Tuorein sisältö

Jättiprojekti valmiiksi: fanit taltioivat miljoonakaupalla sisältöä Nintendon sulkemasta some-palvelusta

04.01.2018 klo 19.30 | Luettu: 1845 kertaa | Teksti: Markus Mesiä


Nintendo ilmoitti viime vuoden loppupuolella vetävänsä töpselin irti sosiaalisen median palvelultaan. Tämä pakotti informaatikot ja muut arkistoihmiset töihin, sillä käyttäjien luomaa sisältöä oli vuosien saatossa kertynyt melkoisesti.

Nyt kun Miiverse on lopullisesti suljettu, myös arkistotiimin projekti on valmis. Lopputuloksena syntyi Archiverse, joka pitää sisällään 17 teran edestä sisältöä. Tarjolla on iltalukemista noin 133 miljoonan viestin, 217 miljoonan vastauksen, 76 miljoonan kuvakaappauksen, 72 miljoonan piirrustuksen, 30 miljoonan avatarin ja 5128 yhteisön edestä sisältöä. Plus nippu muutakin taltioitua, kuten alla olevasta twiitistä voidaan huomata.

Vaikka lukema on komea, aivan täydellistä nappisuoritusta ei kuitenkaan saatu aikaiseksi. Projektin sivustolla myönnetään realiteetit.

”Vaikka yritimme arkistoida kaiken mahdollisen, käytössä ollut aika pakotti meidät tyytymään näihin lukemiin, emmekä voi mitenkään tietää miten paljon jäi taltioimatta.”

Unelma lähes aleksandriamaisesta kirjastosta kuitenkin elää vielä.

”Nintendolla oli täydelliset kokoelmat ja tietokannat. Mikäli heillä on ne edelleen, he voisivat lahjoittaa ne täydentääkseen kokoelman valmiiksi. Tilanne tällä erää on kuitenkin parasta mihin me pystyimme.”V2.fi | Markus Mesiä
< Nokia N-Gage on pika... Insurgency: Sandstor... >

Keskustelut (1 viestiä)

wngowheg

05.01.2018 klo 19.53 2 tykkää tästä

Saved

Ja taas yksi serveri täynnä turhaa paskaa ja syömässä luonnonvaroja. Mutta kyllä ne tulevaisuuden asukit sitten tulevat maahan pällistelemään että tappoivat itsensä mutta ainakin niiltä säästyi jotain foorumimeemejä
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova