Tuorein sisältö

Tutkimus osoittaa Trumpin ja NRA:n väitteet pelien väkivaltaisista vaikutuksista hölynpölyksi

16.03.2018 klo 23.00 | Luettu: 6368 kertaa | Teksti: Markus Mesiä


Pelien mahdolliset vaikutukset ihmisten väkivaltaisuuteen ovat olleen viime aikoina pinnalla etenkin Yhdysvaltojen presidentti Donald Trumpin ja kouluampumisten vuoksi, mutta onneksi aiheesta on saatu myös tieteellistä todistusaineistoa. Tuore tutkimus puoltaa pelaajakansan väitteitä.

Saksalainen instituutti ja yliopisto tutkivat päivittäisen pelaamisen vaikutusta ihmisten käytökseen. Kahden kuukauden otoksen pohjalta päädyttiin tulokseen, ettei pelaamisella ole ”merkityksellistä vaikutusta” käyttäytymiseen.

Yleensä tutkimuksissa keskitytään pelisession päättymisen jälkeisiin tuntemuksiin, jolloin tunteet voivat olla edelleen pinnassa. Projektin vetäjä Simone Kuhn toteaa moiset tutkimukset melko turhiksi.

”Tutkimukset, joissa tarkkaillaan pelaajia vain muutaman minuutti lyhyen session jälkeen, eivät edusta sitä mistä yhteisö on kiinnostunut. Haluamme tietää mikäli pelaaminen vaikuttaa käyttäytymiseen väkivaltaisesti pitkällä aikajänteellä.”

Tutkimuksessa 90 aikuista pelasi Grand Theft Auto V:tä tai The Sims 3:a vähintään 30 minuuttia jokaisena päivänä kahden kuukauden ajan. Pelaajat olivat 18-45-vuotiaita, eivätkä he olleet pelanneet juuri laisinkaan edelliseen puoleen vuoteen. Näin vältettiin mahdolliset olemassa olleet ongelmat.

Pelisessioiden jälkeen toteutetut haastattelutulokset eivät eronneet juuri laisinkaan alkutuloksista tai pelaamatta olleiden vastauksista. Näinpä tutkijat eivät kyenneet havaitsemaan peleillä väkivaltaista vaikutusta.

Tutkimuksesta voi lukea laajemmin suoraan artikkelista.

Korjattu 17.3.2018 0:09 Otsikkoa muokattu täsmällisemmäksi.

V2.fi | Markus Mesiä
< Earthfallin alienong... Nintendon varomaton ... >

Keskustelut (7 viestiä)

Ideaalihumoraali

16.03.2018 klo 23.45 2 tykkää tästä

Otsikosta voisi todeta sen verran, että mikään tutkimus ei taida osoittaa pelien väkivaltaisuutta hölynpölyksi. Hieman tarkkuutta.
lainaa
nviodfnvohg

17.03.2018 klo 00.01 2 tykkää tästä

30 minuuttia? 2 kuukautta? Tämäkin tutkimus olettaa että pelit ovat ihmelääke joka tekee ihmisestä sekopään parissa viikossa. Puhutaan 10 vuotta ja 8 tuntia päivässä niin vois jotain ollakin, tosin minkä tahansa tekeminen tuolla tahdilla tekee vähän sekopääksi. Mutta se taitaakin se juttu olla että jos pelit olisivat tylsiä niin ei psykoottiset ihmiset vahvistaisi psykoosejaan pelien parissa

Ja vaikka oonkin pelaaja niin tämmöinen "onneksi" uutisointi ei ole yhtään sen parempi kuin trumplaisten "ne ovat valeuutisia" hölynpöly. Jakolinjoja tuollainen adjektiivien käyttö vain vahvistaa
lainaa
Makefobia

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.05.2015

17.03.2018 klo 00.11

Ideaalihumoraali kirjoitti:
Otsikosta voisi todeta sen verran, että mikään tutkimus ei taida osoittaa pelien väkivaltaisuutta hölynpölyksi. Hieman tarkkuutta.

Kiitos hyvästä huomiosta. Meni turhan kauan tuota sumpliessa niin lopulta jäikin sitten tarkaksi vain ajatuksen tasolla. Muokkasin täsmällisemmäksi.

-Markus
lainaa
Sir_Rymylys

Rekisteröitynyt 11.04.2007

17.03.2018 klo 06.13 4 tykkää tästä

Trump jatkaa "hajoita ja hallitse" -taktiikkaansa. Totuudella tai tutkimusnäytöllä ei ole ollut mitään painoarvoa Dumbin (sori flunssa) hallinnossa.
lainaa
RamboIII

17.03.2018 klo 12.37

Olen jo vuosikausia omistanut kattavan valikoiman aseita ja käynyt säännöllisesti ampumaradallakin ampumassa. Siitä huolimatta en ole hyökännyt kouluun ampumaan koululaisia.

Johtopäätös: Aseiden kieltäminen on sulaa hulluutta, sillä ne eivät ole syy ammuskelutapauksiin.
lainaa
grirwjbg

17.03.2018 klo 13.20 2 tykkää tästä

RamboIII kirjoitti:
Olen jo vuosikausia omistanut kattavan valikoiman aseita ja käynyt säännöllisesti ampumaradallakin ampumassa. Siitä huolimatta en ole hyökännyt kouluun ampumaan koululaisia.

Johtopäätös: Aseiden kieltäminen on sulaa hulluutta, sillä ne eivät ole syy ammuskelutapauksiin.


Jos tankit tai ydinaseet laillistettaisiin niin suurin osa ei aiheuttaisi mitään ongelmia. Sekopäät ovat aina kaikkien rajoitusten takana. Eikä se loppujen lopuksi paljoa vaadi että melkein kenen tahansa päässä voi naksahtaa. Jos juoppojoukon keskuudessa on puukko kuolettavan välikohtauksen todennäköisyys on satoja prosentteja korkeampi kuin ilman puukkoa
lainaa
iNdo

Rekisteröitynyt 30.01.2012

17.03.2018 klo 15.33

Onko tankit laittomia?
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova