika jakautuu niin läpäistyn kuin aloitetukin maailman kesken. Mikäli ruutujen määrä ei ole suorituksessa sama, on syytä epäillä editointityökalujen käyttöä.

Tarkastelun kohteeksi on joutunut jo vuonna 2012 julkaistu suoritus, jossa ExoSDA kipittää teoksen läpi aikaan 18:39. Kyseessä on kaikkien aikojen toiseksi eniten katsottu speedrun-suoritus. Tarkastuksessa huomattiin, että suorituksesta uupuu yhteensä kahdeksan animaatiokuvaa viidenteen pelimaailmaan mentäessä.

”Tällaista ei tapahdu yhteen putkeen tehdyssä suorituksessa. Sen sijaan näemme 20 ruudun ajan kädet alhaalla -animaatiota jokaisen luvun alussa, joten on syytä olettaa lukujen tulleen nauhoitetuksi erikseen.”

Suoritus on sittemmin poistettu listoilta ja YouTubesta. Tarinan opetus lienee se, että ei kannata huijata, sillä siitä voi jäädä kiinni vielä viisi vuotta myöhemminkin. Lisäksi se on tylsää.

Tällä hetkellä ykköspallilla on suomalainen Matte, joka on kipittänyt pelin läpi aikaan 17:37.

V2.fi | Markus Mesiä
< Salaiset kansiot tek... Ensimmäiset vinkit j... >

Keskustelut (1 viestiä)

LateHuominen

Rekisteröitynyt 18.01.2015

29.11.2017 klo 21.18 8 tykkää tästä

Ei muuta kuin Torille ja Matte haastatteluun.
lainaa

Kirjoita kommentti




V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova