Tuorein sisältö

Huumeiden kieltäminen oli liikaa pelijätille - e-sports-turnauksen arvotitteli vietiin pelaajien testaamisen vuoksi

06.01.2018 klo 11.00 | Luettu: 5537 kertaa | Teksti: Markus Mesiä


Valve on poistanut Filippiineillä pidettävältä Dota 2 -turnaukselta major-tittelin. Turnauksen arvon laskemisen syy on urheilulle melko epätavallinen: järjestäjämaan kielteinen suhtautuminen huumeisiin ja kiellettyihin aineisiin.

Kehittäjätiimi Valve on myöntänyt Kotaku Competelle, että arvon laskemisen taustalla on Filippiinien hallituksen asetus.

”Pelaajat olisivat joutuneet testattavaksi ja yhteiskunnan tarkastamaksi, jotta he pääsisivät maahan tapahtumaa varten. Kun huomioidaan sikäläinen ilmapiiri, tunsimme parhaaksi ratkaisuksi perua osallistumisemme.”

Ilmapiirillä viitataan Filippiinejä ravisuttavaan huumesotaan, jonka torjuminen on vienyt pois useita kansalaisoikeuksia. Presidentti Rodrigo Duterte on ottanut ongelman korjaamisen asiakseen, minkä vuoksi esimerkiksi poliisilla on oikeus ampua pidätystä vastustavia ja järjestäytyneeseen rikollisuuteen kuuluvia henkilöitä.

ESPN:n toimittaja Paolo Bagon lataama lakiesittely perustelee päätöstä turvallisuus- ja terveyssyillä. Laki pyrkii ehkäisemään kiellettyjen aineiden käyttöä. Etenkin kannabiksen ja metamefatimiinin käyttöä pyritään tarkastelemaan. Paikalliset urheilijat joutuvat testeihin urheilulisenssin saadakseen, mutta ulkomaalaisille asia on ajankohtainen vasta saapumisen yhteydessä, jolloin pitäisi hakea vuoden voimassaolevaa urheilulisenssiä.

Valven ratkaisu näkyy turnauksen laadussa. Esimerkiksi Virtus.Pro-tiimi on jo ilmoittanut jäävänsä pois tapahtumasta. Syyksi kerrotaan major-arvon menetys, minkä vuoksi turnaus ei enää ole vaivan arvoinen.

Vaikka kielletyt aineet ovat perinteisessä urheilussa nimensä mukaisesti kiellettyjä aineita, e-sportissa asian suhteen ei olla ihan niin nöpönuukia. Esimerkiksi keväällä julkaistu katsaus kertoo karua kieltä elektronisessa urheilussa piilevästä ongelmasta. Vain ESL on toistaiseksi ottanut kielteisen kannan dopingiin ja huumeisiin.V2.fi | Markus Mesiä
< Pokemon GO vaihtoi y... Awesome Games Done Q... >

Keskustelut (4 viestiä)

bananaforscale

06.01.2018 klo 15.21 10 tykkää tästä

Sanoisin että tässä issue on pikemminkin Duterten linja kuin huumemyönteisyys. Duterte on kaksinaismoralistinen sekopää ja Filippiinien boikotointi on ihan asiallista.
lainaa
Sir_Rymylys

Rekisteröitynyt 11.04.2007

07.01.2018 klo 00.34 1 tykkää tästä

Uudet pohjat. Otsikko tasoa Iltapaska.

Mutta näin muuten Mesiä on kyllä kehittynyt uutisten kirjoittajana. Näitä lukee jo ihan mielikseen.
lainaa
hyhhh

07.01.2018 klo 12.49 1 tykkää tästä

mesiä on kehittynyt, erehdyin klikkaamaan tätä aivomätäistä paskajuttua. hyi saatana. hälytyskellojen olisi pitänyt soida. onneksi sentään sen toisen maakarin juttuja en ole klikannut ainakaan vuoteen. en edes muista tyypin nimeä enää tähän hätään.
lainaa
Qwerttyyuiioopjbvcff

07.01.2018 klo 14.06

Duterte ei ole tehny mitään väärää
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova